. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Lucas(88), Allen(69), Gerrard, Shelvey, Sterling, Suarez.

Avbytare: Jones, Carragher(88), Sahin, Henderson(69), Downing, Suso, Wisdom.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Southampton 1-0 (1-0, 0-0)

1-0: Daniel Agger 43′

Skott på mål: 8 – 1
Skott utanför: 11 – 6
Inlägg: 28 – 16
Hörnor: 10 – 4
Offsides: 3 – 0
Gula kort: 2 – 0
Röda kort: 0 – 0
Totalt antal passningar: 555 – 302
Passningsprocent: 85% – 72,2%
Bollinnehav: 63,9% – 36,1%
Bollinnehav första halvlek: 66,7% – 33,3%
Bollinnehav andra halvlek: 63% – 37%

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Läste spelet bra och hade fina fötter matchen igenom. Ställdes i övrigt inte på några större prov.
Johnson – Spelade bra matchen igenom, men man borde kunna kräva mer i sista tredjedelen. Dock ett fint assist till målet!
Skrtel – Grym.
Agger – Grym, och gör dessutom segermålet.
Enrique – Väldigt bra offensivt och defensivt. Hans insatser längre upp i banan verkar ha utvecklat honom som spelare.

Lucas(88) – Slår bort lite passningar som han vanligtvis inte gör, men är i övrigt felfri i återkomsten. Liverpool är ett helt annat lag med Lucas på planen. Styrde mittfältet likt en dirigent och läser ju det defensiva spelet som en Gud.
Gerrard – Väldigt bra, slår många bra passningar och kändes piggare i sina löpningar än på länge.
Allen(69) – Med Lucas tillbaka så flyttades Allen upp i banan. Såg ut att trivas där. Bra insats, men stundtals lite slarvig.

Sterling – Valpig i avgörande situationer där man kan stänga matchen. Gör en okej insats, men såg lite sliten ut idag.
Suarez – Han kanske inte gjorde några mål idag, men hans passningsspel var av absolut högsta klass. Min Man of the Match.
Shelvey – Har ett skott i insidan av stolpen och gör i övrigt en okej match. Men är även han lite valpig ibland och slår bort onödiga passningar.

Henderson(69) – Försöker, försöker och försöker. Men det lossnar aldrig riktigt. Dock ett stort plus till hans fina löpvilja.
Carragher(88) – Spelar knappt nåt, men lyckas ändå dra på sig ett gult kort.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

https://twitter.com/OptaLiverpool/status/274923181763088384

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Angående Lucas.

  Härligt att han är tillbaka – bara det inte är för tidigt. Hoppas att han är tillräckligt uppbyggd för detta, så att man inte stressar fram något.
  Inte för att man förväntar sig det av en professionell fotbollsklubb – men det har ju hänt förr.

  Blir spännande att titta på hur Allens och Gerrards spel förändras när de har en defensiv chef på planen.

 2. Oj, Gerrard verkar ha fått på sig skottdojorna idag. Kanske kan komma ett mål från honom idag.

 3. Jag är så satans trött på allt slarv, dåliga passningar, dåliga avslut och dåliga mottagningar.
  Kom igen nu! YNWA

 4. Fyfan vad kul det är att se Lucas spela, passningarna kanske inte stämmer till 100% men hela laget känns mer stabilt med Lucas på planen.

 5. Bra Flärpen, håller med – och kul om allt inte går ut på att bara gnälla också.

 6. Sköna 3 poäng. Man var bra nervös på slutet att vi inte skulle få med alla poängen vi förtjänade.

  Gula kortet på Suarez betyder hans 5:e och han missar West Ham borta på söndag. Då lär han ju garanterat spela 90 min på torsdag mot Udinese men West Ham borta, i storform, utan Suárez… det blir knepigt.

 7. 7 pinnar till fjärdeplatsen! Det är inte bara LFC som haltar fram uppenbarligen. Ett bra januarifönster och att proppen tillslut lossar så känns det här rätt bra!

  Sterling får nu skärpa till sig, dags för bänken kanske. Tar för mycket frihet, loja/dåliga passningar och drar för ofta på sig onödiga frisparkar i situationer där det vore bättre om bollen hölls i spel. Kanske är det något vid sidan av som stör honom….

