Liverpool gjorde ingen stormatch och såg stundtals ut att vara ute på söndagspromenad. Men ett bortdömt Fulham-mål hade kunnat ge matchen en helt annan utgång.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho(90+2), Wijnaldum(69), Shaqiri(81), Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk:  Mignolet, Lovren, Milner(81), Keita(90+2), Henderson(69), Sturridge, Moreno

Fulhams startelva: Rico, Christie, Odoi, Mawson, Le Marchand, Anguissa(84), Chambers, Cairney(63), Schürrle(78), Mitrovic, Sessegnon

Fulhams bänk: Bettinelli, Fosu-Mensah, Ream, Seri(63), Johansen(84), Kebano, Vietto(78)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Fulham 2-0 (1-0, 1-0)

1-0: Salah 41′

2-0: Shaqiri 53′

Skott på mål: 7 – 3
Bollinnehav: 73% – 27%
Passningsprocent: 87,1% – 70,1%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 72,3% – 59,7%
Vunna luftdueller: 50% – 50%
Offsides: 2 – 5
Hörnor: 6 – 3
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fumlade lite på Schürrles skott. Däremot nyckeln i ledningsmålet då han fick ut bollen kvickt till Trent.

Alexander-Arnold – Händelserik match på gott och ont. En av spelarna som tog flest skott (4) i hemmalaget. Slarvade däremot en del i passningarna inledningsvis innan han assisterade Salah till 1-0.

Gomez – Blev varnad när han kramades för mycket med Mitrovic, och köpte korv när Sessegnon grundlurade honom i första halvlek. Kunde med lite otur blivit mer matchavgörande.

Van Dijk – Visade upp sitt offensiva register vid ett flertal tillfällen. Med bra resultat faktiskt, inblandad i 2-0.

Robertson – Riktigt bra inställning på skotten. Bombade på ordentligt på vänsterkanten och satte spiken i kistan med det magnifika inlägget fram till Shaqiris 2-0. Man of the match.

Fabinho(90+2) – Visade upp sitt passningsregister från sin defensiva spelfördelarroll. Står dock fortfarande för en del enkla misstag som han behöver slipa bort mot bättre motstånd.

Wijnaldum(69) – Inte riktigt samma intensitet som vi är vana vid. Utbytt.

Shaqiri(81) – Visade fin kreativitet på mittfältet och gjorde ett vackert mål efter att ha lurat kvar i straffområdet. Ser ut som en succévärvning såhär långt som mycket väl kan förvandlas till en nyckelspelare.

Mane – Stod för ett vasst skott. Kom dock inte riktigt loss i spelet.

Firmino – Kommer inte riktigt till sin rätt i sin nya roll. Det blixtrar till men händer inte så mycket mer.

Salah – Spjutspets i anfallet och målskytt återigen. Liverpools största offensiva hot med flertalet chanser som han skapade finurligt på egen hand och genom smarta löpningar.

Inhoppare:

Henderson(69) – Såg nyvaken och lite ringrostig ut. Men kaptenen är tillbaka i alla fall.

Milner(81) – Säkrade poängen.

Keita(90+2) – Fick en minut av Klopp.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
  1. 3 poäng 😃👍🏻 Men spelet flyter inte riktigt vilket är lite tråkigt då vi kan spela mycket roligare fotboll … top of the league ( ett litet tag i alla fall om nu inte man u vänder )

  2. Fulham stretade på bra och var nära ledningen två gånger om, friläget för Sessengon och knappa offsiden på Mitrovic. Men efter målet så var det inget snack, Klopp justerade laget bra i paus och andra halvlek var en promenad i parken.

    Skönt med poängtapp på Chelsea, United och Arsenal. Surt att City vinner matcher på löpande band utan att verka förta sig… Men bara 2 poäng efter än så länge så det är inte kört på långa vägar.

    Skönt med lite blandat spelschema efter landslagsuppehållet och skönt att slippa landslagsuppehåll till mars någon gång. Känns som att det är nu mellan dessa landslagsuppehåll som mycket kommer att avgöras, är vi med vid nästa landslagsuppehåll så kan det bli en väldigt spännande vår för oss 🙂

Kommentarer är stängda.