Liverpool utklassade Everton i kvällens match på Anfield, men segern överskuggades till stor del av den till synes allvarliga skada som Origi råkade ut för i samband med Funes Moris fula tackling.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Lucas, Milner(81), Lallana, Firmino(66), Coutinho, Origi(54)

Liverpools bänk: Ward, Toure, Sturridge(54), Allen(66), Ibe(81), Stewart, Smith.

Evertons startelva: Joel, Baines, Funes Mori, Stones(62), Oviedo, Barry(46), McCarthy, Lennon, Mirallas, Barkley(58), Lukaku

Evertons bänk: Howard, Niasse, Cleverley(58), Besic(46), Deulofeu, Osman, Pienaar(62).

Matchfakta:

Liverpool – Everton 4-0 (2-0, 2-0)
1-0: Divock Origi 43′
2-0: Mamadou Sakho 45′
3-0: Daniel Sturridge 61′
4-0: Philippe Coutinho 76′

Skott på mål: 13 – 0
Bollinnehav: 66,7% – 33,3%
Passningsprocent: 87,2% – 64,6%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 84,4% – 40,3%
Vunna luftdueller: 59,1% – 40,9%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 9 – 1
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 1

* * *

Matchreferat:

De senaste åren har många Merseyside-derbyn slutat oavgjort, men den här gången stod Liverpool som klara segrare när matchen var färdigspelad. Everton inledde visserligen överraskande starkt och såg pigga ut, men det dröjde inte särskilt länge innan hemmalaget tog över tillställningen. Liverpool spelade med fantasi och skapade målchanser. Det skulle ändå dröja till slutet av den första halvleken innan ledningsmålet kom genom Origi och på tilläggstiden, fortfarande första halvlek, utökade Sakho till 2-0. Känslan var att målen var psykologiskt viktiga och att Everton gick in i halvtidsvilan med en blytung känsla.

Endast fem minuter in i den andra halvleken fick Funes Mori hjärnsläpp och blev korrekt utvisad efter en ful aktion på Origi. Liverpools formstarka anfallare tvingades utgå på grund av skada och vi håller tummarna för att ingenting är brutet. Istället kom Sturridge in och han behövde inte särskilt lång tid på sig att hitta nätet, 3-0 till Liverpool.

Utvisningen gjorde att den andra halvleken blev väldigt ensidig. Liverpool hade bollen och spelade ut Everton hur enkelt som helst. Man skapade massvis med chanser och sköt massvis med skott. Därmed var det hur logiskt som helst att Coutinho satte 4-0 genom ett patenterat skott där han vek in i banan och avlossade med högerfoten. Liverpools segersiffror skrevs till 4-0; de kunde ha blivit så mycket större om man hade haft bättre skärpa i avsluten, men samtidigt kan man förstås inte klaga på lagets insats efter en match som denna. Origis skada överskuggar dock till stor del segern.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Sattes inte på några större prov. Hade kunna gått iväg och tagit en kaffe i andra halvlek utan att det hade märkts.

Clyne – Tog många offensiva löpningar, vilket han också fick stor frihet att göra med tanke på utvisningen.

Lovren – Fortsätter att spela med stort självförtroende. Kliver upp och sätter press på motståndarnas bollhållare i rätt lägen.

Sakho – Stod för en underbar brytning i en situation där han ställdes mot Lukaku i eget straffområde. Skönt att han fortsätter att göra mål, laget behöver verkligen den typen av mål.

Moreno – Tog många offensiva löpningar, vilket han också fick stor frihet att göra med tanke på utvisningen. Avlossade sin vänsterslägga vid ett flertal tillfällen men fick inte riktigt till precisionen.

Lucas – Låg oftast rätt i position.

Milner(81) – Min ’man of the match’. Hans inlägg fortsätter att resultera i assists. Visar att en bra inläggsfot fortfarande är ett sylvasst offensivt vapen i dagens fotboll.

Lallana – Missade ett friläge vid ställningen 0-0. När Liverpool var en man mer fick han lite mer tid på sig, då såg man hans skicklighet.

Firmino(66) – Inte riktigt lika formstark som för någon månad sedan, men hade antagligen blivit målskytt om han spelat i 90 minuter.

Coutinho – Behövde inte kliva fram som han ju brukar göra i viktiga situationer. Satte 4-0 rent reflexmässigt, typ.

Origi(54) – Målskytt igen, verkligen synd att han blev offer för Funes Moris överfall.

Inhoppare:
Sturridge(54) – Kom in och gjorde mål. Känns som att han bara behöver gå ut på planen för att göra mål, precis som det ska vara alltså.

Allen(66) – Byttes in på en offensivare roll än vanligt. Kanske inte riktigt den offensiva spetsspelaren som man egentligen vill ha där men gjorde det okej.

Ibe(81) – Spelade dryga kvarten pga 7 minuters tilläggstid. Hann egentligen inte visa något förutom sitt dåliga spelsinne.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:
https://twitter.com/RobinD_totals/status/722888489184825344

5 kommentarer
 1. Ser ut till att bli en skön seger men F-N att ytterligare en (numera) viktig spelare ser ut att bli frånvarande en längre tid.

 2. Milner MOTM. Två läckra assist och va bokstavligt talat överallt. Går från klarhet till klarhet.

  Men man hoppas ju att Origi inte är allvarligt skadad men säsongen verkar körd för honom i vilket fall som helst. Så jävla tråkigt.

  Men man får väl se det från den ljusa sidan då Sturridge igen gör mål(eller två om hans stjärt får 4-0 målet). Bra av Klopp att ta ut Firmino så att han kan hålla sig fräsch. Inte en högoddsare att han kommer flyttas fram dom avslutande matcherna.

  Derbyseger och 3 nya, härliga poäng. Men man känner sig inte så glad som man borde ärligt talat pga Origis skada.

 3. Trist med Origi. Gillar honom skarpt. Han gör alltid det enkla och rätta och det blir mål. Kommer aldrig bli spektakulär men det skiter jag i så länge bollarna hamnar där de ska. Hoppas nu inte att han är allvarligt skadad. Kan vi vara fokuserade borde det vara 5 raka segrar som väntar i ligan.

  • ”Kommer aldrig bli spektakulär”?

   Skämtar du?

   Avsluten han gör, oavsett mål eller inte, är svåra avslut oftast, krånglar sig fram genom att finta bort flertalet motståndare och komma till avslut, en nalkande Suarez, spektakulär om något vill jag säga.

 4. Ibe är fruktansvärd dålig, han har fått massor utav chanser av klopp tog aldrig chansen. Han börjar bli som shelevy mer och mer,sälj han genast

Kommentarer är stängda.