[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Klockan 12.00 svensk tid är det avspark i matchen mellan Melbourne Victory och Liverpool.

Luis Suarez är med på bänken och förväntas spela i några få minuter i slutet av matchen.

* * *

Laget:

Startelvan: Jones, Johnson, Skrtel, Wisdom, Enrique, Gerrard(63), Allen, Henderson, Ibe, Sterling, Borini.

BänkenMignolet(72), Kelly(72), Coates(72), Agger(72), Flanagan(72), Spearing(72), Lucas(63), Downing(72), Alberto(72), Aspas(72), Suarez(72), Robinson, Assaidi.

* * *

Matchfakta:

Melbourne Victory – Liverpool 0-2 (0-1, 0-1)

0-1: Gerrard 32′

0-2: Aspas 93′

* * *

Matchkommentar:

Liverpool tar med sig ytterligare en ’victory’ i bagaget efter en stabil 2-0 vinst mot det australiensiska laget Melbourne Victory. De röda stötte på hårt motstånd i början av matchen, men kunde i slutändan styra hem båten på ett stabilt sätt efter mål av kapten Gerrard, och ett andra mål av Iago Aspas i slutminuterna (efter assist ifrån Suarez).

Matchen var inte på något sätt sprudlande, men passningsspelet höll bra nivå, försvaret lyckades avstyra alla hot relativt enkelt, och offensivt fanns det två fantastiskt fina spelare i Ibe och Sterling, som inte gav ytterbackarna i Melbourne någon lugn och ro under hela matchen.

* * *

Allmänna noteringar och spelarkritik:

I träningsmatcher med ett stort antal byten kommenteras inte varje spelare. Istället kommer några noteringar och bedömningar av några spelarinsatser.

Nyhet: Eftersom det är träningsmatcher även för Totaal Liverpool så tänkte vi testa en ny grej i matchrapporterna. Testet går ut på att vi utser 3 spelare (Pigge) som förtjänar lite extra beröm, samt en spelare (Iskalle) som förtjänar kritik för sin insats. Tanken är att man ska räkna ihop antalet ’Piggar’ i alla matcher fram till slutet av säsongen, och på så sätt få en tydligare bild av spelare som utmärkt sig lite extra. Detta tillägg ersätter inte på något sätt våra vanliga matchkommentarer, utan är enbart till för att krydda matchrapporterna – och skapa åsikter.

Kommentera om ni gärna vill se detta tillägg i matchrapporterna framöver – och om ni har något mer förslag hur matchrapport-upplägget kan bli mer intressant.

Pigge:

* * * Sterling – Ser ut att ha höjt sig ett snäpp sen förra säsongen. Mycket fin mix av snabbhet, luriga skott och luriga dribblingar. Dock så lämnade samarbetet med Enrique något mer att önska, men det berodde nog snarare på att spanjoren inte bombade på i vanlig ordning på vänsterkanten. Sterling fortsätter dock sin formkurva uppåt och om han kan göra såna här insatser på en mer regelbunden basis så kan han mycket väl få en framträdande roll kommande säsong.

* * Ibe – Väldigt ’lively’ i både första och andra halvlek. Snabb, fina dribblingar, bra bollkontroll, det enda som saknades var pricken över i:et. Men den unge Jordon fortsätter att gå från klarhet till klarhet under årets försäsong. Kan Ibe bara förbättra sin ’end product’ något mer så tror jag att vi kan få se honom många gånger i den röda tröjan nästa säsong.

* Wisdom – Ser ut att ha förbättrat sina fötter den här sommaren. Det märks att han känner sig hur bekväm som helst på mittbackspositionen. Mycket bra initiativ och vågar vara drivande i backlinjen. Positivt.

Iskalle:

Borini –  I första halvlek verkade Borini ha navigerat några tusen mil fel, och hamnat bland pingvinerna på Sydpolen. Trots både Sterling och Ibe’s fina spel på kanten så lyckades Borini aldrig riktigt hamna i rätt positioner i offensivt straffområde – eller skapa en riktigt het målchans. Han var osynlig helt enkelt.

