Liverpool klev in i Ligacupen genom att städa undan Lincoln City med tennisliknande siffror. Nästa omgång väntar Arsenal.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Adrian, N.Williams, R.Williams, van Dijk(46), Tsimikas, Grujic, Jones, Shaqiri(75), Minamino, Elliott(57), Origi

Liverpools bänk: Kelleher, Fabinho(46), Keita(75), Jota(57), Wilson, Alexander-Arnold, Van den Berg

Lincoln Citys startelva: Palmer, Bradley, Eyoma, Montsma, Melbourne, Jones(60), Bridcutt(60), Edun, Anderson(67), Scully, Grant

Lincoln Citys bänk: Jackson, Hopper(60), Archibald(67), Howarth, McGrandles(60), Ross, Roughan

* * *

Matchfakta:

Lincoln City – Liverpool 2-7 (0-4, 2-3)

0-1: Shaqiri 9′

0-2: Minamino 18′

0-3: Jones 32′

0-4: Jones 36′

0-5: Minamino 46′

1-5: Edun 60′

1-6: Grujic 65

2-6: Montsma 66′

2-7: Origi 89′

Skott på mål: 7 – 12
Totalt antal skott: 13 – 23
Skott utanför: 4 – 6
Bollinnehav: 28,2% – 71,8%
Passningsprocent: 69,5% – 90,4%
Vunna luftdueller: 50% – 50%
Offsides: 5 – 0
Hörnor: 9 – 8
Gula kort: 1 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Adrian – Några solida räddningar och utrusningar. Vaken när försvaret slappnade av i andra halvlek.

N.Williams – Lite business as usual för Neco. Livlig framåt och skakig bakåt. Fortfarande ung men behöver steppa upp.

R.Williams – Oväntad debutant men roligt med ett nytt ansikte i elvan. Liksom många andra lyftes ynglingens spel av att ha van Dijk bredvid sig. Fick självförtroende av en fin diagonalpass som hjälpte att sätta upp för mål nummer tre. Tuffare andra halvlek med Fabinho då Lincoln satte mycket hårdare press än i första. Gjorde några ungdomliga misstag när han sålde sig lite väl enkelt vid några tillfällen.

van Dijk(46) – Cruisade genom halvleken genom att göra minsta möjliga och hann knappt svettas. Hoppade in och duschade i paus, men frågan är om det verkligen behövdes.

Tsimikas – Riktigt bra energi på vänsterkanten och resolut i defensiven när det behövdes (vilket påminde om en viss annan vänsterback). En lovande debut helt klart.

Grujic – Tog ett litet tag innan han kom in i matchen och blev up to speed. En helt annan spelare såhär tre år senare, även fast han fortfarande har en tendens att dra på sig lite onödiga frisparkar. Lyckades dock göra sitt första mål i Liverpooltröjan vilket säkert lyfte både självförtroendet och marknadsvärdet på transfermarknaden något.

Jones – Lyser verkligen av självförtroende och verkar utvecklas till en riktigt riktigt fin spelare, alltså riktigt fin. Ikväll levererade Jones två utmärkta avslut som hittade nätet och var inblandad i ytterligare ett. Stärkte verkligen sina aktier i Klopps bok.

Shaqiri(75) – Fick hoppa in på mittfältet och gjorde det med den äran. Slet något oerhört i båda riktningar och skruvade in en läcker frispark. Härlig comeback.

Minamino – Två riktigt härliga mål där det ena var ett riktigt pangavslut. Ställde ständigt till med problem med sin ettriga spelstil och snabba uppfattningsförmåga. Det tar sig för japanen, som nog närmar sig en startplats i ligan om det fortsätter såhär.

Elliott(57) – Hittade ytor bakom backlinjen men får vänta ett tag till med att hitta målet på egen hand, och således även vänta på att klippa av sig håret. Den kaxige tonåringen har nämligen slagit fast att han inte kommer klippa sig förrän han gjort sitt första mål för a-laget.

Origi – Har en förmåga att vara rätt så iskall för att sedan göra mål från ingenstans. Så även ikväll.

Inhoppare:

Fabinho(46) – Lite väl nonchalant och orutinen som mittback lyste stundtals igenom. Lyckades dock reda ut det mesta efter många om och men.

Jota(57) – Ytterligare en debutant. Även han nära att smälla in en boll med ett avslut tätt utanför stolpen. Utöver det några viktiga minuter under bältet för att lära känna Liverpools spelsystem ytterligare.

Keita(75) – Spelade av matchen sista kvarten.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/SamMcGuire90/status/1309220453886681091
3 kommentarer
  1. Måste säga att Jones övertygar. Har varit allmänt skeptisk till honom. Även när han gjort mål och folk har hyllat honom har jag inte varit övertygad om hans storhet. Har inte alls tyckt att han är bra i spelet. Men jag börjar ändra mig nu.
    Trodde han skulle bli en ny Shelvey (som jag avgudade när han kom) men mer och mer börjar han se ut som någon som kan slå sig in i startelvan på sikt. 🙂

  2. ”Jota and Tsimikas bright”

    Var och när var Jota ”bright”?
    Tooootaaalt osynlig ju!

  3. Den här Leanne Prescott kan ni nog fortsättningsvis låta bli att citera – med fördel!

Kommentarer är stängda.