Liverpool spelar propagandafotboll – och landslagsuppehållet kommer som på beställning.

Dessa förbannade landslagsuppehåll.

Landslagsuppehållet kommer som ett brev på posten. Det är så himla typiskt att uppehållet kommer när Liverpool är så otroligt formstarka. När Liverpool spelar propagandafotboll.

Dessa förbannade landslagsuppehåll.

Gudarna ska veta att Liverpool är bra nu. Att fullständigt krossa Watford med 6-1 är väldigt imponerande. Watford är inget skitgäng som titelaspiranterna kör över hur lätt som helst. Tvärtom, Watford är ett genuint lagbygge som kan sätta käppar i hjulet för vilket PL-lag som helst. Eller, förutom ett formtoppat Liverpool, uppenbarligen.

Dessa förbannade landslagsuppehåll.

Liverpool spelar verkligen som en enhet. Rörelsen i anfallsspelet är fantastiskt och oerhört svårhanterat för motståndarna. Spelarna har naturligtvis inte fria roller, men rörelsen gör att kombinationsspelen och positionsskiftena är många. Det räcker inte längre för motståndarna att neutralisera en eller två av Liverpools offensiva spelare. Många spelare är involverade. Det kommer löpningar från alla håll och kanter.

Dessa förbannade landslagsuppehåll.

När Liverpool spelar som bäst påminner spelet om när man sticker in handen i en myrstack. Det bara kryllar av spelare som med en otrolig rörelse och slående direkthet skapar målchans efter målchans. De skapar kaos hos motståndarna, men känslan av kaos finns endast där för motståndarna eftersom de inte hinner uppfatta ordningen. De klarar inte av att läsa av strukturen i Liverpools anfallsspel.

Och just ja. Landslagsuppehållet kommer inte särskilt lägligt för Liverpool.
F-ö-r-b-a-n-n-a-d-e
l-a-n-d-s-l-a-g-s-u-p-p-e-h-å-l-l.

2 kommentarer
  1. Kul också att brassarna spelar den 16e november när vi spelar mot So’ton den 19e… Det ger väl Cou och Firmino en eller två dagar på Melwood innan match.

  2. Haha! Dessa ”beklaga sig över landslagsuppehållen” börjar bli vardag numera 🙂 Förut var det för alla skador som vi åkte på, nu rädslan för att spelarna ska tappa form och flyt. Men kanske mest för att man måste hålla ut i nästan 2 veckor innan nästa Liverpool-insats, och det svider på riktigt!

    Inte för att jinxat något, men än så länge så finns det inget som tyder på en negativ trend i sammanband med landslagssamlingarna.
    Hittills har vi haft två stycken under säsongen. Efter första (Augusti/September) tuffade vi på med fem raka vinster (bla. 4-1 mot Leicester, 1-2 borta mot Chelsea och 5-1 mot Hull) och efter den andra (October) så tog vi hem 10 av 12 möjliga och gick vidare i cupen mot Spurs. Enda boomen var väl 0-0 mot hemma mot United. En match vi borde ha vunnit.

    Vad man dock kan urskilja är att Klopp har valt att starta Sturridge till förmån för Coutinho i de första matcherna direkt efter samlingarna. Så det kan vi nog förvänta oss borta mot Southampton också.

Kommentarer är stängda.