[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Laget:

Startelvan: Mignolet, Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan, Gerrard(87), Allen, Henderson, Sterling(72), Suarez, Sturridge(92).

Bänken: Jones, Sakho, Cissokho, Lucas(87), Coutinho(72), Moses, Aspas(92)

* * *

Matchfakta:

Man Utd – Liverpool 0-3 (0-1, 0-2)

0-1: Gerrard 34′ (straff)

0-2: Gerrard 46′ (straff)

0-3: Suarez 84′

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Behövde rädda ett skott på hela matchen(!) och hade i övrigt väldigt lite att göra.

Johnson – Var tillbaka på högerbackspositionen och fyllde på bra på sin kant, men var inte bakom någon direkt farlighet.

Skrtel – Tog hand om Van Persie på ett förtroendeingivande sätt.

Agger – Var ute och flaxade några gånger, men rullade bollen fint i backlinjen.

Flanagan – Vääääldigt het på gröten i sitt första framträdande på Old Trafford och kunde (borde?) nog ha fått ett rött kort. Dock så fortsätter han att övertyga i spelet med boll och drev upp bollen på egen hand ett flertal gånger.

Gerrard(87) – Matchvinnare med sina två übersäkra straffar, samt vaskade den sista med vilje… eller ”I was feeling a bit too confident on the last one” som Stevie sa i intervjun efter matchen. I övrigt så bör man göra ett instruktionsvideo av kaptenens crossbollar – magiska.

Allen – For runt som en ettrig kanin och högg på alla bollar han kunde få tag på. Även inblandad i straffen som ledde till 0-2. Mycket bra insats av walesaren som såg pigg ut.

Henderson – Den mest anonyme av de tre fältarna, men gjorde ett grymt jobb i det tysta och var den som trädde fram passningen till Allen’s solklara straff.

Sterling(72) – Hade i första halvlek en halvchans där han likt Flash Gordon rundade två United-spelare och sånär skapade sig ett friläge. I övrigt var unge Raheem något osynlig, och blev sedermera utbytt.

Sturridge(92) – Gjorde inte en av sina bättre insatser och tog stundtals dåliga beslut. Var dock ändå inblandad i två straffsituationer, där det mesta kommer handla om filmningen i den första situationen.

Suarez – Sprang runt i sina nya skor gjorda av ylle och gjorde återigen mål samt skapade en straff på egen hand. Man kan dock fråga sig hur det kan vara tillåtet att hugga uruguayanen i hälarna gång på gång, match efter match, nästan helt utan bestraffning från domarna.

Inhoppare:

Coutinho(72) – Kom in och bidrog med energi och kreativitet, och hade ett par chanser att bli målskytt. Bra och viktigt inhopp.

Lucas(87) – Gjorde comeback efter skada när matchen redan var avgjord. Höll i bollen och spelade kort.

Aspas(92) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Pigge:

#1 Steven Gerrard

#2 Joe Allen

#3 Jordan Henderson

* * *

Highlights:

Klicka HÄR

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

27 kommentarer
 1. Härlig match av liverpool! Eloge till Gary neville grym kommentator

 2. Svårt att inte vara nöjd en dag som denna 🙂

 3. Grym match hendo & Allen ska ha en hyllning för press spelet idag.

  Och sturridge borde få en känga äcklig filmning.

  YNWA

  • Och att han ibland är så otroligt självisk och tar korkade beslut. Dock tycker jag att Rafael borde åkt ut vid handsen, hans gula kort efter tacklingen på Gerrard måste ha varit brandgult och handsen var alldeles solklart avsiktlig. Sturrdige borde haft en straff till efter Carricks jävla grej.. frågan är hur vida Sturrdige faktiskt filma, visst han protestera inte för att det blev straff men han verkade ju inte ropa om straff heller.

   Rafael är f.ö. en riktigt vidrig jävla spelare.

  • Klart han filmade.
   Var ingen kontakt alls och han slängde sig som om han fått benet avhugget.
   Jag förstår att inte huvuddomaren ser det från sin vinkel, därifrån såg det ut som solklar straff. Med assisterande domaren måste vara i en bättre vinkel och kunna se filmningen.
   Tur i oturen så missade Gerrard straffen, för man är inte värd ett mål på en sådan filmning!

  • Sturrdige kunde lika väl ha valt att springa in i Vidic och ramla. Oavsett vad så kommer Vidic in vårdslöst och hans agerande blockerar Sturridge möjlighet. Tycker inte att Sturridge ska behöva få några reprimander i efterhand för det där och det har helt klart funnits värre situationer. För inte fan är det bollen Vidic går mot iaf.

  • Jo fast nu frågade du om hur vida Sturridge filmade eller inte och det var en solklar filmning.
   Gubbarna i Viasatstudion var helt säkra på att Vidics avstängning kommer tas tillbaka eftersom det var en sån solklar filmning.

