Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle ta hem de tre pinnarna under söndagseftermiddagen på Anfield. Slutsiffrorna skrevs till hela 6-1 i en minst sagt underhållande match.

Sätt en slant på matchen hos Coolbet: Liverpool 1.32 – Oavgjort 5.90 – Watford 10.50


* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Clyne, Lucas, Matip, Milner, Henderson, Can, Lallana(71), Mane(63), Coutinho(87), Firmino

Liverpools bänk: Mignolet, Klavan, Moreno, Wijnaldum(63), Ejaria(87), Origi, Sturridge(71)

Watfords startelva: Gomes(33); Janmaat, Kaboul, Britos, Holebas; Amrabat, Behrami(61), Capoue, Pereyra(86); Deeney, Ighalo

Watfords bänk: Pantilimon(33), Mariappa, Kabasele, Zuniga(86), Watson(61), Guedioura, Sinclair

Matchfakta:

Liverpool – Watford 6-1 (3-0, 3-1)

1-0: Mané 27′

2-0: Coutinho 30′

3-0: Can 43′

4-0: Firmino 57′

5-0: Mane 60′

5-1: Janmaat 75′

6-1: Wijnaldum 90+1′

Skott på mål: 17 – 8
Totalt antal skott: 28 – 11
Blockade skott: 2 – 1
Bollinnehav: 59,7% – 40,3%
Passningsprocent: 79,4% – 69,7%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 79% – 57,4%
Vunna luftdueller: 42,4% – 57,6%
Offsides: 1 – 2
Hörnor: 6 – 3
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Det var svårt att ta ögonen från hemmaspelarna i den mycket övertygande segern över Watford på Anfield. Vanligtvis brukar vi gå igenom målen grundligt men den här gången gjordes så många att det faktiskt var svårt att hålla räkningen.

Liverpoolspelarna såg ut att ha bestämt sig för att inte åka på något snöpligt poängtapp och satte därför högsta fart direkt från start. Mane öppnade målskyttet i den 27:e minuten när han vackert lobbnickade in 1-0 över Gomes i Watfordkassen och det var starten på en ren målkavalkad. Coutinho pricksköt in 2-0 några minuter senare, 3-0 knoppade kontraktaktuelle Emre Can in precis innan halvtid. I den andra var det istället för läckerheter dags att peta in bollen. Lallana passade till Firmino som petade in 4-0 och samme Firmino serverade Mane som kunde peta in 5-0. Watford lyckades sedan efter en stark period i matchen att reducera till 5-1 efter slappt försvarsspel. Men hemmalaget fick sista ordet när inbytte Wijnaldum fick göra sitt första mål i Liverpooltröjan efter att Pantilimon släppt retur på Sturridge skott och kunde raka in 6-1 i öppen kasse. Total utklassning, överkörning, utskåpning, förnedring….ja kalla det vad ni vill men Liverpool var riktigt bra idag och en ren fröjd att titta på.

Anfallsspelet med Mane, Coutinho, Firmino och Lallana var proppfyllda med spellust och Watford fick helt enkelt inte tag på de rödklädda. Lägg även till att Henderson och Can vann kampen på mittfältet gång på gång och tog hand om de flesta första, andra och tredjebollarna. Liverpool var en maskin som helt enkelt inte gick att stoppa.

Watfordkaptenen Troy Deeney snackade innan matchen att dom skulle komma med ett krig till Anfield. Men något krig kunde man knappast se i Watfordspelarnas blick. Om dom kunnat hade det nog viftats vilt med vit flagga redan innan halva matchen spelats. Tittar man på resultattavlan är det såklart lätt att tro att Liverpoolspelarna gjorde mål på allt i chansväg men sanningen är att segern kunde varit ännu större. Daniel Sturridge som byttes in med 20 minuter kvar hade nos på tre bollar i nät. Tyvärr var ”överliggaren” (som Niklas Holmgren älskar att säga) i vägen två gånger och Pantilimon i den tredje situationen. Släng gärna även en titt på skottstatistiken, hela 17 skott gick på mål av de totalt 28(!) skott som avlossades. Ett bombardemang av rang och en riktig hårdrocksfotboll i Jürgen Klopps anda.

