Full kontroll från Liverpool’s sida och den första bortasegern i Europa sedan 2012.

* * *

Lagen:

Rubin Kazan’s startelva: Ryzhikov, Kambolov, Kverkvelia, Cotugno(81), Karadeniz, Carlos Eduardo(46), Georgiev, Kislyak(70), Nabiullin, Kanunnikov, Devic

Rubin Kazan’s bänk: Ozdoev(46), Akhmetov(70), Ustinov(81), Lemos, Haghighi, Bilyaletdinov, Dyadyun

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Allen, Can(93), Ibe, Firmino(81), Milner(61), Benteke

Liverpools bänk: Bogdan, Skrtel(93), Lallana(61), Brannagan, Origi, Coutinho, Lucas(81)

 

Matchfakta:

Rubin Kazan – Liverpool 0-1 (0-0, 0-1)
0-1: Ibe 52′

Skott på mål: 0 – 6
Bollinnehav: 36% – 64%
Passningsprocent: 76,38% – 89,34%
Offsides: 0 – 0
Hörnor: 1 – 6
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Första halvleken bestod i princip uteslutande av spel mot det ryska målet. Liverpool kontrollerade matchen, hade mycket boll och körde allt som oftast fast i det kompakta ryska försvaret. Vi fick se flera intressanta kombinationer spelare emellan men precisionen i den avgörande passningen saknades. Det dröjde till slutminuten av den först halvleken innan den första riktiga farliga chansen dök upp efter att Kazan nästan nickat bollen i egen bur. Ryzhikov stod för en fantastisk reflexräddning från egen försvarare och lyckades dessutom i andra momentet att styra bort bollen framför fötterna på framrusande Liverpool-spelare.

Kazan flyttade upp positionerna en aning i inledning av andra halvlek och blev ganska omgående straffade när Ibe pricksköt in sitt första tävlingsmål för Liverpool efter en fin löpning och en lika fin vrickning av Firmino. Rubin Kazan tvingades efter målet att flytta fram positionerna och var över halva plan med hela laget för första gången i mitten av andra halvlek. Utan att vaska fram några större farligheter så lyckades ändå det ryska hemmalaget att skapa en liten storm i ett litet vattenglas. Trots det var ändå Liverpool det lag som kom närmast att göra fler mål. Den extra skärpan och kvaliteten saknas fortfarande i avgörande lägen och det visade sig återigen genom att Liverpool inte lyckades stänga denna match. En lång svit av dåliga resultat borta i Europa är dock bruten, skönt!

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – En väldigt lugn afton och mest noterbart idag var i princip hans utgångsposition som var ovanligt hög samt att han vid ett tillfälle hade tvål i handskarna.

Clyne – Erbjöd bra understöd till Ibe och stod för matchens löpning när han flög fram för överlapp från Firmino utan att belönas med att få bollen.

Lovren – Solid insats, stark i duellspelen och stod för ett par viktiga brytningar. Ett taktiskt(?) gult kort och en armbåge enda minuset.

Sakho – Redde tillsammans med Lovren ut den lilla press som Kazan åstadkom, behövde inte ge oss en stand-out performance, men visade under den lilla period Kazan försökte pressa oss, vilken gigant han är.

Moreno – Hade ofta hav av ytor på sin kant, men fick inte bollarna för att riktigt kunna utnyttja det.

Can (93) – Försökte och försökte offensivt, men tofflade iväg skott, trampade på bollen och missade passningar. Hade kontroll på mittfältet men behöver höja sin nivå i de avgörande lägena. Borde dock fått en straff med sig efter att ha haft en rysk försvarare i bakhasorna.

Allen – Ovanligt ovårdad i sitt passningsspel, sprang och var spelbar och hade inga problem med att kontrollera mittältet.

Ibe – Var företagsam och försökte skapa saker offensivt matchen igenom. Jag är fortfarande kritisk till hans beslutsfattande överlag, men han är ung. Lovande insats och ett väldigt fint mål. Bäst på plan tillsammans med Firmino.

Firmino(81) – Stod för nästan all finurlighet i första halvlek, var delaktig i de kombinationer som så när tog oss till en ledning i första halvlek. Stod sedan för en one-touch assist till Ibe. Tröttnade på slutet och blev med rätta utbytt, bra insats.

Milner(61) – Milner fortsätter ha det svårt. Man kan alltid räkna med ett gediget jobb, men Milner har länge varit en pålitlig poängspelare, dags att börja visa det.

Benteke – Inte hans bästa insats, några tveksamma beslut offensivt varvades med ett par riktigt bra defensiva löpningar. Utgör ett hot bara genom att vara på plan, men fick det inte riktigt att stämma idag.

Inhoppare:
Lallana(61) – Kom in och erbjöd fart och teknik, ett bra inhopp i ett läge där ytorna öppnades en aning.

Lucas(81) – Byttes in för att stänga matchen och tog en frispark relativt omgående, vi fick det som man kan förvänta sig av Lucas med andra ord.

Skrtel(93) – Spelade för kort tid för att kunna bedömas!

* * *

 

6 kommentarer
 1. Viktig seger, nu krävs det nog bara en vinst till på de resterande två för att gå vidare. Klart överkomligt.

 2. Ofta att lovrens gula var taktiskt? Han kommer som alltid in för sent

  • Lovren gjorde en riktigt bra match. Ge killen credd när han förtjänar den, vilken han verkligen gör idag. Han hade riktigt bra tajming i sina brytningar och kom flera gånger flygande in i offensiv planhalva för att stoppa kontringarna innan dom Kazanspelarna äns han reagera på passningen till dom. Dominan prestation av Liverpool med Lovren och Sakho som solida pelare i försvaret som gav medspelarna modet att trycka upp högre.

 3. Såg bara delar av matchen men av det jag såg så kändes det stabilt.
  Tycker man märker skillnad i försvarsspelet sen Klopp tog över. Tror det är där han lägger fokus nu i början för att sedan jobba mer med anfallsspelet.
  Sen måste jag berömma Rubin Kazans målvakt. Fantastisk räddning på nicken från egen spelare och sen att han lyckades sträcka sig bakåt och få undan bollen, måste vara en av årets svettigaste räddningar. Är väldigt imponerad! Vilka reflexer!!

 4. Jag tyckte att Allan gjorde sin klart bästa match under Klopp. Ja bästa matchen på länge i Liverpoolteöjan faktiskt. Många bra offensiva brytningar och bra i närkampsspelet. Konstigt att inte fler ser det tycker jag.

  • Nu ska du nog läsa kommentaren om Allen en gång till. De säger att han var ovanligt ovårdad i sitt passningsspel. MEN, i övrigt så ”sprang och var spelbar och hade inga problem med att kontrollera mittältet.”.

   Jag kan inte mer än instämma med RobinD, han slog några ovårdade passningar när Liverpool kontrollerade bollen i uppspelsfasen och egentligen inte var speciellt pressade till misstag. Men samtidigt håller jag med dig Emil, överlag en väl godkänd match för Allen.

Kommentarer är stängda.