. . .

Inför matchen:

Ikväll är det dags för den andra gruppspelsomgången i Europa League när Udinese gästar Anfield. I den första omgången vann Liverpool mot Young Boys med 5-3, samtidigt som Anzhi och Udinese spelade 1-1.

Inför kvällens matcher ser Grupp A ut enligt följande:

1. Liverpool 3 poäng
2. Anzhi 1 poäng
3. Udinese 1 poäng
4. Young Boys 0 poäng

* * *

Laget: 

Bekfräftad startelva: Reina, Johnson, Coates, Carragher, Robinson, Assaidi(64), Henderson(64), Allen, Shelvey, Downing, Borini(80).

Bekräftad bänk: Jones, Suarez(64), Gerrard(64), Sahin, Sterling(80), Skrtel, Wisdom.

* * *

Matchfakta:

Liverpool-Udinese 2-3 (1-0)

1-0: Shelvey 23′

1-1: Di Natale 46′

1-2: Coates (OG) 70′

1-3: Pasquale 72′

2-3: Suarez 75′

Skott på mål: 7 – 3
Skott utanför: 4 – 2
Inlägg: 25 – 19
Hörnor: 7 – 6
Offsides: 0 – 5
Gula kort: 0 – 3
Totalt antal passningar: 757 – 241
Passningsprocent: 77,8 – 66,7
Bollinnehav: 74,5% – 25,5%
Bollinnehav första halvlek: 79,7% – 20,3%
Bollinnehav andra halvlek: 71,9% – 28,1%

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Står för en fantastisk räddning efter Benatia’s nick i första havlek. Kan inte klandras för något av de tre målen han släpper in.
Johnson – Har rätt bra koll på sin kant, fyller på bra i offensiven och gör det han förväntas i defensiven.
Coates – Spelade mycket bra i första halvlek, men i andra rasar allt samman för uruguayanen som kröner sin underkända insats med ett billigt självmål.
Carragher – Sju insläppta mål på tre matcher, samarbetet Carra/Coates imponerar inte såhär långt. Har stora svårigheter att fånga in Di Natale matchen igenom.
Robinson – Fina fötter, snabb och gör det han ska defensivt.Gör en helt godkänd insats. Men borde kunna ta för sig mer offensivt och borde väl även täckt bollen som landar hos Di Natale och mynnar ut till 1-3 målet.

Allen – Har lite oflyt idag och ligger indirekt bakom 1-1 målet genom en brytning som landar i gapet på en Udine-spelare och sedan inte fullföljer sin markering. Antagligen den sämsta insatsen av Allen i en röd tröja såhär långt. Långt ifrån usel dock.
Henderson  (65) – Jobbar hårt både offensivt och defensivt. Men saknar det rätta självförtroendet när chansen väl dyker upp. Lovande insats av U21-kaptenen.
Shelvey – Står för en lysande offensiv löpning där han avslutar med en mycket fin språngnick. Målgesten därefter är sedan världsklass. Shelvey ser verkligen ut att trivas i sin roll som offensiv mittfältare, men kan fortfarande bli ännu bättre.

Downing – Tappar markeringen totalt på 1-3 målet (hårtork av Rodgers att vänta). Men står för ett lysande inlägg vid Shelvey’s 1-0 mål och visar glimtar av att faktiskt vilja utmana sin back. Ett steg framåt offensivt, två steg bakåt defensivt.
Borini (80) – Gör många fina löpningar som öppnar för medspelare, men har inte den rätta kylan framför mål när han själv får chansen.
Assaidi  (64) – Vågar hela tiden att utmana, men inläggen blir antingen för korta eller så är avsluten för dåliga. Försvinner helt i andra halvlek och blir sedan utbytt.

Suarez (64) – Står för en lysande frispark, men kunde lätt ha blivit matchhjälte om inte Shelvey’s stödjeben lekt Udinese-målvakt vid läge 1-1. Fortsatte där han slutade senast och ser ut att vara i väldigt bra form.

Gerrard (64) – Gör ett fint inhopp och driver på laget offensivt i hopp om tre poäng. Men hans vilja att gå framåt bidrar tyvärr till att man släpper in mål bakåt istället.

Sterling (80) – Spelar egentligen för lite för att betygsättas, men skapar ändå två-tre målchanser som med lite mer skärpa kan resultera i mål. Har ett skott tätt över i slutminuterna och Sterling är alltjämnt mållös. Tidsfråga innan nollan spräcks.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

* * *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. The team in full is: Reina, Johnson, Coates, Carragher, Robinson, Assaidi, Henderson, Allen, Shelvey, Downing, Borini. Subs: Jones, Suarez, Gerrard, Sahin, Sterling, Skrtel, Wisdom.

