Nu har till och med Everton vunnit på Anfield den här säsongen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Trent, Kabak, Henderson(30), Robertson, Thiago(87), Wijnaldum, Jones(63), Salah, Firmino, Mané

Liverpools bänk: Phillips(30), Shaqiri(63), Origi(87), Adrian, Keita, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Davies, N.Williams

Evertons startelva: Pickford, Godfrey, Keane, Holgate, Digne, Gomes(59), Davies, Doucoure, Coleman, Rodriguez(62), Richarlison(86)

Evertons bänk: Sigurdsson(59), Calvert-Lewin(62), Iwobi(86), Olsen, Nkoukou, Allan, Oyango, Bernard, King

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Everton 0-2 (0-1, 0-1)
0-1: Richarlison 3′
0-2: Sigurdsson 83′ (straff)

Skott på mål: 6 – 6
Bollinnehav: 71,6% – 28,4%
Passningsprocent: 87,9 – 68,6
Vunna luftdueller: 50% – 50%
Offsides: 2 – 2
Hörnor: 7 – 2
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Stod för en fantastisk räddning. Kunde inget göra vid målen.

Trent – Aktiv offensivt, men fick inte till inläggen. Fick en straff mot sig i en situation när han antagligen borde ha fått en frispark med sig. Domarens fejkade videogranskning, som gick så snabbt att han knappast granskade situationen på riktigt, är redan en klassiker.

Kabak – Ingen rolig hemmadebut. Inte på alerten vid Evertons tidiga mål och gick in onödigt ovårdat i många situationer. Hade behövt en fältherre som van Dijk bredvid sig.

Henderson(30) – Nära att bli målskytt, men gick tyvärr sönder efter halvtimmen. Blir gissningsvis borta i några veckor.

Robertson – Såg trött ut. Inte särskilt alert defensivt och utmanövrerad i sina offensiva räder. Hade inget vidare samspel med Mané heller.

Thiago(87) – Väldigt involverad i spelet och fördelade bollen på ett okej sätt, men hade svårt att hitta passningar som på allvar hotade Evertons buss.

Wijnaldum – Såg allmänt sliten ut. Kom aldrig riktigt in i matchen.

Jones(63) – Spelade ganska högt upp men tillförde ingenting offensivt. Har blivit en stabil PL-spelare, dock inte mer än så.

Salah – Jobbade hårt och hade boll i många offensiva positioner, men lyckades inte med avsluten eller sista passningen.

Firmino – Helt ur slag. Syntes bara när han stod för svaga aktioner.

Mané – Hade några nickchanser som han inte förvaltade. Allmänt slarvig.

Inhoppare:
Phillips(30) – Hoppade in och bildade Liverpools 164:e mittbackspar för säsongen tillsammans med Kabak. Spelade hyfsat stabilt, men var inblandad i straffsituationen.

Shaqiri(63) – Kom antagligen in för att tillföra kreativitet på sista tredjedelen. Misslyckades med det totalt, precis som alla andra.

Origi(87) – Fick komma in och visa att han fortfarande lever.

1 kommentar
  1. Just nu är nog den tyngsta perioden som Liverpool-supporter och då har jag ändå stöttat laget sen slutet av 80-talet. Då har man upplevt sin beskärda del av Souness och Hodgson och Hicks och company…

    Vi har förmodligen blivit Englands mest lättlästa lag och revanschen från att stå upp för Van Dijk och Gomez har avtagit. Alla lagen vi möter just nu kör samma taktik, pressa högt, stäng kanterna och ha 7 man i straffområdet. Vi bjuder alltid på ett eller två mål…

    Mycket är givet för skadornas skull, men vi skulle i stort kunna slå många av de lagen vi förlorat mot även med vår b-uppställning. Men istället har vi hamnat i nåt slags vakuum där inget går vår väg. Är det inte målvaktstavlor, så är det oskärpa sista tredjedelen eller så är det en tappad boll i farligt läge. Sen så har vi ju tyvärr ingen tur med varken domaren eller studsarna.

    Vi slår nog de flesta negativa rekord som går att slå denna säsong, från att ha kommit från en säsong där vi slagit de flesta positiva rekord. Det är väldigt frustrerande att se Liverpool spela fotboll just nu, vi håller i bollen utan att det känns farligt. Men så fort vi tappar kontrollen över bollen så känns det livsfarligt och varje anfall mot oss sitter man med hjärtat i halsgropen.

    Vi verkar ju tyvärr missa tåget mot fjärdeplatsen och gör vi det så hoppas jag innerligt att vi även missar de andra Europaplatserna så att vi kan få en säsong där vi kan fokusera på det inhemska spelet och sakta få tillbaka de skadade spelarna för att kunna ta upp en fight med ligan igen. Detta kan dock bli väldigt kostsamt med att vi tappar 1-3 spelare som inte vill missa CL. Men jag hoppas att vi i sådana fall kan ersätta dessa spelare och höja oss en nivå till.

Kommentarer är stängda.