. . .

Startelvan: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson(71), Downing(26), Coutinho, Suarez

Bänken: Jones, Skrtel, Coates, Shelvey, Suso, Assaidi(71), Sturridge(26)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – West Ham 0-0 (0-0, 0-0)

Bollinnehav: 65,1% – 34,9%
Vunna luftdueller: 40,9% – 59,1%
Offsides: 4 – 0
Hörnor: 12 – 2
Totalt antal passningar: 597 – 314
Långa passningar: 8,9% – 14,3%
Passningsprocent: 82,2% – 54,6%
Totalt antal inlägg: 21 – 15
Framgångsrika inlägg: 9,5% – 40%
Tacklingar: 18 – 29
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Stod stundtals sysslolös, men tvingades till några bra aktioner under matchen.

Johnson – Hade mycket boll, men gjorde i princip ingenting vettigt med den. Jag förväntar mig mer av en så etablerad och högavlönad spelare.

Carragher – Spelade oftast bra mot West Hams targetman Cole, som han ju hade stora problem med för några år sedan.

Agger – Helt okej insats och tog även offensiva initiativ för att försöka luckra upp bortalagets försvarsmur.

Enrique – Spelade offensivt, men lyckades inte riktigt få till det på matchens sista tredjedel.

Lucas – Gjorde en bra räddning på mållinjen vid ett tillfälle, men gjorde överlag ingen bra match. Höll på att slarva bort ett mål. Fortfarande inte i toppform efter långtidsskadan.

Gerrard – Försökte verkligen under hela matchen. Hade några gedigna målchanser men gjorde inte mål. Laget måste vara effektiva i den här typen av matcher och det var inte Gerrard idag. Borde dock ha fått straff.

Henderson (ut 71) – Bra i presspelet, men lyckades inte få till tillräckligt många vältajmade djupledslöningar från sin mittfältsposition. Liverpool hade behövt bättre djupledslöpningar och mer spets i spelet från Hendo.

Downing (ut 26) – Gjorde inget särskilt innan han utgick på grund av skada, men fick å andra sidan inte så lång tid på sig heller.

Suarez – Som vanligt otroligt svårfångad för motståndarna. Hade flera målchanser varav några var skott från ”omöjliga” vinklar. Kunde ha blivit målskytt med lite flax.

Coutinho – Såg pigg ut så länge han orkade. Tillförde kreativitet, snabbhet och skottvilja. Ser verkligen bekväm ut i den röda tröjan.

Inhoppare:
Sturridge (in 26) – Byttes in tidigt när han ersatte Downing på högerkanten. Blixtrade till ibland, men borde ha släppt bollen tidigare vid flertalet tillfällen. Känslan var att Sturridge trots allt utgjorde ett hot, även om han inte riktigt fick till det.

Assaidi (in 71) – Fick för ovanlighetens skull chansen i ligan men tog den inte. Gjorde några misstag och tog felbeslut. Stärkte tyvärr inte sina aktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Jag missade vad som hände med Downing – varför byttes han ut?

  Och, intressant när man får se trion (Coutinho-Sturridge-Suarez) samtidig på plan.

 2. Fyra halvtidsönskningar.

  1. Ett mål åt rätt håll i andra halvlek.
  2. Inget mål åt fel håll i andra halvlek.
  3. Suarez undviker varning.
  4. Svar på frågan om Downing.

  Så kommer jag vara nöjd hela söndagen. =)

 3. Så fruktansvärt besviken!!!

  Klart att vi måste avgöra matchen men ännu en gång blir vi bestulna på mål. Dessa domarbeslut!

 4. Vi skulle haft en viss Carroll att slänga in i matchen, våra svaga pojkar rår inte på west ham försvaret alls.

 5. Bob,

  Han var rätt kall i början, MEN jag anser att det var på tok för tidigt för att byta ut honom. Och sen tycker jag Brendan gör ett stort misstag när Sturridge kommer in då Sturridge huserar ute på högerkanten när han ska vara inne i mitten och hugga på bollar som dyker upp hursom. Och Sturridge ska heller inte bara spela centralt i den här matchen bara för att han skulle passat MYCKET bättre där, vi såg ju alla vilka problem Suarez hade däruppe med speciellt Collins. Hade vi spelat Suarez till höger hade han kunnat få bollen i ett tidigare skede och kunnat attackera West Ham mycket tidigare OCH samtidigt ha en speedkula i Sturridge som skulle dra isär West Hams backlinje och fått dem att bli oroliga.

