Liverpool hade ingenting att komma med när Brighton vann med 3-0.

* * *

Matchfakta:

Brighton – Liverpool 3-0 (0-0, 3-0)
1-0: Solly March 46′
2-0: Solly March (Ferguson) 53′
3-0: Danny Welbech (March) 81′

Bollinnehav: 60,8% – 39,2%
Totalt antal skott: 16 – 6
Skott på mål: 9 – 2
Skott utanför: 3 – 3
Passningsprocent: 88,2 – 83,3
Hörnor: 7 – 1
Offsides: 4 – 2
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Svår match mot en konstant hotande motståndare. Okej efter omständigheterna.

Trent – Hade svårt att hantera Mitoma och kom till väldigt få inlägg framåt. Bra inlägg till Gakpo där holländaren kunde blivit målskytt.

Matip(69) – Stort misstag vid 1-0-målet. Fick gult kort redan i 18.e minuten vilket präglade hans match. Kunde ha fått sitt andra gula i samband med 2-0-målet. En av hans sämre matcher i den röda tröjan.

Konaté – Klart bäst i backlinjen. Hamnade fel i positionsspelet ibland, men redde ut många svåra situationer som medspelarna skapade.

Robertson – Kämpade hårt och försökte få igång laget, men i slutändan fick han inte ens igång sig själv. Borde ha förhindrat ett av baklängesmålen.

Fabinho(68) – Tänke ofta rätt, men ser ut att vara helt slut fysiskt.

Henderson(69) – Slog massvis med felpassningar och var alltid steget efter utan boll. Hans sena smäll på Caicedo som resulterade i gult kort när han försökte sätta in pressen var typisk för hur det har sett ut under säsongen. Hans nya kontrakt framstår tyvärr inte som ett genidrag.

Thiago – Direkt svag som offensiv mittfältare. Gick ner till sin vanliga position med 20 minuter kvar och var riktigt bra där. Ett misslyckat experiment av Klopp.

Salah – Fick inte jättemycket att jobba med, men gjorde ingenting av det han fick heller.

Gakpo – Fick nästan ingenting att jobba med första 70. När Liverpool fick till några anfall sista 20 kunde man trots allt se Gakpo hota i och runt offensivt straffområde.

Oxlade(69) – Missade ett jätteläge. Så långt ifrån att hålla måttet att Klopp måste vara frestad att testa Doak från start nästa match.

* * *

Inhoppare:
Gomez(69) – Hade svårt att hantera Welbech. Förbluffande ofta direkt inblandad i baklängesmål sett till den relativt lilla speltiden.

Keita(68) – Toppformen är långt borta, men borde ändå starta nästa match om kroppen håller.

Elliott(69) – Försökte ta initiativ utan att lyckas.

Doak(69) – Spelade med entusiasm och energi utan att sätta någon större prägel på matchen. Ser fram emot att se mer av honom.

3 kommentarer
  1. Hade 0 förväntningar på matchen sett till de senaste tidens prestationer. Infriades verkligen.

    Man mår så dåligt, men så är det ju ”bara” fotboll…

  2. Får vi två nya offensiva mittfältare en högerback och sätter ner Thiago som sittande så ska nog det här lösa sig. Jag blir inte allt för besviken om Bellingham inte kommer, vi bör få två andra för samma pris. Sen på tal om förlängt kontrakt så ser väll Salah rätt nöjd ut med sin löneförhöjning , resten verkar vara av sekundär betydelse.

  3. Kan varit den sämsta matchen Liverpool gjort i modern tid (sedan Klopp kom). Totalt utspelade hela matchen och Brighton gjorde lite vad dom ville med oss. Påminner om matchen som United förlorade innan allt vände, totalt utspelade mot Brighton och sen har dom knappt förlorat. Tyvärr ser trenden inte ut så för oss…

    Läste ett bra inlägg på nån social media som stämmer bra med dagsläget. Klopp har levererat sedan dag 1, han har vunnit varenda pokal som man kan vinna med ett klubblag i England. Trots detta så har inte FSG valt att backa upp Klopp med de investeringar som hade behövts för att bibehålla vår plats på toppen. Klopp har ofta fått trolla med knäna för att ändå fått ut allt av ett bra lag som presterat en bit över sin kapacitet.

    Visst Klopp är inte helt utan skuld, men tänk vart vi kunde ha varit med rätt finansiell backning. Bara ett ursnitt av verkligheten… Chelsea har spenderat nästan £500 miljoner de 6 senaste månaderna på nyförvärv, samma som Liverpool har spenderat på nyförvärv de 10 senaste åren…

Kommentarer är stängda.