 8. @salmon

  Något att invända mot Gerrards spel? Jag tycker han ännu en gång är viktig när han vänder spelet så bra som han gör. Fantastiska cross ut på kanterna så att vi får utmana som mot Spurs.

 9. Ang. Sterling
  Om man ska tro alla rykten så är det väl en del som antagligen stör honom vid sidan av planen ja.
  Hoppas det inte stämmer bara.
  Svårbänkad i och med att vi inte har några direkt alternativ känns det som. Vore väl om vi skulle spela med två utav Assaidi, Enrique, Shelvey, GJ från start i ytterrollerna, men då tror jag att det är bättre med en ”slarvig/loj/bollkletandes” Sterling.

 10. Tycker vi gör det vi ska idag,Stabil seger! Men en skillnad från vårt lag och typ 1-3 lagen är att dom i andra halvlek kan byta in 2,3 offensiva hot och gör kanske 2,3,4-0 istället för att behöva kasta in Carragher i slutet för att säkra upp 1-0 segern!! Där är den stora skillnaden enligt mig, Detta lag kan slå alla lag men i längden tappar vi!! Kolla bara när motståndarna kastar in Hernandes,Welbeck,Kagawa,Nani,Dzeko,Ballotelli,Nasri, etc etc!! Men återigen en stabil lagseger och 3 friska poäng!!! Ynwa

 11. Hatten av för Lucas. Skadad så länge och bara går in och gör en sån bra insats…In med en målspruta i januari och lite mer kvalitet på kanterna så är vi f*n med och slåss om fjärdeplatsen.

 12. Tycker Sterling har sätt rätt så valpig ut hela säsongen och borde kanske bli bänkad mot West Ham. Sen måste vi ha in en målgörare i Januari av 24 avslut så är det bara 11 på mål och så gör vi bara 1, det är för dåligt.

 13. I och med att Suarez inte kommer spela nästa match så tycker inte jag att det är rätt att vila/bänka Sterling just nu. Risk för att vi skulle bli för långsamma tror jag.
  Undra hur vi ska göra nu när Suarez är borta dessutom. Borini inte heller tillgänglig. Inte läge att spela någon junis (Pacheco, Yesil, Morgam, Sinclair) ”ensam” på topp i en tuff bortamatch mot West Ham heller.
  Hehe, även om det är några dagar till dess så hoppas jag nog på typ följande elva:

  – – – – – – – – – – – – Reina – – – – – – – – – – –
  Johnson – – Skrtel – – Agger – – Enrique
  – – – – – – – – – Allen – – Lucas – – – – – – – –
  – – – – – – – – – – – – Gerrard – – – – – – – – – –
  – – – – Shelvey – – – – – – – – – Assaidi – – –
  – – – – – – – – – – – – Sterling – – – – – – – – – –

  Eller att vi testar att köra Shelvey strax under (ihop med) Sterling på topp.
  Oavsett – det blir lite tungt utan våran stjärna.
  Men, men – den som lever får se.

 14. Jag gissar på att Rodgers kommer använda Shelvey som ”false nine” mellan Sterling och Enrique.
  Men för att citera den gode Bob, den som lever får se.

 15. Tror det är i stort sett omöjligt att det händer men jag skulle vilja testa Gerrard längst upp i nästa match.
  Han har ju spelat släpande anfallare förut i vissa matcher så varför inte ligga längst upp?
  Annars hoppas jag att Yesil får chansen!

 16. @Viktor
  Jo, det tror nog jag också egentligen. (Shelvey som ”nia”)
  Möjligt att Enrique får en position högre upp i banan – så att vi får lite mer styrka där uppe.
  Dock tycker jag att det är konstigt om man inte ska börja ge Assaidi ärliga chanser i ligaspelet snart. Varför köpte man honom annars liksom?
  Blir väl Joe Cole… *suck*

  @Kingpin
  Gerrard på topp vore styrka, kraftfullhet och bra avslut – men han känns alldeles för långsam/seg för att spela som central anfallare i mitt tycke. Sen skulle han nog ha svårt för att inte droppa för mycket när han vill bli mer involverad i spelet.