Som tur var så blev det en klar bättring i andra halvlek ifrån italienaren då han bland annat lyckades med ett fint volleyförsök samt en cykelspark som hamnade rakt på målvakten. Men betyget blir i slutändan ändå underkänt, då man helt enkelt borde kunna kräva mer av en spelare som kom till Liverpool med ’fox in the box’ som huvudetikett.

. . .

Noterat: Mycket skulle såklart handla om Luis Suarez inför den här matchen. Uruguayanen fick 20 minuter att visa upp sig och det var en märkbart loj Suarez som äntrade planen i Melbourne. Trots detta kunde han inte hålla sig ifrån att göra ett fint assist i slutsekunderna av matchen. Men utöver assisten så visade Suarez ingen som helst arbetsmoral som vi ju vant oss vid att se de senaste säsongerna. Räkna med att media kommer att göra grundliga analyser av Suarez kroppspråk veckan framöver.

Noterat: Rodgers valde idag att köra fullt ut med den brittiska flottan. Henderson, Sterling, Gerrard, Wisdom, Allen, Ibe, Johnson – kryddat med Skrtel, Borini och Enrique. Det känns som att Rodgers experimenterade med laget idag, och vi lär få se många förändringar om 4 dagar i Thailand.

Noterat: Detta är den tredje hållna nollan på lika många matcher. Visst så har motståndet inte varit det bästa, men ändock något positivt att ta med sig.

* * *

Målen:

Gerrard 0-1

Aspas 0-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Får nästan lite Torres känsla nu när man ser Suarez i matchen :/
  Men kan ju vara andra faktorer som spelar in!

  YNWA

  • känner detsamma kring Suarez. På ett sätt vill jag casha in på honom med tanke på att han missar sex (!!) matcher och tror vi skulle kunna få ett bättre lag att bygga med de pengarna. Å andra sidan, även fast vi skulle ha 50 millar att spendera så verkar det inte som någon klass spelare är möjlig att värva till oss…

   Litet dilemma

 2. Jävla sur-suarez. Du kan väl åtminstone bjude på ett leende när du spelar fram till ett mål framför 96 000 australiensiska Liverpoolsuporterar? Det där serr inte bra ut och BBC uppger dessutom att Suarez vill föra samtal med Arsenal efter deras bud igår. Usch fyfan om han vill flytta till Arsenal. Bara tanken gör mig illamående. Och alla Arsenal suportrar som hatat på Suarez kryper nu fram och pratar om hur duktig han är och hur bra han skulle passa i Arsenal. Fyy fan!!!

 3. Wisdom var väldigt duktigt idag, hoppas vi litar på honom den här säsongen som fjärde mittbacksval

 4. Suarez såg ju allt annat än glad ut efter framspelningen till Aspas mål.

 5. Wisdom och Skrtel hade en tennis match med varandra i 50min och Ibe och Sterling hade en tävling om vem som kunde vara mest självisk.
  Tråkig skitmatch. Men vinst blev de och Victory va aldrig ens nära att hota Liverpool. Ännu en nolla och fortfarande obesegrade sen 16 mars 2013.

 6. Slappna av med Suarez.. Inte sån jävla grej att han inte är hundra taggad i en träningsmatch..

 7. Spelar ingen roll att de är en träningsmatch! Dessutom är de en match inför 95 000 åskådare och då borde man fan kunna dra lite på smilet när de blir mål!

 8. Gerrard förtjänar en STOR notering, var efter Sterling bäst på plan. Helt dominerande, vilken boss han är.

 9. Angående ”Pigge” och ”Iskall”. Mycket bra initiativ, tyckte detta var ett bra upplägg.

 10. Jag tycker att Borini får mycket skit nu. Han gjorde vid ett par tillfällen (jag såg bara 1:a halvlek) rörelser i straffområdet där han vände bort sin markering och positionerade sig perfekt för inspel, ena gången när Ibe gjorde en sprint på kanten och andra gången när Sterling gör detsamma.

  Nu är dessa två unga herrar inte fullt utvecklade i spelförståelsen, framför allt Ibe saknar ju det sista, vilket han ska sakna i sin ålder.

  Vad jag vill ha sagt är en normal-spelare hade hittat Borini åtminstone en av gångerna. T.ex Downings assist till Borini mot Newcastle i våras. Händelsen var ganska exakt som med Ibe i dagens situation.

  Han rörelser var ”fox-in-the-box”, och hade med mer erfarna spelare omkring sig mycket väl fått ett drömläge som han ofta sätter.

  Tycker att våra ytterbackar var väldigt nära ”Iskalle”-betyget idag. De kan mycket bättre.

  • Håller med till punkt och pricka. Borini fick ingen som helst service av dom unga grabbarna på kanten. Som du sa så hade han sprungit sig till bra lägen flera gånger men passen uteblev. Chanserna i andra Borini fick kom från lösbollar han hade snappat upp och med två konstnummer som kunde lika gärna resulterat i något.

   Ibe och Sterling vågade inte passa till eller helt enkelt såg inte alternativen i mitten. Flera gånger va både Borini och Hendo i bra lägen för att få pass. De va stor skillnad när dom andra kom in. Suarez, Downing och Luis Alberto spelade in bollen i mitten fler gånger under dom 20min än Ibe och Sterling gjorde under hela matchen.

  • Jag tycker att Borini mest sprang in i gröten i offensivt straffområde. Det var helt omöjligt för Sterling och Ibe att hitta honom bland 5-6 försvarare.

   Jag hade dock kunnat köpa de fina lägena han sprang sig fram till i andra halvlek, men där Henderson valde att gå på långskott istället för att lägga bollen på djupet.

   Personligen tycker jag att det är för låga krav på Borini. Han är trots allt här för att skapa chanser och göra mål. Under 90 minuter lyckades han skapa 2(!) chanser. Det är för dåligt helt enkelt, och man bör kunna förvänta sig mer.

   Ytterbackarnas insatser var inte mycket att hänga i julgranen nej, men deras defensiva spel var stabilt och bra åtminstone.

  • Borini är en box spelare. Han ska va i gröten. I första hade han ett läge som va extremt likt den han gjorde mål på mot Newcastle. Men istället för Downing som kollar upp så va det Ibe vid bollen som fick tunnelseende och la ett pass rakt till en Victory spelare och inte en fri Borini som va 3-4meter ifrån redo att smälla in den.
   Och som du säger. Victory hade 5-6 spelare i straffområdet hela tiden. Och Borini MÅSTE vara där, Liverpool MÅSTE ha en spelare i straffområdet redo att hoppa på returer eller inlägg/inspel.
   Jag tycker de är extremt orättvist att kritisera Borini för att göra mycket av de jobb han ska d.v.s. gå in i gröten. De är den offensiva mittfältarens jobb, i dehär fallet Hendos, att möta upp spelet på kanten och va precis utanför straffområdet för att fördela spelet och va passningsalternativ.

   Tycker att Ibe och Sterling ska ha en del kritik trots att dom i helhet spelade bra. Dom höll sig långt ut på kanten nästan hela tiden. Glen Johnson fick ta jobbet att bryta in på plan p.g.a. Ibe. Ibe och Sterling båda tog skott från dåligt läge och skotten i sig va under all kritik eftersom båda kan skjuta bra. Dom bröt också in väldigt nära kortlinjen vilket gjorde att de oftast resulterade i att dom tappade bollen och kom inte i bra avslutnings lägen. Båda måste förbättra sin spelförståelse, något som Ibe nästan inte har överhuvudtaget på senior nivå och något Sterling har jobbat med i ett år nu. Även om hans spel blev sämre närmare jul så hade hans blick för spelet förbättrats. De är sådant som kommer med erfarenhet, något som dom inte har.

 11. Borinis största egenskaper är rörelsespelat utan boll. Men med t.ex Ibe blir det svårt att samarbeta eftersom han saknar blicken med boll.

  Känns lite för lätt att kritisera Borini, vet inte varför folk förväntar sig stordåd av han.

  Men upplägget är kul! Gillar er utveckling. Tänk om andra sajter hade samma utv-förmåga!

 12. Rolig idé! Skall bli skoj att följa under säsongen! 🙂

  /MrJensen