Bordeaux bjöd inte på något större motstånd och nu är Liverpool vidare i Europa League.

Matchen mot Bordeaux var en märklig tillställning. Liverpool spelade intensivt och pressade fransmännen som svarade med… ja, vadå, egentligen? Inte särskilt mycket. Bordeaux var osäkra. Deras innermittfält och mittbackspar hade enorma problem med kommunikationen, passningsspelet och organisationen. Liverpools presspel skördade stora triumfer och lägen skapades, men dessvärre var hemmaspelarna allt som oftast inte tillräckligt kliniska i avsluten.

Helt ologiskt var det Bordeaux, som knappt hade en målchans på hela matchen, som tog ledningen i den 33:e minuten. Det var Simon Mignolet som gav bort en indirekt frispark genom att hålla i bollen i cirka 20 sekunder. Alla som har följt Liverpool under de senaste åren vet att belgaren ofta ser ut att ha beslutsångest i samband med dessa situationer och den här gången straffade det sig rejält. Vanligtvis brukar domaren ge målvakterna en varning, men nu valde alltså domaren att ge Bordeaux en indirekt frispark som de utnyttjade på bästa sätt när Henri Saivet pangade in bollen bakom en chanslös och till synes förtvivlad Mignolet.

Lyckligtvis var Bordeaux minst lika klantiga som Mignolet. Några minuter efter 0-1-målet gav fransmannen LFC en straff som James Milner satte. Jag hade trott att Christian Benteke skulle ta straffen, men han fick alltså lämna plats åt Milner. Det går förstås inte att klaga på utfallet av straffskytten.

Benteke skulle ändå bli kvällens stora matchvinnare. Han satte nämligen 2-1 med en fantastisk individuell prestation, som var en härlig kombination av teknik och kraft. Precis sådant som Benteke har köpts in för att leverera!

Liverpool borde ha gjorde 3-1 och därmed definitivt satt spiken i kistan under den andra halvlekens första 10-15 minutrar, men Benteke, Ibe och de andra missade fina målchanser. Istället levde matchen målmässigt under alla 90 minutrarna, vilket egentligen var märkligt, med tanke på att Bordeaux var fullständigt urusla. De tvingade dock Mignolet att göra en bra räddning när Saivet fick till en fin frispark över muren. Det var nog den enda riktiga räddningen som Mignolet gjorde på hela matchen.

I och med denna seger är Liverpool vidare i Europa League. Hurra!