Toppmötet mot Arsenal slutade med en skön 3-1 vinst efter att Wijnaldum satt spiken i kistan i slutminuterna.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Clyne, Matip, Klavan, Milner, Wijnaldum, Can, Lallana(90+2), Coutinho(80), Mane(90+4), Firmino

Liverpools bänk: Karius, Moreno, Alexander-Arnold(90+4), Lovren, Lucas(90+2), Origi(80), Woodburn

Arsenals startelva: Cech, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Coquelin(46), Xhaka, Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Welbeck(74), Giroud(74)

Arsenals bänk: Ospina, Gibbs, Gabriel, Ramsey, Walcott(74), Alexis(46), Lucas(74)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Arsenal 3-1 (2-0, 1-1)

1-0: Firmino 9′

2-0: Mane 40′

2-1: Welbeck 56′

3-1: Wijnaldum 90+1′

Skott på mål: 7 – 3
Bollinnehav: 52,3% – 47,7%
Passningsprocent: 76% – 76,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 64,6% – 67,5%
Vunna luftdueller: 41,9% – 58,1%
Offsides: 5 – 3
Hörnor: 9 – 3
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Såg ut att vara ute på mellanhand vid några tillfällen i luftrummet. Lyckades alltid reda ut situationerna på något sätt och ska ha beröm för sin inblandning i Firminos ledningsmål med en väl avvägd utspark.

Clyne – Kylig i eget straffområde samtidigt som han var lite för het i offensivt straffområde.

Matip – Solid like a rock. När det blåste lite i slutet så stod Matip kvar i stormen och motade yrvädret Sanchez.

Klavan – Hade småproblem med Giroud i luftrummet och hans bristande snabbhet skapade några små luckor. Lyckades dock att vara väldigt följsam i försvarsspelet och avfärdade det mesta som kom i hans väg.

Milner – Illa ute vid ett par tillfällen då han lämnades ensam på sin vänsterkant, men lyckades reda ut situationerna ändå på något sätt. Även en klart fall framåt vid de fasta situationerna.

Wijnaldum – Var likblek senast, men nu kände vi igen den léende holländaren igen. Stark i närkamperna och fick kröna sin fina insats med ett helt avgörande 3-1 mål.

Can – Övertygade i närkampsspelet där Gunners puffror vägde ytterst lätt. Borde kanske haft två gula kort, men domaren nöjde sig med ett.

Lallana(90+2) – Har varit ytterst osynlig de senaste månaderna men idag var Lallana tillbaka med sina vackra förstatouch och sin uppoffrande spelstil. Mycket bra.

Coutinho(80) – En annan som inte varit sig lik på länge. Tog sig till några fina lägen näst intill på egen hand och lyckades vicka sig förbi många bortaspelare som innan skadan. Det enda som fattades var det där sista lilla i avsluten.

Mane(90+4) – Erik Niva snackade i Viasat-studion att Mane inte fått det erkännande som han förtjänar. En världsklasspelare som var inblandad i allt bra som vi såg Liverpool göra på Anfield ikväll. Bra, bättre, Sadio Mane.

Firmino – Hade en sån där kväll då det mesta bara stämmer. Målskytt med ett riktigt kanonavslut och gav inte Arsenal-försvaret en lugn stund på hela kvällen.

Inhoppare:

Origi(80) – Nickade i stolpen och serverade Gini fram till 3-1. Hans finaste insats under 2017 utan tvekan.

Lucas(90+2) – Spelade för kort tid för att bedömas.

Alexander-Arnold(90+4) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/SachinNakrani/status/838110344149143552

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/838114621382864896

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/838110646696837121

8 kommentarer
 1. Can va väll den som spelade upp sig mest den här matchen. Fortfarande inte den Can vi såg 2016 men ett stort kliv i rätt riktning. Passningar satt på spelare både kort och långt. Rejäl i närkamper och gick inte runt och klagade på varje domslut.

  Borde inte haft ett enda kort i matchen efter att domaren satte nivån på att sparkar i huvudet va helt okej. I vanliga fall så kom han undan lindrigt när han och Matip skickade Walcott på en flygtur.

