. . .

Inför matchen:

Ikväll är det dags för den andra gruppspelsomgången i Europa League när Udinese gästar Anfield. I den första omgången vann Liverpool mot Young Boys med 5-3, samtidigt som Anzhi och Udinese spelade 1-1.

Inför kvällens matcher ser Grupp A ut enligt följande:

1. Liverpool 3 poäng
2. Anzhi 1 poäng
3. Udinese 1 poäng
4. Young Boys 0 poäng

* * *

Laget: 

Bekfräftad startelva: Reina, Johnson, Coates, Carragher, Robinson, Assaidi(64), Henderson(64), Allen, Shelvey, Downing, Borini(80).

Bekräftad bänk: Jones, Suarez(64), Gerrard(64), Sahin, Sterling(80), Skrtel, Wisdom.

* * *

Matchfakta:

Liverpool-Udinese 2-3 (1-0)

1-0: Shelvey 23′

1-1: Di Natale 46′

1-2: Coates (OG) 70′

1-3: Pasquale 72′

2-3: Suarez 75′

Skott på mål: 7 – 3
Skott utanför: 4 – 2
Inlägg: 25 – 19
Hörnor: 7 – 6
Offsides: 0 – 5
Gula kort: 0 – 3
Totalt antal passningar: 757 – 241
Passningsprocent: 77,8 – 66,7
Bollinnehav: 74,5% – 25,5%
Bollinnehav första halvlek: 79,7% – 20,3%
Bollinnehav andra halvlek: 71,9% – 28,1%

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Står för en fantastisk räddning efter Benatia’s nick i första havlek. Kan inte klandras för något av de tre målen han släpper in.
Johnson – Har rätt bra koll på sin kant, fyller på bra i offensiven och gör det han förväntas i defensiven.
Coates – Spelade mycket bra i första halvlek, men i andra rasar allt samman för uruguayanen som kröner sin underkända insats med ett billigt självmål.
Carragher – Sju insläppta mål på tre matcher, samarbetet Carra/Coates imponerar inte såhär långt. Har stora svårigheter att fånga in Di Natale matchen igenom.
Robinson – Fina fötter, snabb och gör det han ska defensivt.Gör en helt godkänd insats. Men borde kunna ta för sig mer offensivt och borde väl även täckt bollen som landar hos Di Natale och mynnar ut till 1-3 målet.

Allen – Har lite oflyt idag och ligger indirekt bakom 1-1 målet genom en brytning som landar i gapet på en Udine-spelare och sedan inte fullföljer sin markering. Antagligen den sämsta insatsen av Allen i en röd tröja såhär långt. Långt ifrån usel dock.
Henderson  (65) – Jobbar hårt både offensivt och defensivt. Men saknar det rätta självförtroendet när chansen väl dyker upp. Lovande insats av U21-kaptenen.
Shelvey – Står för en lysande offensiv löpning där han avslutar med en mycket fin språngnick. Målgesten därefter är sedan världsklass. Shelvey ser verkligen ut att trivas i sin roll som offensiv mittfältare, men kan fortfarande bli ännu bättre.

Downing – Tappar markeringen totalt på 1-3 målet (hårtork av Rodgers att vänta). Men står för ett lysande inlägg vid Shelvey’s 1-0 mål och visar glimtar av att faktiskt vilja utmana sin back. Ett steg framåt offensivt, två steg bakåt defensivt.
Borini (80) – Gör många fina löpningar som öppnar för medspelare, men har inte den rätta kylan framför mål när han själv får chansen.
Assaidi  (64) – Vågar hela tiden att utmana, men inläggen blir antingen för korta eller så är avsluten för dåliga. Försvinner helt i andra halvlek och blir sedan utbytt.

Suarez (64) – Står för en lysande frispark, men kunde lätt ha blivit matchhjälte om inte Shelvey’s stödjeben lekt Udinese-målvakt vid läge 1-1. Fortsatte där han slutade senast och ser ut att vara i väldigt bra form.

Gerrard (64) – Gör ett fint inhopp och driver på laget offensivt i hopp om tre poäng. Men hans vilja att gå framåt bidrar tyvärr till att man släpper in mål bakåt istället.

Sterling (80) – Spelar egentligen för lite för att betygsättas, men skapar ändå två-tre målchanser som med lite mer skärpa kan resultera i mål. Har ett skott tätt över i slutminuterna och Sterling är alltjämnt mållös. Tidsfråga innan nollan spräcks.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

* * *