 17. Varför sucka över Cole? Senaste matchen i EL var han klart bäst på plan och i inhoppet därefter visade han vilja och jobbade på i ett övrigt stagnerat lag. Tycker det är märkligt att man då förpassas till bänken, speciellt om vi vill bli av med honom samtidigt som att att bredden är ju inte direkt något man jublar över. Sedan har varken Shelvey, Sterling eller Suso gjort någon vidare glad i det korta perspektivet, i det långa känns det lovande men just nu vore det bästa om de får sitta lite, så som Suso verkar få göra.

  Gerrards avslut har väl förövrigt varit allt annat än bra den här säsongen…

  Jag hoppas att vi mönstrar ett tungt mittfält och en trebackslinje. Agger, Skrtel och Coates (ge honom chansen att misslyckas iaf..) Enrique och GJ på varsin flank och Lucas, Gerrard och Allen i mitten. Sedan där framme får Sterling och Cole slita arslet av sig.

 18. @OS
  Jag tänker ”suck” åt Joe Cole för att jag hellre ser att vi spelar andra spelare. Cole är inget vi kommer satsa på i det långa loppet och jag tror verkligen inte att det skulle göra varken till eller från ur ett ”göra-sig-av-med-perspektiv” om man låter honom spela.
  Han har – i kombination med sin lön – i en klar majoritet av de matcher han spelat för Liverpool visat att han inte hör hemma i våran tröja/elva/trupp/klubb. Att han sen har gjort några dugliga/bra insatser nu på slutet förändrar inte min syn på Coles vara eller icke vara som LFC-spelare.
  Jag ser helt enkelt hellre att man ger chansen till spelare som man har köpt in för ”dyra pengar” i form av att spela Assaidi (eller t o m Downing).
  Självklart ska bästa tänkbara elvan starta – men enligt min mening så tvångspusslar man i laguppställningen om man lyckas få in Cole bland de elva (bästa) som ska starta.
  Bara min åsikt dock, därav tänkte jag suck.

  Angående Gerrards avslut:
  Det går inte att säga emot dig där. Men jag tror personligen fortfarande att det är få i truppen som har bättre avslut ”i sig”.
  Sterling har det definitivt inte idag. Det kanske kan komma med tiden, men som det är nu så ser jag kaptenen som en bättre avslutare.
  Jag håller även Shelvey som en något bättre avslutare än Sterling. Men vi talar verkligen inte om några storskyttar här.

 19. Edit:
  …så tvångspusslar man mer än nödvändigt i laguppställningen…
  (skulle det ha stått)

 20. Förstår tänket men vi är inte heller i läge att spela in spelare som inte tagit chansen, vi ligger trots allt bara sju pinnar ifrån fjärdeplatsen. Visst det är kanske inte realitiskt att tro att vi ska knipa den men samtidigt när spelet har sett ut som det gör och att vi faktiskt har chansen att fylla på truppen i januari så tycker jag det vore otroligt synd att bli avhängda bara för att vi ska spela in spelare. Det är ett långvarigt projekt som är på g förhoppningsvis, men det måste finnas balans mellan hur mycket man ska forma truppen för framtiden och vad som händer idag. Jag tror inte att Assaidi är ett namn som kommer att finnas i klubben om 2-3 år och gör han det så är det fortfarande inte en spelare som någon hoppas ska vara en spelare för startelvan. Det var ett rent budgetköp för att få in en irrationell spelare som kan skaka om som troligen inte har någon monsterlön, när framgångarna kommer så ryker han till förmån för en toppspelare. Det är vad jag tror, så därför matcha det starkaste möjliga laget fram till januari, därefter avgör om vi ska jobba för nästa säsong redan då eller fortsätta köra.

 21. Allt annat än Shelvey centralt i anfallet mot West Ham skulle vara en skräll.

 22. @Sola
  Håller med, han blir en sorts falsk nia tror jag.

  Dock osäker på vilka som det blir på kanterna om han, Sterling är ju säker men hoppas ju att Enrique får spela på vänsterkanten men tror det hela beror på om Wisdom är i form för att spela från start så att GJ kan gå över och ta vänsterbacken!
  Om Enrique startar och får spela uppe på vänsterkanten så blir han våran match vinnare! Varit livsfarlig dom senaste matcherna, både som ytter och back!