Liverpool tog en behaglig seger hemma på Anfield mot Röda Stjärnan. 2-0 i paus blev till slut 4-0, i en match där vi äntligen fick en glimt av varför Fabinho köptes in i somras.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri(68), Mane, Salah(73), Firmino

Liverpools bänk:  Mignolet, Lovren, Moreno, Milner, Lallana(68), Sturridge(73), Origi

Röda Stjärnans startelva: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Gobeljić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Ebecilio, Ben, Boakye

Röda Stjärnans bänk: Popović, Savić, Jovančić, Čaušić, Simić, Pavkov, Stojiljković

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Röda Stjärnan 4-0 (2-0, 2-0)

Spelarkommentarer:

Alisson – Ganska osynlig i matchen, men det kan ju inte han hjälpa. Den tröjan behöver inte tvättas innan lördag.

Alexander-Arnold – Märks inte lika mycket som Robertson på andra kanten. Kommer fram mer i andra halvlek.

Gomez – Förutom att han sätter Fabinho i problem vid ett tillfälle gör han en stabil första halvlek, utan att glänsa. Trygg även i den andra halvleken, behöver trycka på i löpningen vid ett tillfälle, men har en ganska lugn kväll på jobbet.

Van Dijk – Kapten för dagen, bär bindeln med pondus och står för ett resolut försvarsspel. Behöver inte förta sig, men gör det han ska på ett fläckfritt sätt.

Robertson – Perfekt passning vid 1-0-målet. Ständigt ett alternativ ute till vänster. Jobbar hårt, som vanligt. I stort sett fel fri i sin insats, som vanligt.

Fabinho – Rörlig och delaktig, fint passningsspel. Gör en bra första halvlek, duktig på att ta spelet uppåt i planen. Under inledningen av den andra halvleken kändes det som att han alltid var där Röda Stjärnan försökte spela sig upp och förstörde deras anfall. Mattas kanske lite under slutet av matchen, men en insats som lovar väldigt gott.

Wijnaldum – Aktiv på mittfältet, den som driver det mesta av spelet. Delaktig i förspelet till andra målet. Del även i fjärde målet. Man är så van vid hans stabila insatser nu att man nästan tar dem för givna.

Shaqiri – Bygger upp till det första målet, med bollvinst och djupledspassning. Assist fram till 2-0, letar hela tiden efter lägen, viktig. Har några Firmino-liknande bollvinster, går aldrig ner i intensitet. Utbytt med tjugo minuter kvar, men en av dagens bästa fram tills dess.

Mané – Oerhört slarvig inledningsvis, kommer igång bättre med tiden, utan att riktigt hota. Spelar över rejält när han får straff, men armen är där. Straffmissen längre fram känns typisk för hans match, även om han sätter 4-0 var det en lite frustrerande insats.

Salah – Missar matchens första chans, då han inte tar sig förbi Röda Stjärnans målvakt. Resolut avslut vid viktiga 2-0, efter ha visat viss tvekan vid något tidigare läge. Iskall straff till 3-0. Börjar varva upp sitt målskytte, bra för framtiden.

Firmino – Inleder svajigt, men sätter 1-0. Kommer in i spelet mer ju längre matchen går, när tempot höjs bidrar han mer i offensiven. Mer med i speluppbyggnaden i sin lite mer tillbakadragna roll, gör det bra.

Inhoppare:

Lallana – Får nödvändiga minuter, missar ett friläge, men tar sig till läget genom en fin löpning.

Sturridge – Spelar fram till Manés mål, fin passning. Har något bra avslut, visar att han är en nyttig inhoppare.

Moreno – Kommer in sent, sätter inget avtryck på matchen.