  Liverpool borde fått spela mot 10man i 83min efter Coquelins extremt vårdslösa spel.
  Om nu inte domaren i Burnley – Swansea matchen get Burnley straff efter att deras egna spelare tagit bollen med handen i Swanseas straffområde så hade det att Coquelin slapp kort överhuvudtaget för en spark i huvudet varit det värsta dimartabben 2017. Det är ju inte som Coutinho slänger sig fram och nickar bollen. Han springer nästan rakryggad och får en spark i huvudet. Rött kort alla dar i veckan.

  • Enligt reglerna så är det den som är först in i situationen som väljer spelsätt. Så om det är som du skriver att Coutinho inte slänger sig fram och nickar så är det Coutinho som gör fel eftersom han gör att situationen blir farlig och därför ska han varnas för det.
   Som jag uppfattade det var Coutinho först in i situationen genom att han sträckte fram huvudet och därför var det valda spelsättet nick, inte med fötterna.
   Regeln med farlig spark togs bort för ganska många år sen utan istället så heter det farligt spel och där handlar allt om att den som kommer först in i situationen bestämmer om man ska använda huvudet eller foten. Så om den som kommer tvåa in i situationen inte väljer samma spelsätt är det den som gör att det blir farligt och ska därför varnas.
   Kanske låter absurt för vissa men reglerna är glasklara.
   Har själv varnat en spelare som låg och blödde från ansiktet eftersom han var tvåa in i situationen. Hemskt men det är så reglerna är.

  • Coutinho va först in i situationen då han tar bollen. Eller har du något annat sätt man avgör vem som är först in i en situation?
   Att du försöker hävda att Coutinho gjorde fel är det dummaste jag läst.

  • Fast han skriver ju att coutinho var först in i situationen….???

  • Håller inte med dig om Can, bra fysiskt men lunkade mest hemåt/framåt, saknar bolltempo, sätter inte bollen snabbt nog.

  • Som 1892 skrev så skrev jag att Coutinho var först in i situationen.
   Men det kanske var jag som uppfattade det du skrev fel.
   ”Det är ju inte som Coutinho slänger sig fram och nickar bollen. Han springer nästan rakryggad och får en spark i huvudet.”
   Jag tolkade det som att du menar att Coutinho motståndaren är först in i situationen och att Coutinho inte ens försöker nicka. Hade det varit fallet så hade Coutinho gjort ett stort fel. Men nu är vi båda överens om att det var Coutinho som bestämde spelsättet. 🙂

  • Det jag menade med att Coutinho inte slänger sig fram är, bokstavligen, att han inte sätter ner huvudet. Situationen är helt vårdslös från Coquelin sida var han försöker sparka bollen i huvudhöjd. Coutinho springer in I situationen och tar bollen med sig med huvudet utan att sänka huvudet till en nivå var fötterna vanligtvis används.
   Och då är rött kort det enda som borde varit resultat i den situationen.

   Det finns många situationer vart spelare slänger sig fram med huvudet i midjehöjd eller lägre och får en spark i huvudet. I sådana situationer så får ju faktiskt han som blir sparkad i huvudet skylla sig själv.

   Jag missade den delen vart du sa att Coutinho va först in, blir så ibland när man läser snabbt och har nyligen vaknat :-).
   Sen tyckte jag väl att det lät konstigt att skriva om regeldefinitionen att spelaren som är först in i situationen bestämmer spelsätt när Coutinho va först in. Tog det som att du hävdade motsatsen och försvarade Coquelin.

  • Toyen – då såg vi på helt olika matcher. Tycker Cans spelfördelande va i sin helhet bra och att han jobbade bra i den sittande rollen. Han satte igång spelet bra och satte flera långbollar till kanterna för att snabbt flytta upp spelet till den sista tredjedelen.

   Can va inte lika bra som Henderson men betydligt bättre än han varit tidigare i den rollen och bra mycket bättre än han varit sen efter skadan i slutet av 2016.

   Han har inte gjort sig förtjänt av att fortsätta i den rollen eller till en plats i startelvan när Hendo är tillbaka men cred till dom som förtjänar det och det tycker jag Can gjort sig förtjänt av efter Arsenal-matchen.

   Han har varit usel hela 2017 men det ska inte ha något att göra med bedömningen av hans insats mot Arsenal. Vet inte om det är Lucas/Henderson-syndromet som visar sitt fula ansikte igen vart deras gamla prestationer gör att vissa fortfarande inte kan berömma dom när dom gör något bra eller om Can har fått rollen som syndabock för säsongen. Oavsett så va Can bra mot Arsenal.

Kommentarer är stängda.