Liverpool spelade ett strålande anfallsspel i den första halvleken, som i kombination med Alissons vassa räddningar gjorde att man kunde ta hem 3 poäng i dagens match mot Southampton.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Southampton 3-1 (3-1, 0-0)
1-0: Roberto Firmino (Robertson) 6′
1-1: Che Adams (Ward-Prowse) 9′
2-1: Darwin Nunez (Elliott) 21′
3-1: Darwin Nunez (Robertson) 42′

Bollinnehav: 60,1% – 39,9%
Totalt antal skott: 15 – 9
Skott på mål: 7 – 5
Skott utanför: 6 – 3
Passningsprocent: 86,2 – 79,8
Hörnor: 6 – 0
Luftdueller: 55% – 45%
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Stod för två världsklassräddningar i andra halvlek. Utan de räddningarna hade matchen kunna slutat annorlunda. Lagets i särklass bästa spelare den här säsongen.

Trent(87) – Det märktes att Saints strategi gick ut på att attackera längs Liverpools högerkant. Trent gjorde ingen spektakulär insats, men han var stabil och klarade prövningen på ett godkänt sätt.

Gomez – Gedigen match. Prickfri insats. Tappade inte koncentrationen som i Nottingham.

van Dijk – Blev för stillastående vid 1-1-målet, men annars en bra insats. Var som en magnet vid Saints inläggs, lyckades nästan alltid stå på rätt plats och motta inläggen.

Robertson(86) – Storstilad insats. Stod för fina assists och är numera uppe på totalt 53 PL-assists i sin karriär, vilket gör att han ligger delad etta med Baines i PL:s assistliga för backar. Det är givetvis bara en tidsfråga innan han går om Baines.

Elliott(68) – En riktigt bra insats. Underbar framspelning till Nunez. Hade fler bra passningar som borde ha lett till fler assist.

Fabinho – En av hans bästa insatser på länge. Vann dueller, effektiv i passningsspelet.

Thiago – Bra både med och utan boll. Höjde passningstempot.

Nunez(87) – Kanske planens bästa utespelare. Tog många vältajmade löpningar. Såg ut att ha fin kemi med Salah, Robo och Elliott. Vass i avsluten och bra i spelet.

Firmino(75) – Magnifik första halvlek, där han både stod för ett fantastiskt mål och flera fina passningar. Tröttade i andra halvleken, som han brukar göra numera.

Salah – Borde kanske ha gjort något mål. Borde ha fått straff, men valde att inte ramla och domarna valde därför att strunta i ett blåsa. Fin kemi med Nunez vilket var roligt att se.

Inhoppare:
Milner(68) – Gjorde ett ganska piggt inhopp i sin 600:e PL-match. En fantastisk milstolpe!

Oxlade(75) – Fortfarande ringrostig. Tog massvis med touchar när han fick bollen och är långt ifrån toppformen. Aningen märkligt att Klopp tog in honom istället för Bajcetic.

Tsimikas(86) – Hann inte uträtta något särskilt.

Carvalho(87) – Hann inte uträtta något särskilt.

Phillips(87) – Hann inte uträtta något särskilt.