  • Ja och frågan är fortfarande om det är en filmning i bemärkelsen filmning. Jag hade inte protesterat om det där bara hade vinkats av om det varit åt andra hållet, hade inte ropat om filmning. Det är inte svart och vitt, 1 eller 0, det finns något i mellan. Vidic satsar stenhårt in och jag tror det stör Sturrdige ordentligt, faktum är att Vidic utan att ens vara i närheten av bollen hamnar i Sturridge bana vilket med största sannolikhet leder till att Sturrdige agerar utifrån att bli träffad. Jag tycker att bollen kunde fått gå ut till inspark men jag vet om jag tycker att det är en solklart tillfilmad straff efter Vidic oerhört vårdslösa och feltimeade satsning.

   Gubbarna i studion är Bosse Pettersson, det är väl verkligen ett lågvattenmärke om något att referera till honom? Typ som att skriva in Aftonbladet i referenslistan i en uppsats.

  • Sålänge filmningar endast kan ge gult kort i spelet så ska de naturligtvis inte bestraffas i efterhand. Det är inte rimligt att stänga av folk för regelbrott som ger gult kort.

  • Med tanke på alla filmningar och straffar de senaste åren för United så tycker jag detta bara jämnar ut statistiken. Sen hoppas jag att Vidic avstängning tas tillbaka. Mannen är ju en vandrade säkerhetsrisk. Hoppas han spelar resten av Uniteds matcher denna säsong för att sedan falla som en fura i italienska ligan. Stackars Inter säger jag bara.

  • Jag tror att Vidic kommer att göra bra ifrån sig i Serie A, där ju tempot är betydligt lägre än i PL. Han har svårt att hänga med när det går fort…

 4. Så skönt att pissa på United och pissa på alla som håller på dem efter alla dessa skolår

 5. Woohoo!!!! Cl helt färdigt och nu går vi för titeln :). United såg väldigt tama ut. Tycker alla i liverpool gör en bra match utan någon sticker ut. Framför allt var mycket bättre inställning på våra spelare än deras vilket jag tycker till stor del avgör matchen.

 6. Inte ofta man bara sitter och njuter de sista 10 minuterna på OT. Underbart spel och Sturre ser ut att få en fot på sin fot men visst han lägger sig lätt. Dock ganska gott att få se Vidic få rött igen…
  Nu finns det bara en sak att gå för fullt ut…PL titeln. City matchen kommer bli ohyggligt viktig.

 7. Säsongens skönaste seger. Tur det inte var suarez som filmade då hade det blivit ett j-vla liv. Oavsett fall så var vi klart bättre o nu har vi verkligen chans på ligan.

  • När brittiska spelare filmar brukar det inte uppmärksammas särskilt mycket i brittiska tidningar. När utländska spelare filmar skriver samma tidningar däremot hur mycket som helst. De försöker förstärka stereotyper som framställer brittiska spelare som ärliga och utländska spelare som filmare.

  • You can say that again…Mourinho verkar ju pratat med Fergie om Suarez. De gör allt för att stämpla honom som filmare. Saken är dock att han filmat betydligt färre gånger än de solklara straffarna som domaren viftat bort.

 8. Jordan Henderson måste vara varje tränares dröm, jävlar vad han springer och krigar! Killen slutar inte springa ifall han har en dålig dag.

  • Dröm och dröm. Han är nog Fergusons mardröm idag. Hans bok börjar ju mer och mer bli en komedi. Hendersons löpsteg, Gerrard inte en toppspelare och Liverpool 8 spelare ifrån en ligatitel?
   Så skönt det hade varit att knäppa honom på (röda) näsan med en ligatitel i år…!

  • Ja, Hendos arbetsinsats är alltid förstaklassig. Numera gör han dessutom mer än bara springer.

 9. Haha, så ”gör ni det igen”.

  Suarez jobbar som en furie och är fantastisk på alla sätt och vis, men han slarvade med passar och hans sista touch var faktiskt ett flertal gånger väldigt ”oskärpta” – men ändå skrivs det inget om det.

  Henderson däremot bedöms som anonym, trots att han för mig var den bäste på plan med alla hans bollerövringar. Månne menar ni att anonymitet i det här fallet handlar om att han inte gjorde någon tunnel på Rooney, men ser gärna att det förklaras i såfall 🙂

  Bara detta jag vill anmärka, annars gör ni ett otroligt grymt jobb!

  • Hehe, förra gången du anmärkte var det jag som skrev spelarkommentarerna, nu var det Jesper. Angående Suarez och Henderson så är jag inne på din linje rörande deras insatser mot Man Utd.

  • Håller helt med. Surre och Sturre hade ingen bra dag med många felbeslut och missar. Men Hendos och Allens spel gjorde att spelet vägde över till LFC. Hendos passningsspel är dessutom föredömligt. Han hittar idag även instickspassningar. Imponerade!

  • Anonym var kanske ett fel ordval i det här fallet när det gäller Henderson.

   Likt Suarez så var jag kanske inte på topp igår, men att sätta 12 av 14 spelare är ju inte fy skam när man har en dålig dag på jobbet! 🙂

   Dessutom är det ju svårt att göra en helt rättvis bedömning på två meningar. Något kommer man alltid att missa/utelämna medvetet.

 10. Vet inte vad jag tycker är bäst så här efter matchen, bilden på Fergie, att Gerrard säger ”Vi åker härifrån besvikna över att inte ha gjort fler mål” eller den otroligt sköna segern.

Kommentarer är stängda.