Bordeaux bjöd inte på något större motstånd och nu är Liverpool vidare i Europa League.

Matchen mot Bordeaux var en märklig tillställning. Liverpool spelade intensivt och pressade fransmännen som svarade med… ja, vadå, egentligen? Inte särskilt mycket. Bordeaux var osäkra. Deras innermittfält och mittbackspar hade enorma problem med kommunikationen, passningsspelet och organisationen. Liverpools presspel skördade stora triumfer och lägen skapades, men dessvärre var hemmaspelarna allt som oftast inte tillräckligt kliniska i avsluten.

Helt ologiskt var det Bordeaux, som knappt hade en målchans på hela matchen, som tog ledningen i den 33:e minuten. Det var Simon Mignolet som gav bort en indirekt frispark genom att hålla i bollen i cirka 20 sekunder. Alla som har följt Liverpool under de senaste åren vet att belgaren ofta ser ut att ha beslutsångest i samband med dessa situationer och den här gången straffade det sig rejält. Vanligtvis brukar domaren ge målvakterna en varning, men nu valde alltså domaren att ge Bordeaux en indirekt frispark som de utnyttjade på bästa sätt när Henri Saivet pangade in bollen bakom en chanslös och till synes förtvivlad Mignolet.

Lyckligtvis var Bordeaux minst lika klantiga som Mignolet. Några minuter efter 0-1-målet gav fransmannen LFC en straff som James Milner satte. Jag hade trott att Christian Benteke skulle ta straffen, men han fick alltså lämna plats åt Milner. Det går förstås inte att klaga på utfallet av straffskytten.

Benteke skulle ändå bli kvällens stora matchvinnare. Han satte nämligen 2-1 med en fantastisk individuell prestation, som var en härlig kombination av teknik och kraft. Precis sådant som Benteke har köpts in för att leverera!

Liverpool borde ha gjorde 3-1 och därmed definitivt satt spiken i kistan under den andra halvlekens första 10-15 minutrar, men Benteke, Ibe och de andra missade fina målchanser. Istället levde matchen målmässigt under alla 90 minutrarna, vilket egentligen var märkligt, med tanke på att Bordeaux var fullständigt urusla. De tvingade dock Mignolet att göra en bra räddning när Saivet fick till en fin frispark över muren. Det var nog den enda riktiga räddningen som Mignolet gjorde på hela matchen.

I och med denna seger är Liverpool vidare i Europa League. Hurra!

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Bordeaux 2-1 (2-1, 0-0)
0-1: Henri Saivet 33′
1-1: James Milner 38′ (straff)
2-1: Christian Benteke 45′

6 kommentarer
 1. jag fattar fortfarande inte varför Bentekes andra blev bortdömt. Killen snubbar ju fan över sina egna fötter som den klantarsel han va. Sen ska jag rekommendera Chantome att inte gå ut när det blåser för jag har aldrig i hela mitt liv sett någon ramla så jävla lätt så ofta under en och samma match. Varje gång han fick en frispark med sig stod en Liverpoolspelare där som ett frågetecken och undrade vad det va som hände. Sen är det väl knappast hans fel i slutändan. Domaren ger honom frisparkar så varför inte fortsätta när det funkar?

  Sen säger jag som grabbarna på RedmenTV, dom som tar dopingtesterna efter matcherna ska nog kolla lite extra på domaren för något måste han ju ha tagit innan matchen. En av dom sämsta domarinsatserna jag någonsin sett. Förvånansvärt nog så är resten av den ”topplistan” fylld med insatser från just domare i EL sammanhang så man ska väl inte vara allt för överraskad. Visst kan man klaga på domarna i England men ta mig fan att dom är huvud, axlar, knän och tår över sina kollegor från övriga Europa.

  • Ja det är lika bra att lägga till assist på domarteamet på alla målen, även det bortdömda. Snacka om en sönderblåst match. Eller så är det bara vi som i avsaknad av kontinuerligt Europa-spel glömt bort hur det ”egentligen” går till.

  • Hmm, min bild av domarinsatsen var att den var helt okej. Liverpool spelar ju väldigt aggressivt under Klopp; ofta går spelarna in i situationer på ett sätt som antingen resulterar i att man bryter eller frispark. Passivt ”täcka-ytor-spel” ser vi inte alls lika mycket av från Liverpools sida nuförtiden. Det resulterar givetvis i fler bollerövringar men även fler frisparkar emot sig. Visst skulle inte Bentekes andra ha blivit bortdömt, men samtidigt en situation som säkert var väldigt svårbedömd ”live” och då väljer domarna i regel hellre att blåsa till backens fördel.

 2. Sturridge skadad igen tydligen. Va fan ska man säga egentligen? Börjar ju bli äckligt tröttsamt. Tur att man har bra alternativ i år jämfört med förra året.

 3. Är Sturridge gjort av papper eller!? Snacka kasta bort pengarna

  • Det är inget allvarligt med Sturridge och det enda dom behöver göra är att dra ner lite på träningen. Inte aktuell till helgen dock.

Kommentarer är stängda.