Ett tröttkört Liverpool åkte på stortorsk mot Napoli i Edinburgh.

Gnistan saknades lika mycket som kvalitén i kvällens möte med Napoli – i en match som inte kan beskrivas som annat än ett sömnpiller, åtminstone ur ett Klopp-perspektiv.

För dom tappra supportrar som tagit sig till arenan fick se ett rejält trött och slutkört LFC som pressade sina motståndare halvhjärtat och inte skapade en riktigt het målchans förrän matchminut 90. Napolis offensiva spets med förgrundsfiguren Insigne trivdes dock som fisken i vattnet och tog gång på gång vara på de stora ytor Liverpool bjöd på. Värst var det på Alexander-Arnolds högerkant där han och Matip såg på medan Napoli pangade in mål efter mål.

I den andra änden stångades den numera gud-förklarade Origi hopplöst mot en vägg i form av nyförvärvet Kostas Manolas. Många har såklart fina minnen av Origi efter förra säsongens osannolika målform. Men även om man inte ska dra för stora växlar av försäsongsmatcher så har belgaren inte bevisat att han kan ge oss den offensiva spets som behövs när Firmino är borta. Samma sak kan sägas om Harry Wilson som förvisso tog några bra löpningar i djupled men inte skapar tillräckligt med bollen vid fötterna. Ska man vara en poängspelare i ett topplag måste man åtminstone leverera målchanser och ta egna initiativ. Idag dröjde det till matchminut 90, och det är inte godkänt.

Det enda positiva vi fick se från LFC var när ynglingarna Elliott och Hoever kom in i den 79:e minuten. Den förstnämnde visade en härlig arrogans och tog verkligen för sig i offensiven, till publikens stora glädje. På samma sätt visade Ki Jana Hoever att han även kan användas som vänsterback efter några fina räder de sista 10 minuterna. Maddock på The Mirror skrev efter matchen att dom båda ynglingarna med stor sannolikhet kommer figuerera för a-laget kommande säsong, och det är bara att instämma. Båda har en oförklarlig aura runt sig som bådar gott både för framtiden i LFC, men även visar att dom kan bidra med något på större scener än försäsongsmatcher.

Nu bär det istället av till Frankrike och Evian, där truppen får sällskap av Alisson, Firmino och Salah. Tre välkomna tillskott efter dagens match, minst sagt.

* * *
Klopp mönstrade ett lag med mycket seniorspelare i Skottland. Noterbart är att Ryan Kent var i truppen som presenterades under söndagsmorgonen men saknades pga sjukdom.

Liverpools startelva: Mignolet, Alexander-Arnold(74), Matip(62), Van Dijk(79), Robertson(74), Fabinho(79), Henderson(62), Milner(79), Wijnaldum(79), Oxlade-Chamberlain(62), Origi(62)

Avbytare: Lonergan, Lovren(62), Gomez(74), Lallana(62), Brewster(62), Lewis(79), Hoever(74), Duncan(79), Wilson(62), Elliott(79), Van den Berg(79)

* * *

Matchfakta
Liverpool – Napoli 0-3 (0-2, 0-1)

0-1: Insigne 17′

0-2: Milik 28′

0-3: Younes 52′

* * *

Övriga kommentarer:

1 kommentar
  1. Brukar sällan bli orolig över resultaten på försäsongen men Jesus i sin lilla låda vad vi har blivit överkörda av lagen som tillhör eliten.

    Vi har ändå i slutet mönstrat ordinarie backlinje, en backlinje som vanligtvis är tight har nu släppt in närmare 10 mål och släppt till vad som känns 100 chanser.

    Framåt så ser det papperstunnt ut bakom vår eminenta topptrio, skapar inget framåt utan våra tre herrar. Och när Klopp hellre startar med två mittfältare än våra ungdomar framåt, så känns det extra surt att vi inte värvat in nån förstärkning uppåt. Får hoppas att gänget framåt inte blir skadade, för med det vi har på bänken så blir det mindre skoj…

Kommentarer är stängda.