 2. Of topic!
  Men kikar på Hbg vs Twente och har hittat en mycket intressant
  spelare Nacer Chadli som lirar vänsterytter!
  KÖP! Har du sett eller hört om han?

 3. Dez, Vi har snackat om honom pelle och jag. Tycker personligen att han är helt okej, men finns bättre alternativ som kan förstärka laget betydligt mycket mer.

  P.S Att han dominerar mot Helsingborg ska man inte dra för stora växlar av 😉

 4. Tur att bänken är så stark för elvan ser inte speciellt lovande ut. Helst inte mot ett utav Italiens bästa lag för tillfället..

 5. Kefas, Jag håller med om att Liverpools elva ser svag ut. Men vi får väl hoppas att något mirakel sker och att Downing och Henderson faktiskt kan spela bra i en match! 🙂

  Kan bli en jobbig kväll mot Di Natale och co.

 6. Jesper#
  nä som du säger inget jätte motstånd men han var kung! Samt att han nu mera är landslagsman för Beligien. Bra statisktk också. Stor stark, tekniskt våga utmana med mer. Såg betydligt bättre ut än te x Assaidi.

  • DeZ: Ja, Chadli är bra. Kraftfull och teknisk, men han har inte ”exploderat” på samma sätt som t.ex Moussa Dembele gjorde i Eredivisie.

 7. Hur gick det här till? Tala om ineffektivivitet.
  Jaja nu blev jag säker på vinst mot Stoke. Skiter i EL. Roligt att Downing visar gryende form. Bra insats idag.
  Grymt mål av Suarez!

 8. Trots förlust och inte ett så roligt tabell läge så kan jag inte vara helt negativ. Matchen kunde gått hur som helst!
  Tycker alla spelar bra, snöpligt självmål av Coates dock..
  Det som jag tycker var mest positivt med matchen var Downing, inte för att han på något vis var bäst utan att han bara helt enkelt spelade bra. Bra för laget då man i nuläget kan räkna till honom som ett seriöst alternativ till kanten igen men det är också bra för en framtida försäljning att han börjar få ordning på spelet. Tycker också att man ser på han att som han sagt att han verkligen vill kämpa för sin plats i laget.
  YNWA!

 9. Saknar viljan att sätta tryck i slutet av matcherna….håller inte att spela tillbaka bollen till egen planhalva om man vill skapa tryck…..men det blir väl bättre med tiden:)

 10. Henddo borde aldrig ha blivit utbytt, shelv var den spelare som borde ha blivit mot Sahin. Shelv försvann helt under andra halvlek och att ta ut Henddo gjorde mittfältet ännu sämre. Gerrard bör inte spela som CM i Rodgers system, spela han så nära Suarez som möjligt om han nu måste spela.
  Coates var riktigt bra tyckte jag bortse från självmålet. Vi måste även lära oss att Rodgers system kräver maximalt prestation under 90+ minuter.

 11. Angående dina spelarkommentarer så var det väl ändå Glen Johnson (och inte Joe Allen) som gjorde bort sig på 1-1 målet med en dålig mottagning och sen hamnar han på efterkälken…

 12. Sloppy Defense numera varje match… Lucas tillbax nu tack… Vi måste ha någon som styr upp defensiven… Vi kan inte hålla på och släppa in dem här skitmålen längre… Vi får kämpa för våra två och sen ger vi bort tre mål… G Johnson måste kämpa sig bakåt… Carra var tid har sin sak… In med en junior istället för Karln…

 13. MacGyver, Vi kan väl enas om att det var uselt försvarsspel ifrån samtliga spelare igår. Håller inte mot ett så bra lag som Udinese.

 14. Vissa spelare, bla GJ har en förmåga att drälla med bollen på mittplan, vilket kan få stora konsekvenser i detta spelsystemet genom kontringar . Att kontra mot tex barca är de lättaste sättet att slå dem. Vi måste ha högre kvalite på pass och mottagningar om vi ska kunna spela de spelet! Annars tycker jag förövrigt att vi gör en bra match, kul att se downing och coates som båda gör fina matcher, bortsett från självmålet vilket han inte kunde göra mycket åt! Däremot carra… hans tid verkar vara över nu..