Ytterligare en vinst mot italienskt motstånd för Liverpool. Ett bra kvitto inför ligapremiären nästa helg.


Laguppställning:

Alisson(73), Alexander-Arnold(63), Philipps(88), Van Dijk, Moreno(46), Fabinho(70), Wijnaldum(46), Keita(46), Mane(46), Salah(46), Firmino(46)

Avbytare: Karius(73), Grabara, Clyne(63), Henderson(70), Sturridge(46), Grujic(46), Lallana(46), Shaqiri(46), Robertson(46), Ings(46), Jones(46, 88), Johnston(88), Camacho(88)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Torino 3-1

1-0: Firmino 21′

2-0: Wijnaldum 24′

2-1: Belotti 31′

3-1: Sturridge 87′

* * *

Matchreferat:

Jürgen Klopp luftade truppen rejält inför söndagens ligapremiär mot West Ham. I skadefrånvaron av Joe Gomez (småskadad) fick Philipps chansen från start tillsammans med Van Dijk. Det ska inte vara några problem inför premiären men Liverpool dras med många avbräck på mittbackspositionen. Med Lovren precis tillbaka från semester och skador på Klavan, Matip och nu alltså känningar på Gomez känns positionen som en läskig akilleshäl inför säsongen.

Framåt var det som vanligt Liverpools anfallstrion Mané, Salah och Firmino. Trion rev upp stora hål i Torino-försvaret och skapade stor oreda under sin tid på planen. Vi fick även se ett nyformerat mittfält i form av Keita, Wijnaldum och Fabinho. Den sistnämnde brände förövrigt en straff efter att Mané rivits ner i straffområdet. Brassen missade målet helt och fick alltså inte debutera på Anfield med att bli målskytt.

Ledningen skulle dock komma. Det var egentligen bara en tidsfråga innan Firmino med hjälp av Torino-ben lyckades överlista Sirigu i gästernas mål efter Salah hittat fram med en passning i rätt yta. Samme Firmino skulle sedan trä fram en boll till Wijnaldum som placerade in 2-0. Brassen var verkligen på lysande spelhumör och var antagligen Liverpools bästa spelare denna afton. Där och då kändes det som att segersiffrorna skulle rinna iväg rejält.

Torino och deras stjärnanfallare Belotti, som jagats av alla europeiska toppklubbar under två år, kunde överlista Alisson efter att Moreno glömt bort allt vad offsidelinje är och unge Philipps blivit extremt bolltittande. Ett snyggt inlägg av De Silvestri som Belotti bara behövde sätta pannan på från några meters håll. Ett snyggt mål av Torino men ett inte särskilt övertygande försvar från hemmalagets sida.

Den andra halvleken bjöd som vanligt i träningsmatcher på väldigt mycket byten och en i ärlighetens namn inte särskilt underhållande fotboll. Vi fick se fina glimtar från framförallt Shaqiri och Lallana. Men kvalitén från Ings, som något överraskande var tillbaka på planen efter sina flyttdrömmar, saknade den rätta skärpan längst fram. Det gjorde även Sturridge som brände några lägen i halvbra positioner. Han skulle dock få sista ordet när han fastställde slutresultatet 3-1 efter att Shaqiri smekt fram ett inlägg på Sturridge panna.

I det stora hela en bra insats av Liverpool som vunnit sju, spelat en oavgjord och förlorat en match när vi summerar försäsongen. Skönt facit nu när vi tar och drar igång med dom riktiga matcherna på söndag. YNWA

* * *
Highlights:

3 kommentarer
  1. Bara vi inte får hybris av att allt gått så lätt o bra

  2. Tänkte kolla om det finns en möjlighet för er att köra en rapport om hela försäsongen och sätta betyg på alla spelarna? Alltid intressant läsning när ni sätter betyg på spelarna efter match. Så jag tänker ett liknande upplägg.

    • Kul idé. Vi kollar på om det går att lösa. Men kommer bli med en twist isf, väldigt många spelare att gå igenom annars 🙂

Kommentarer är stängda.