Liverpool segrade i Evian mot Lyon efter att ha luftat i stort sett hela truppen. Härnäst väntar Community Shield mot Man City på söndag.

Försäsongen avslutades i dur när Liverpool besegrade Lyon under onsdagskvällen. Men det började inget vidare när comebackande Alisson Becker drog på sig en straff efter att ha fumlat med bollen och rivit ner Dembele i straffområdet.

Liverpool skulle dock repa sig snabbt. Firmino var även han tillbaka i startelvan och visade prov på ett riktigt klassavslut innan Andersen stod för ett riktigt vackert självmål i nättaket. Inlägget till självmålet kom från Ki Jana Hoever som tillsammans med Salah imponerade väldigt mycket på högerkanten.

Andra spelare som utmärkte sig positivt var bland annat Naby Keita vars irrationella spelstil bidrog med mer offensiv pondus än vi fått se av firma Wijnaldum, Henderson och Milner tidigare under försäsongen. Kritiserade Adam Lallana gjorde också en fin insats i första halvlek. Engelsmannen hade för ovanlighetens skull ett bra bolltempo och läste spelet väldigt bra vilket gav ett bra momentum i matchen.

Efter paus så fick vi se en explosion av byten. Först byttes det yngre gardet in i form av Duncan, Lewis och van den Berg. Den förstnämnde var med i uppbyggnaden till matchens snyggaste mål. Detta efter att Harry Wilson med sin gyllene vänsterfot tagit sats och svingat ett rykande skott i nätmaskorna bakom Lyon-målvakten. Ett viktigt mål både för Wilson själv, men potentiellt även för prislappen, om Liverpool skulle få för sig att sälja i slutet av transferfönstret.

När dom yngre spelarna sprungit av sig bytte Klopp ut hela startelvan och tog in en helt ny med cirka halvtimmen kvar. En av spelarna som kom in var Harvey Elliott som återigen satte en ordentlig stämpel på matchen. Han utmanade en mot en, han skrek på Oxlade-Chamberlain att passa honom i straffområdet, och han försökte till och med rå åt sig en frispark som slutligen Alexander-Arnold fick ta hand om. Man kan lugnt säga att den kaxige 16-åringen inte minskade sina aktier att få speltid i a-laget kommande säsong.

Hur dominanta Liverpool än var så ska det även påpekas att Lyon var riktigt bleka i den här matchen. Till skillnad från tidigare matcher så dikterade Klopps mannar fullständigt mot ett Lyon som knappt syntes till på offensiv planhalva under den andra halvleken. Siffrorna var i underkant och kunde lika gärna skrivits till både 4 och 5 mål. Trots det var det ändå skönt att avsluta med en övertygande vinst inför söndagens match på Wembley.

* * *
Klopp bytte friskt och gav alla spelare förutom reservmålvakter speltid. Nödvändiga minuter under bältet, speciellt för Shaqiri och Keita som båda varit skadade.

Liverpools startelva: Alisson(62), Hoever(46), Gomez(62), Lovren(62), Larouci(62), Lallana(62), Keita(46), Shaqiri(30), Salah(46), Wilson(62), Firmino(30).

Avbytare: Lonergan, Mignolet(62), Alexander-Arnold(62), Brewster(30)(62), Duncan(46)(62), Elliott(62), Fabinho(62), Henderson(62), Lewis(46)(62), Matip(62), Milner(30)(62), Ojrzynski, Origi(62), Oxlade-Chamberlain(62), Robertson(62), Van den Berg(46)(62), Van Dijk(62), Wijnaldum(62).

* * *

Matchfakta
Liverpool – Lyon 3-1 (2-1, 1-0)

0-1: Depay (straff) 4′
1-1: Firmino 18′
2-1: Andersen (självmål) 21′
3-1: Wilson 53′

* * *

Övriga kommentarer:

3 kommentarer
 1. Är det några ungtuppar som verkligen kommer få chansen den här säsongen?
  Förra försäsongen var det flera som såg bra ut men sen när säsongen drog igång kändes de långt ifrån speltid.
  Brewster, Hoever, Larouci och Van den Berg ser väldigt spännande ut där Brewster borde ligga närmast till att få några minuter här och där. Om Robertson behöver vila/blir skadad kommer Larouci få chansen tror ni eller kommer Milner/Gomez/TAA spela där?

  • Tycker Larouci har gjort det bra på vänsterkanten, så hoppas han får vara backup till robbo, tror han fixar det. Även impad av Ki Jana i kvällens match, han kan mkt väl funka som en backup till TAA. Van den Berg är det nog för tidigt för, många som går före honom, däremot borde Brewster kunna knipa ett par inhopp under säsongen. Hoppas Wilson blir kvar också, skulle kännas surt att sälja honom, riktigt stor talang som har utveckling kvar!

  • Jag tror Klopp gillar Larouci men han är nog för oslipad för att agera backup nästa säsong. Tror han får lite speltid i ligacupen men det blir nog att Liverpool köper in en vänsterback innan ligastarten.

   Brewster har cementerat en plats i a-laget utan tvekan. Även om Origi är före i ordningen så tror jag Brewster kommer få en hel del speltid kommande säsong.

   Hoever har kritat på ett nytt kontrakt och tror han kommer nog etablera sig som backup till TAA så småningom men det kommer bero på hur Gomez spelas. Om Gomez blir VVDs partner den här säsongen så kommer nog Hoever ha chansen till en del speltid.

   VDB kommer nog inte så speltid om Matip, Lovren, Gomez och VVD håller sig friska.
   Dom har väl tänkt att ha honom träna och lära sig av den etablerade kvartetten det här året och spela med U23.

   Sen hoppas jag Liverpool behåller Wilson. Är rätt så säker på att dom kommer att ångra sig snabbt om dom låter honom lämna, han är PL redo.

   Sen har ju Elliott varit en trevlig överraskning. Han kan nog smyga åt sig lite speltid i liga och FA cupen.

Kommentarer är stängda.