Det blev seger i årets och decenniets sista match. Liverpool kämpade verkligen med att hålla energinivån uppe mot ett lurigt Wolverhampton, men seger blev det, efter VAR-koll på två mål.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum(86), Lallana(67), Mane, Salah, Firmino(86)

Liverpools bänk: Adrian, Milner(86), Keita(67), Origi(86), Jones, Elliott, Williams

Wolves startelva: Patricio, Bennett, Coady, Kilman, Otto, Dendoncker(58), Neves(58), Moutinho, Vinagre, Neto, Jota(72)

Wolves bänk: Ruddy, Doherty, Jimenez(72), Saiss(58), Traore(58), Otasowie, Buur

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Wolverhampton 1-0 (1-0, 0-0)

1-0: Mané 42′

Skott på mål: 3 – 2
Totalt antal skott: 10 – 10
Skott utanför: 4 – 5
Bollinnehav: 62,8% – 37,2%
Passningsprocent: 86% – 73%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 73,5% – 61,4%
Vunna luftdueller: 43,9% – 56,1%
Offsides: 2 – 5
Hörnor: 5 – 6
Gula kort: 1 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Levererade några högklassiga räddningar och fick hålla nollan återigen, med lite hjälp av VAR.

Alexander-Arnold – Började med sina härliga och exakta inlägg mot straffpunkten. Energin avtog dock en bit in i andra halvlek där Trent blev rundad ett antal gånger i defensiven.

Gomez – Liverpools mest stabila och helt klart bästa spelare. Väldigt positionssäker matchen igenom och kunde med sin snabbhet avvärja flera farliga Wolves-situationer. Hans tacklingar och spelförståelse höll riktigt hög klass idag.

Van Dijk – Slarvade för en gång skull bort bollen som sista gubbe. Var dock den som slog den långa bollen mot Lallana innan ledningsmålet och kunde senare segerjubla efter att ha blockat skott och rensat iväg en hörna under slutsekunderna.

Robertson – Kom fram i offensiva positioner men fick inte bollen lika ofta som sin ytterbackskollega. Hade bättre koll i defensiven än Trent även fast energinivån kanske inte var på topp även där.

Henderson – En av få spelare som hade energinivån på topp. Täckte upp bra i defensiven och sprang in i rätt ytor även i offensiv riktning. Visade ingen större trötthet och kaptenen avslutade året med flaggan i topp.

Wijnaldum(86) – Täckte stora ytor på mittfältet och vann mycket 50/50 dueller. Kämpade väl och länge innan han blev utbytt.

Lallana(67) – Assisterade vackert fram Mané med sin axel och kändes pigg i framförallt första halvlek. Tappade lite mycket boll och tog lite yviga löpningar under den andra delen av matchen och blev därför logiskt utbytt.

Mane – Målskytt med ett distinkt avslut. Satte upp ett fint volleyläge för Salah och hjälpte även till riktigt bra i defensiven när Robertson behövde hjälp att hantera vindsnabbe Traore i slutet av matchen. Hatten av.

Salah – Krånglade till det i offensiven och slarvade bort en del lägen genom mindre väl avvägda passningar. Kunde inte förvalta en magnifik Trent-passning efter några minuter på klockan och hade senare ett volleyskott som gick rakt på Patricio. Fick inte riktigt till det.

Firmino(86) – Kändes sugen på att skjuta in fler bollar i nät efter den senaste tidens mållossning. Tyvärr kom aldrig det riktigt klockrena läget att avsluta i den här matchen.

Inhoppare:

Keita(67) – Hittade ytor och sätt för Liverpool att behålla bollen inom laget. Ett riktigt fint inhopp av Naby som spelade smart.

Milner(86) – Gav lite nödvändig stabilitet till mittfältet.

Origi(86) – Vann som vanligt flera inkast på raken när Liverpool ville få tiden att gå. Utmärkt rollspelare som gav allt under sin korta tid på planen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

5 kommentarer
 1. Lallana blev också logiskt utbytt då han sprang runt med ett gult kort!

  VVD förlorade som vanligt inte 1 nickduell och Gomez satt inte fot fel och täckte upp fantastsikt bra när medspelarna gått bort sig.

  • Sant, dock så drömmer han om att ha fötter som Messi och tappar bollen strax utanför eget straffområde vilket resulterar i en ytterst bra plågans för Wolwes, som tur är har vi flera bra försvarare i laget.

   Inget ont om VVD, han är värd mer än MqGuire och att fela är mänskligt men den blundern ser man hos juniorer och han är nog mäkta lättad över att det redde ut sig.

   Vilka dagar att vara supporter för ett helt jävla magnifikt lag!!!

 2. VAR,VAR ,VAR vad ska man säga. Finns det någon som med 100% utifrån dom bilder man sett kan säga om det är offside vid Volves mål, eller vid tex, Pukkis mot City? För min del hade jag inte protesterat en sekund ifall Volves mål blivit godkänt. Lägg ner VAR INNAN det blir för sent !
  VÅGA VÄGRA VAR

  • Lägga ner VAR enbart pga offsidesituationer, dvs endast en del av allt vad VAR används till? Bättre att bara tweaka just den delen då.

  • Jag har sett reprisbilderna flera gånger och har fortfarande svårt att säga om det var offside eller inte. Är det att han har handen utsträckt? Eller är det en minimal bit av tån som sticker fram?
   Kan inte annat än att tycka synd om Wolves, de borde nog fått det målet godkänt.

Kommentarer är stängda.