Liverpool gjorde en utmärkt laginsats och vann övertygande med 5-1 borta mot Brighton.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Can, Robertson, Milner, Henderson(90), Wijnaldum, Coutinho, Salah(80), Firmino(88)

Liverpools bänk: Karius, Klavan, Grujic(90), Oxlade-Chamberlain(80), Mane, Solanke(88), Sturridge

Brightons startelva: Ryan, Bruno(77), Duffy, Dunk, Bong, Knockaert(70), Propper, Stephens, Brown(70), Gross, Murray

Brightons bänk: Krul, Goldson, Schelotto(77), Kayal, Izquierdo(70), March(70), Hemed

* * *

Matchfakta:

Brighton – Liverpool 1-5 (0-2, 1-3)

0-1: Can 30′
0-2: Firmino 32′
0-3: Firmino 48′
1-3: Murray (straff) 51′
1-4: Coutinho 87′
1-5: Dunk (självmål) 89′

Skott på mål: 2 – 6
Bollinnehav: 42,7% – 57,3%
Passningsprocent: 81,6% – 88%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 60,5% – 74,5%
Vunna luftdueller: xx,x% – xx,x%
Offsides: 0 – 2
Hörnor: 2 – 2
Gula kort: 1 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Matchavgörande räddning innan Firminos 3-0. Utan den hade den här matchen kunnat sluta väldigt annorlunda.

Alexander-Arnold – Tillbaka efter en lång tid utanför laget. Stod som vanligt för väldigt fina inlägg och klev fram med en ”i sista stund”-brytning när Izquierdo hotade med en vass möjlighet.

Lovren – Lite lustigt den enda försvararen i backlinjen. Gjorde några obligatoriska positionsmissar i eget straffområde. Men utöver det så satt brytningarna, och passningsspelet var felfritt.

Can – Fick hastigt och lustigt göra comeback som mittback. Agerade kanske inte alltid som en mittback ska eller bör göra. Men mot Brighton funkade det ändå och skallade även in ett mål på hörna. Mycket bra.

Wijnaldum – Även Gini slängdes in som en slags vänster mittback. Såg kanske inte helt bekväm ut alltid i den rollen men det funkade på något märkligt sätt. Fin defensiv insats.

Robertson – Fick som en blixt från klar himmel starta sin första match på två månader. Förstatouchen lämnade ofta mer att önska. Fast i det stora hela måste man såklart ha överseende med det.

Milner – När hans mittfältskollegor fick kliva ett steg neråt och bli mittbackar så blev ytorna att täcka på mittfältet enorma. Det var såklart inga problem för Milner som lyckades täcka enorma ytor med sin felfria attityd.

Henderson(90) – Skyddade försvaret och sprang över väldigt stora ytor både offensivt och defensivt. Drog utöver det på sig säsongens i särklass billigaste straffspark.

Coutinho – Planens kung. Hade dribbelshow med Brightonspelarna som inte kunde ta bollen från brassen. Kryddade även till det hela med en Ronaldinho-frispark och två assist. Galet bra idag.

Salah(80) – Hade en dag där det inte riktigt stämde med hans mått mätt. Fick nöja sig med två grymma assist. Ja, han fick nöja sig med det.

Firmino(88) – Klinisk och helt magnifik arbetsinsats. Sprang non stop och lyckades med i stort sett allt. