[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Klockan 12.00 svensk tid är det avspark i matchen mellan Melbourne Victory och Liverpool.

Luis Suarez är med på bänken och förväntas spela i några få minuter i slutet av matchen.

* * *

Laget:

Startelvan: Jones, Johnson, Skrtel, Wisdom, Enrique, Gerrard(63), Allen, Henderson, Ibe, Sterling, Borini.

BänkenMignolet(72), Kelly(72), Coates(72), Agger(72), Flanagan(72), Spearing(72), Lucas(63), Downing(72), Alberto(72), Aspas(72), Suarez(72), Robinson, Assaidi.

* * *

Matchfakta:

Melbourne Victory – Liverpool 0-2 (0-1, 0-1)

0-1: Gerrard 32′

0-2: Aspas 93′

* * *

Matchkommentar:

Liverpool tar med sig ytterligare en ’victory’ i bagaget efter en stabil 2-0 vinst mot det australiensiska laget Melbourne Victory. De röda stötte på hårt motstånd i början av matchen, men kunde i slutändan styra hem båten på ett stabilt sätt efter mål av kapten Gerrard, och ett andra mål av Iago Aspas i slutminuterna (efter assist ifrån Suarez).

Matchen var inte på något sätt sprudlande, men passningsspelet höll bra nivå, försvaret lyckades avstyra alla hot relativt enkelt, och offensivt fanns det två fantastiskt fina spelare i Ibe och Sterling, som inte gav ytterbackarna i Melbourne någon lugn och ro under hela matchen.

* * *

Allmänna noteringar och spelarkritik:

I träningsmatcher med ett stort antal byten kommenteras inte varje spelare. Istället kommer några noteringar och bedömningar av några spelarinsatser.

Nyhet: Eftersom det är träningsmatcher även för Totaal Liverpool så tänkte vi testa en ny grej i matchrapporterna. Testet går ut på att vi utser 3 spelare (Pigge) som förtjänar lite extra beröm, samt en spelare (Iskalle) som förtjänar kritik för sin insats. Tanken är att man ska räkna ihop antalet ’Piggar’ i alla matcher fram till slutet av säsongen, och på så sätt få en tydligare bild av spelare som utmärkt sig lite extra. Detta tillägg ersätter inte på något sätt våra vanliga matchkommentarer, utan är enbart till för att krydda matchrapporterna – och skapa åsikter.

Kommentera om ni gärna vill se detta tillägg i matchrapporterna framöver – och om ni har något mer förslag hur matchrapport-upplägget kan bli mer intressant.

Pigge:

* * * Sterling – Ser ut att ha höjt sig ett snäpp sen förra säsongen. Mycket fin mix av snabbhet, luriga skott och luriga dribblingar. Dock så lämnade samarbetet med Enrique något mer att önska, men det berodde nog snarare på att spanjoren inte bombade på i vanlig ordning på vänsterkanten. Sterling fortsätter dock sin formkurva uppåt och om han kan göra såna här insatser på en mer regelbunden basis så kan han mycket väl få en framträdande roll kommande säsong.

* * Ibe – Väldigt ’lively’ i både första och andra halvlek. Snabb, fina dribblingar, bra bollkontroll, det enda som saknades var pricken över i:et. Men den unge Jordon fortsätter att gå från klarhet till klarhet under årets försäsong. Kan Ibe bara förbättra sin ’end product’ något mer så tror jag att vi kan få se honom många gånger i den röda tröjan nästa säsong.

* Wisdom – Ser ut att ha förbättrat sina fötter den här sommaren. Det märks att han känner sig hur bekväm som helst på mittbackspositionen. Mycket bra initiativ och vågar vara drivande i backlinjen. Positivt.

Iskalle:

Borini –  I första halvlek verkade Borini ha navigerat några tusen mil fel, och hamnat bland pingvinerna på Sydpolen. Trots både Sterling och Ibe’s fina spel på kanten så lyckades Borini aldrig riktigt hamna i rätt positioner i offensivt straffområde – eller skapa en riktigt het målchans. Han var osynlig helt enkelt.

Som tur var så blev det en klar bättring i andra halvlek ifrån italienaren då han bland annat lyckades med ett fint volleyförsök samt en cykelspark som hamnade rakt på målvakten. Men betyget blir i slutändan ändå underkänt, då man helt enkelt borde kunna kräva mer av en spelare som kom till Liverpool med ’fox in the box’ som huvudetikett.

. . .

Noterat: Mycket skulle såklart handla om Luis Suarez inför den här matchen. Uruguayanen fick 20 minuter att visa upp sig och det var en märkbart loj Suarez som äntrade planen i Melbourne. Trots detta kunde han inte hålla sig ifrån att göra ett fint assist i slutsekunderna av matchen. Men utöver assisten så visade Suarez ingen som helst arbetsmoral som vi ju vant oss vid att se de senaste säsongerna. Räkna med att media kommer att göra grundliga analyser av Suarez kroppspråk veckan framöver.

Noterat: Rodgers valde idag att köra fullt ut med den brittiska flottan. Henderson, Sterling, Gerrard, Wisdom, Allen, Ibe, Johnson – kryddat med Skrtel, Borini och Enrique. Det känns som att Rodgers experimenterade med laget idag, och vi lär få se många förändringar om 4 dagar i Thailand.

Noterat: Detta är den tredje hållna nollan på lika många matcher. Visst så har motståndet inte varit det bästa, men ändock något positivt att ta med sig.

* * *

Målen:

Gerrard 0-1

Aspas 0-2