Segern innebär såklart även att Liverpool numera ligger på första plats i Premier League när vi går in i landslagsuppehållet. En dag som denna är det bara att njuta och jag tror vi är många som kommer gå in både, en två och tre gånger på text-tv sida 336 fram till den 19:e november då Southampton väntar på St Marys. Top of the league!

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Hans bästa match såhär långt. Lyckades rädda flera vassa chanser när Watford hade sin starka period efter 5-0 då hemmalaget gick ner i tempo. Kunde inte göra något åt kvitteringsmålet och hade gjort sig förtjänt av en hållen nolla.

Clyne – I ärlighetens namn kommer jag inte ihåg så mycket av Clyne, men det kanske säger mer om att Liverpoolspelarna tävlade i att överglänsa varandra i dagens match. Nathaniel fortsätter att vara en av lagets mest stabila spelare.

Lucas – Fick något anmärkningsvärt chansen framför Klavan på mittbacksplatsen efter att Lovren legat hemma med ett virus. Gjorde en fin försvarsinsats och lyckades bra med att erövra boll och är givetvis en passningstillgång i uppspelen.

Matip – Hade vissa problem med Ighalo och Deeney men gjorde ändå en fin försvarsinsats.

Milner – Välkommnades tillbaka efter en kortare frånvaro. Hela tiden aktiv på vänsterkanten där han erbjöd alternativ. Stängde även igen sin kant defensivt sett och hade bättre tillslag vid våra fasta situationer.

Henderson – Vann oerhört mycket boll på mittfältet där Watford inte hade en suck. En riktig kaptensinsats även fast han var inblandad i ett ”soft goal” bakåt.

Can – Börjar anpassa sig och se mer och mer bekväm ut i sin offensiva mittfältsroll. Gick mycket på genombrott och även fast det inte alltid går blixtsnabbt så börjar vi känna igen vår pansarvagn. Vackert mål dessutom.

Lallana(71) – Får stå i skuggan av sina anfallskollegor idag men är antagligen den spelare som förtjänar mest beröm. Hans assist idag är riktigt läckra och arbetsinsatsen var som vanligt helt felfri. Underbar spelare.

Mane(63) – I Southampton var senegalesen delvis känd som en målsumpare men i Liverpooltröjan är han nästan snuskigt effektiv. Worth every £30 million penny och spänsten samt nickavslutet till 1-0 var en riktig delikatess.

Coutinho(87) – Det är inte särskilt konstigt att Barcelona har börjat dreggla över Coutinho. När han är i den här formen är brassen oerhört svårstoppad. Glider förbi spelare efter spelare och är ofta motorn i anfallsspelet.

Firmino – Blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Återigen målskytt och spelade vackert fram Mane till en balja. Ettrig och svårhanterad.

Inhoppare:

Wijnaldum(63) – Äntligen fick holländaren öppna målskyttet i Liverpooltröjan. Jobbade förtjänstfullt på mittfältet och förtjänade sitt första mål.

Sturridge(71) – Var oerhört sugen på att göra mål och tog varje tillfälle han fick att visa Anfield-publiken att han fortfarande kan göra mål. Förtjänade ett par baljor men fick nöja sig med en slags assist fram till Wijnaldum istället.

Ejaria(87) – Fick debutera i Premier League. Väldigt spännande spelare.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/Musker_LFC/status/795298962857201664

2 kommentarer
  1. Sedan jag började följa Liverpool’s matcher på riktigt, vid millenieskifte ungefär, så har jag nog aldrig sett dem spela en så tydlig och effektiv plan när man anfaller. Det är verkligen otroligt häftigt och inspirerande att se!

    Några tankar kring det statementet från mig? 🙂

    • Visst har vi haft matchplaner, med vi menar jag våra managers som kommit och gått, men de har inte utvecklats och varit kontinuerliga i samma utsträckning som med Klopp. Klopp är konsistent, han jobbar tydligt med laget/spelare, där har ”vi” vad andra managers inte klarat av, BR försökte, Kenny försökte, Rafa är den som lyckats någorlunda, Klopp är envis, lugn och metodisk, jobbar med flera saker och det är det vi nu ser frukten av.

      Frågan är vad som händer när motståndarna lyckas manövrera bort oss, har vi en annan matchplan då, kan vi ställa om och spela lika bra, det blir intressant när den dagen komet men tills dess så njuter vi 🙂

Kommentarer är stängda.