Liverpool var spelmässigt överlägset och hade nästan 80% av bollinnehavet. Även fast Cardiff rörde runt i grytan och gjorde första baklängesmålet på Anfield denna säsong, så var det aldrig något snack om var poängen skulle hamna.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Moreno, Fabinho, Wijnaldum, Lallana(61), Mane, Salah, Firmino(71).

Liverpools bänk:  Mignolet, Matip, Gomez, Robertson, Milner(71), Shaqiri(61), Sturridge

Cardiffs startelva: Etheridge, Ecuele Manga, Morrison, Bamba, Bennett, Hoilett, Camarasa, Gunnarsson(73), Murphy(74), Decordova-Reid(83), Paterson

Cardiffs bänk: Smithies, Zohore(83), Connolly, Cunningham, Damour(73), Harris(74), Madine

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Cardiff 4-1 (1-0, 3-1)

1-0: Salah 10′

2-0: Mané 66′

2-1: Paterson 77′

3-1: Shaqiri 84′

4-1: Mané 87′

Skott på mål: 7 – 1
Bollinnehav: 79,8% – 20,2%
Passningsprocent: 89% – 58,5%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 76,5% – 48,6%
Vunna luftdueller: 56,3% – 43,8%
Offsides: 0 – 4
Hörnor: 8 – 0
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick oturligt släppa in sitt första mål på Anfield. Men det går även argumentera för att Becker inte var tillräckligt på alerten. Frös fast i målet och hade ingenting att göra.

Alexander-Arnold – Ganska slätstruken och hade inte den där riktiga kvalitén som behövdes på offensiv planhalva.

Lovren – Spelade enkelt utan krusiduller. Tog väl hand om Paterson i luften och på marken.

Van Dijk – Klass. Gjorde nästan mål och får inte tillräckligt mycket kredd för sitt passningsspel. Lugn och trygg.

Moreno – Tillbaka i startelvan. Helt okej insats, men kvalitén finns inte riktigt där om man jämför med Robbo. Slår ofta in bollen på chans och tappar bort en del onödiga passningar.

Fabinho – Spindel-fotbollspelare som alltid får något av sina 8 ben på bollen. Det ledde idag till dom två avslutande målen. Visade även ett bredare register i sina passningar än dom vi normalt sett brukar få se från Henderson. Fin insats.

Wijnaldum – Gini spelar väldigt bra fotboll just nu och har äntligen hittat sin roll på mittfältet. På plats både i offensiven och täckte upp bra bakåt när det behövdes. Den fina formen fortsätter.

Lallana(61) – Hade knappt ett enda rätt på hela matchen. Enda ljusglimten var nicken i slutsekunderna av första som nästan slutade i mål. Slänger bort för mycket enkla passningar och väljer alltid det svåraste alternativet. Tröttsamt.

Mane – Gav sig aldrig. Sadio har strulat till det lite väl mycket den senaste tiden. Men nu lossnade det på riktigt för Mané. Kliniskt avslut x2.

Salah – Det går fort i fotboll. På en vecka har Mo gått från ”ur form” till stekhet, ett mål och två assist idag. Briljant både poängmässigt och spelmässigt där han hittade mycket bättre positioner för att kunna göra skillnad i offensiven.

Firmino(71) – Stod för en läcker klacktunnel för att undvika en hörna på egen planhalva. Det var höjdpunkten i matchen för hans del.

Inhoppare:

Shaqiri(61) – Första målet i LFC-tröjan – ett mål som stängde matchen. Gjorde skillnad direkt och ser verkligen ut som ett fynd såhär långt.

Milner(71) – Tog över kaptensbindeln och fick igång tempot i Liverpool efter en seg och lite slarvig period.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/joel_archie/status/1056211456805560320