Liverpools dystra form fortsätter efter att Wolves blivit det tredje laget inom loppet av några dagar att besegra de röda på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Randall(46), Gomez, Klavan, Moreno, Lucas, Ejaria(74), Wijnaldum, Woodburn, Firmino(65), Origi

Liverpools bänk: Mignolet, Milner, Stewart, Can(74), Wilson, Coutinho(46), Sturridge(65)

Wolverhamptons startelva: Burgoyne, Doherty, Edwards, Stearman, Saville, Evans, Coady, Costa(67), Dicko(71), Hause, Weimann(77)

Wolverhamptons bänk: Lonergan, Batth, Enobakhare, Ronan(67), Gibbs-White, Bodvarsson(71), Mason(77)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Wolverhampton 1-2 (0-2, 1-0)

0-1: Stearman 1′

0-2: Weimann 41′

1-2: Origi 86′

Skott på mål: 5 – 3
Bollinnehav: 79,3% – 20,7%
Passningsprocent: 86,3% – 56,2%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 75,3% – 47,9%
Vunna luftdueller: 52,2% – 47,8%
Offsides: 1 – 2
Hörnor: 7 – 4
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Kunde inte göra särskilt mycket åt målen även fast man kanske kunde begärt lite mer av ingripandet vid öppningsmålet.

Randall(46) – Ofta helt ur position och det straffade sig bakåt. Inte helt oväntat utbytt i paus.

Gomez – På tok för ojämn. Höjde sig något när han fick spela högerback istället men letar formen efter skadan.

Klavan – Fick agera playmaker i första halvlek. Kanske inte riktigt den spelaren som borde få det ansvaret. Var den mest stabila spelaren i backlinjen men det säger å andra sidan inte särskilt mycket.

Moreno – Får ta på sig det andra målet efter ett tamt tacklingsförsök. Fick inte heller till det i sista tredjedelen offensivt där bollen hamnade i ingemansland.

Lucas – Syntes att kaptenen för dagen ville mycket, men uträttade ytterst lite på mittfältet. Kändes mer hemma i sin roll som mittback även fast han var illa ute mot Bödvardsson vid ett par tillfällen.

Ejaria(74) – Visade glimtar av vad han har att erbjuda offensivt. Men även fast detta var en av hans bättre insatser så räckte det inte riktigt till mot ett kompakt Wolves.

Wijnaldum – Stabil på mittfältet där han lyckades reda ut några besvärliga situationer på mittplan. Offensivt kändes det som att matchen gled förbi utan att något särskilt hände från holländarens fötter.

Woodburn – Dagens stora hopp. Var den spelare som fick saker att hända framåt och skapade regelbundet chanser. Fick väldigt stort bollinnehav och tog för sig vilket var kul att se.

Firmino(65) – Försökte hela tiden skapa, men lyckades inte slita sig loss från sina ryggsäckar. Fick bara ett par slumpmässiga halvchanser.

Origi – Staty på topp. Kom igång och blev betydligt rörligare med 10 minuter kvar och fick göra tröstmålet, men det krävs mer än såhär från belgaren för att vi ska vara riktigt nöjda.

Inhoppare:

Coutinho(46) – Var med och fick igång offensiven efter inhopp direkt i paus. Var den playmaker som Liverpool saknade i första halvleken.

Sturridge(65) – Hjärnan bakom tröstmålet, men i det stora hela var Sturridge en besvikelse som inte fick uträttat särskilt mycket.

Can(74) – Fick mest hjälpa till Woodburn från högerkanten då Liverpool försökte ta sig runt på kanterna i slutet av matchen. Lyckades helt okej med detta.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/825352419714465793

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/825352040712957954

7 kommentarer
 1. Kul att få se Connor Coady spela.

  Och jag har för mig att Randall hade fått lov att lämna klubben i januari(snällt sätt att säga att han borde lämna), men om han får spela så kanske det inte kommer hända. Om det nu ens stämde d.v.s.

  Vad är det med Clyne förresten? Är det revbenen fortfarande eller är det något annat som hände i Swansea matchen?

