Jordan Henderson och Naby Keita är spelklara när Liverpool ställs mot tabelljumbon Fulham i Premier League.

Liverpool åkte på en smärtsam förlust i Belgrad i veckan. Röda stjärnan vann med 2-0 och LFC såg oroväckande uddlösa och energilösa ut. Redan under söndagen har man dock en gyllene möjlighet att studsa tillbaka då Premier Leagues – för tillfällett – sämsta lag gästar Anfield.

Fulham parkerar på plats 20 och har plockat fem poäng på de inledande elva omgångarna. I ligaspelet har Londonlaget fem raka nederlag och totalt har Fulham bara tagit en ynka poäng på bortaplan under säsongen. Det är främst bakåt som Fulham har lidit. 29 insläppa mål är klart flest i ligan och coach Jokanovic har mycket att fundera över kring sitt försvar.

Fulham spenderade i runda slängar 1 miljard svenska kronor under sommarens fönster och hämtade in en rad spännande spelare. Med nyförvärv som Andre Schurrle, Sergio Rico, Luciano Vietto, Alfie Mawson, Aleksandar Mitrovic, Jean Michael Serri och Andre Anguissa kan man tro att Jokanovic spelat Football Manager under sommaren, och med en så stor summa spenderad är det klart att Fulham hittills har varit en besvikelse. Coachen sägs ha styrelsens förtroende men fortsätter kräftgången ett tag till känns en skilsmässa mellan serben och Fulham oundviklig.

Jokanovic kommenterade just Fulhams dåliga form och Liverpools CL-förlust på fredagens presskonferens:

“Liverpool are coming off a defeat and they are hurt, but we are more than triple hurt than they are”

“We must put in triple effort and I expect my people are going to fight to make our supporters proud”, sa coachen enligt Fulhams hemsida.

På skadelistan har Fulham Kevin McDonald och Joe Bryan.

***

I Liverpool är kapten Jordan Henderson åter tillgänglig för spel. Naby Keita satt på bänken senast men sägs först nu vara helt redo för spel. Duons tillfrisknande är självklart positiva nyheter för Jurgen Klopp, som sa följande enligt klubbens hemsida:

”It’s good to have them back, it’s probably the first time that all midfield players apart from Ox are available”.

Vilka fältare får tyskens förtroende?

***

Senaste gången Fulham gästade Anfield var i november 2013, då LFC segrade med 4-0 efter mål av Martin Skrtel, Luis Suarez (2) och självmål av Amorebieta. Knappt ett år tidigare, i december 2012, vann Liverpool med samma siffror.

Notera den tidiga matchtiden, 13.00.

Paul Tierney dömer matchen.