I Storbrittanien kallas den här typen av matcher ”demolition job”. Men i Sverige nöjer vi oss med ”överkörning”. Slutresultatet skrevs till 5-0, där Liverpool kunde gjort några till.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson(75), Can, Wijnaldum, Oxlade, Salah(69), Coutinho, Firmino(68)

Liverpools bänk:  Karius, Lovren, Gomez, Milner(75), Lallana(69), Mane, Solanke(68)

Swanseas startelva: Fabianski, Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson, Fer(78), Roque(65), Carroll, Routledge, Ayew, McBurnie(62)

Swanseas bänk: Van der Hoorn, Abraham(62), Dyer, Nordfeldt, Clucas(65), Rangel, Sanches(78)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Swansea 5-0 (1-0, 4-0)

1-0: Coutinho 6′

2-0: Firmino 52′

3-0: Alexander-Arnold 65′

4-0: Firmino 66′

5-0: Oxlade-Chamberlain 82′

Skott på mål: 9 – 4
Bollinnehav: 54,7% – 45,3%
Passningsprocent: 88,6% – 85,2%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 73% – 68,3%
Vunna luftdueller: 40,9% – 59,1%
Offsides: 3 – 0
Hörnor: 4 – 2
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – 200 matcher i Liverpooltröjan. Stod för en akrobatisk räddning i sista sekunden av matchen.

Alexander-Arnold – Snyggt mål och gled på sina knän likt Stevie G ut mot hörnflaggan. Läckert.

Matip – Första matchen på en månad, vilket syntes emellanåt. Men är hursomhelst ett väkommet tillskott i mittbacksuppsättningen som haft ett tätt spelschema.

Klavan – Passar ypperligt mot sånt här motstånd. Täckte bra och stod pall fysiskt. Hållen nolla dessutom och inte mycket att klaga på.

Robertson(75) – Köpte korv av Routledge ett par gånger i första. Annars en gedigen insats utan att glänsa.

Can – Ankaret på mittfältet och även fast tempot inte alltid var det bästa så styrde och ställde tysken rätt bra där i bak.

Wijnaldum – Tillbaka från start och hade en sån där dag då allt bara stämde på nåt vis. Bra driv från mittfältet och kombinerade riktigt bra med anfallstrion där framme.

Oxlade-Chamberlain – Visade stor vilja och teknisk kvalité med sitt mål. Var kanske inte någon stor match av Ox men känns ändå som spelrytmen börjar sitta på mittfältsrollen.

Salah(69) – Fick för en gång skull nöja sig med assist. Ställde till mycket oreda i den offensiva tredjedelen och var osjälvisk när han spelade Firmino som satte spiken i kistan.

Coutinho – Skruvade in bollen i utkanten av straffområdet redan efter 6 minuter och fortsatte sin imponerande form kvällen igenom. Spelar som i trans.

Firmino(68) – Gjorde två mål men brände en del riktigt heta chanser som det borde blivit mål på. Däremot svårt att klaga när han fortfarande producerar. Så vi konstaterar väl helt enkelt det, Firmino producerar.

Inhoppare:

Solanke(68) – Längtar efter det där första målet, och det letar sig närmare.

Lallana(69) – Gjorde Cruyff-finten.

Milner(75) – Stod nästan för två assist inom loppet av en kvart.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
 1. Såg ej matchen pga släktträff men det var talande för Swansea att Sanches (som blev inbytt i minut 78) enligt min resultat-app i mobilen fick bäst betyg i hela laget idag. Lustigt tyckte jag!

  Vill även passa på att hälsa god fortsättning till redaktionen och alla jag har pratat och bråkat med här på sajten 🙂

 2. Tycker Can va rent av urusel. Man kan väl ursäkta att han inte rörde sig mycket pga. skadan eller vad de nu va i mitten av första men fy f*n va statisk han va. När han inte hade bollen så gick han bara runt. Han sökte inte aktivt öppna ytor för att underlätta spelet för dom andra, hans passningsspel va fegt, han gjorde en löpning upp i plan och fick till ett uselt avslut. Can har varit riktigt dålig dom senaste månaderna. Han verkar ha checkat ut totalt. Ser hellre att Milner eller Grujic spelar istället, någon med lite vilja i kroppen.
  Can va en av dom sämsta spelarna på plan och det är en bedrift då hela Swansea höll i stort sett League 2-nivå.

  • Tror tyvärr Can mentalt bestämt sig för att flytta.
   Han längtar nog till bänken i Juventus.
   Läste att det kan bli ett byte mot Pjaca i vinter. Har inget emot honom men känslan är att vi breddar offensiven en breddspelare som vi egentligen inte behöver med tanke på att vi har unga talanger i truppen. Men potentialen finns hos honom så han kanske kan lyfta sig under Klopp 🙂

  • #Faint
   Håller med om vart ända ord.
   Han skulle vara en medelmåtta i både allsvenskan och superettan.
   Han har inget som tilltalar förutom bra hår….

   Kan inte kännas kul att sitta på bänken och heta Grujic och se sin lagkamrat underprestera fatalt match efter match och ändå ha så mycket förtroendekapital…. Hade Can varit av annan nationalitet hade han inte starta en match.

Kommentarer är stängda.