 2. Vad har Gud emot Liverpool fans? Varför ge oss hopp och sedan kapa våra hälsenor…

 3. Det positiva får väl va att nu har Liverpool endast ligan att fokusera på.
  Det här har ju varit en helt horribel månad. Va gjorde grabbarna på nyårsfesten egentligen? Söp bort målskyttet iaf.
  Liverpool brukar ju spela bra mot toppmotstånd så man får väll hoppas att matchen mot Chelsea blir en vändning och vi kan gå in i en betydligt ljusare februari.

  Första målet får man ju lägga på Origis axlar. Det är hans gubbe som han släpper helt. Men det va ju knappast som någon verkade vara vaken.
  Andra målet är ju bara en riktigt fin kontring av Wolves. Det enda som jag noterade vid det som va dåligt från Liverpools sida va Lucas som ser att dom håller på att sätta igång en kontring och han tar steget upp. Han är ju defensiv mittfältare, han kan inte släppa ett sådant gap mellan mittfältet och försvaret på kontringar. Det ger ju Costa en hektar att bara springa emot ett Liverpoolförsvar som tvingas backa hem.

  Spelet va ju betydligt bättre i andra men det säger inte så mycket. Fick inte igenom skotten och Origi, Firmino samt senare även Sturridge va alldeles för statiska runt straffområdet. Dom indikerade löpningar i djupet flera gånger men det funkar ju inte när det är så många spelare i vägen. Dom borde röra sig mer i sidled och byta positioner för att dra med sig backarna och skapa ytor. Det är ju så dom gör när Mané spelade så vart har det försvunnit nu?

  Om planen va att slåss på alla tre fronter så borde Liverpool köpt in spelare i början av januari. Även om flera unga som Ejaria, Alexander-Arnold, Woodburn och Gomez varit klart godkända så krävs det mer erfarenhet i dessa cuper. Dom från lägre div. Kommer ju med sina ordinarie så dom vet ju vad som verkligen krävs. Det är ju bara elakt av Klopp att sätta dom unga spelarna i dom situationerna. Speciellt när dom får spela med seniorer som är helt ur form.

  Med Europaspel nästa säsong, jag tror fortfarande stenhårt på att Liverpool plockar en CL-plats, så krävs det betydligt större bredd om man nu inte bara helt skiter i dom inhemska cuperna.

  Sen får ju domarna ett rejält minus för den här matchen. Två solklara offside i slutet av matchen ignorerades helt samt att Gini borde fått med sig en straff i slutet av första när han blir nersprungen bakifrån. Såg inte reprisen av situationen med Woodburn men den såg lite suspekt när det hände. Sen dessa jävla efterslängar och sena tacklingar Wolves höll på med borde domaren har satt stopp för direkt.

 4. Vad har hänt? Hur är den här månaden möjlig? Och hur fan kan det komma sig att den inte är slut än (vi hinner ta mig tusan med en matchjävel till innan det blir
  Februari).

  Är vi inte bättre än så här? Både ja och nej, skulle jag vilja säga. Egentligen är vi det, men just nu är vi inte det.

  Alla som själva har hållit på med någon form av idrott vet att det krävs ett par ingredienser för att lyckas. Ett gott självförtroende är en av dem. Just nu har våra killar diplomatiskt sagt ett stukat självförtroende. De tror helt enkelt inte på det de gör, hur ska det då kunna,gå, kan man fråga sig.

  Anledningen till det här kan beskrivas med två saker, handlingsförlamning och otur. Vi visste att Mane’ skulle vara borta hela januari, men vem kunde i somras tro att just den detaljen skulle spela så stor roll?
  Att vår överlägset bästa försvarare skulle vara borta, tillsammans med vår stora kreatör framåt, visste vi inte heller i höstas.
  Men, och det är här handlingsförlamningen kommer in, men vi visste det här i december. Att mane’s frånvaro skulle påverka oss det visste vi då, likaså att matip och coutinho skulle vara borta stora delar av månaden. I det läget har man ett val att göra, och det val som gjordes var att inget gjordes. Jag är rätt övertygad om att vi kunde skuruva tillbaka klockan till årsskiftet så hade vi sett ett par nyförvärv i vårt lag, men jag tror att vår trupp missbedömdes å det grövsta av ledningen.

  Nu kan det här kosta oss allt den här säsongen, även om vi väl inte ens,om vi vill kan missa euroleagueplatsen. Vi får hoppas att det ligger med i planeringen inför nästa säsong redan nu, för risken är överhängande att vi inte har champions league att locka med då heller.

Kommentarer är stängda.