  Så jag är rätt besviken på Brendan idag, faktiskt. Vad känner ni andra?

 6. Jag tror Downing blev skadad eller hade känning? Han gick ju rätt ner i omklädningsrummet med läkaren i alla fall. Assaidi-bytet fungerade inte alls, noll impact. Skulle vilja se Suso få en chans i ett inhopp snart.

  Coutinho är en fin spelare men han har ju lungor som en liten hamster, han ser inte ut att orka mer än max 65 min per match. Vi kontrade i andra och han stannar medvetet kvar lite efter halva planen för slippa delta i det anfallet ser det ut som. Han har en väldigt fin speluppfattning, bland de bästa passarna i PL? Med en rejäl försäsong och bättre kondition kan det nog bli ännu bättre nästa säsong.

  Jag är så jävla besviken på Glen Johnson, vad har hänt med honom? Han började säsongen friskt men andra halvan har han ju varit helt katastrofal och blivit en alibispelare. Han brukade ju vara ett offensivt hot att räkna med. När han varken kan försvara eller anfalla längre så kan man ju fråga sig vad han tillför. Behöver verkligen känna pressen från en annan back som kan hota hans plats.

  Lucas spelar tyvärr också under sin normala nivå och har inte kommit tillbaka efter sin skada.

  Om man ska se något positivt så höll vi nollan och förlorade inte när vi inte själva lyckades göra mål. Men BR och laget måste bli bättre på att dyrka upp neandertalar-lag som West Ham, Stoke osv.

  Diame skulle inte jag säga nej till faktiskt. Kraftpaket.

  Till sist; Har Enrique skaffat peruk? 🙂

 7. Lucas, GJ och till viss del Suarez spelade inte bra idag.. Sen är det alldeles för många dumma, klumpig och klantiga bolltapp, Glen Johnson stod ju för hälften av dom dessutom.
  Dock tycker jag inte att Liverpool spelar helt kasst idag utan får ge lite creed till West Ham som gör en riktigt bra match. När de dessutom har en målvakt och en mittback som storspelar så blir det svårt. Men Liverpool hade ju ändå tryck så det bjöds ju på en hel del hörnor och oj vad jag har stört mig på hörnorna i år. Tycker att just den delen av spelet har varit katastrof denna säsongen. Ingen klar hörnläggare och det verkar ju inte direkt finnas någon taktik för hörnorna. Känns som bortkastade målchanser…

 8. HELVETE VILKEN SÖNDAG!!! först liverpool som inte lyckas vinna och sen bajen….. FYFAN

 9. Kändes nästan som att Suarez var skadad… Inte alls det där klippet i steget!
  Downing var tydligen sjuk läste jag någonstanns?
  Håller med sola om det han skrev om att Sturridge fick husera på kanten, skulle behövt hans löpningar mer centralt.
  Känns som att backlinjen behöver prioriteras i sommar, bäst var Carra och Agger och där finns ju bara Agger kvar nästa säsong. Johnson vettefan vad som har hänt med? Tappar väldigt ofta position hemåt och bidrar inte direkt framåt just nu, då tycker jag nästan Enrique är ett större hot framåt med sina löpningar (jävlar vad han springer!) och sin brunkar still!
  Hoppas att Kelly kan ta en av dom ordinarie platserna tills nästa säsong men behövs minst 2 bra försvarare!
  Imponerad av Coutinho (tryckte hans namn på tröjan från Anfield shopen!), kan han förbättra sin fysik (konditionen) så har vi en djävla spelare!

  Walk on

 10. Tycker det är väldigt hårt att kritisera Lucas i den här matchen, den enda som var bättre var Agger. Offensivt stämde dock inte mycket men de gjorde det svårt för oss med sitt kompakta försvar.

 11. Kritik och kritik, jag skrev att han spelar under sin nivå före sina skador och det stämmer ju. Tyvärr är han en bit från den formen. Det var ju han som fumlade bort bollen till Cole också som Agger blockade med bröstet.

 12. Sen gillar jag inte Suarez minn spel och vevande med armarna så fort han inte får bollen eller någon skjuter.
  Sen ska ju Sturrige spela centralt inte på en kant som igår.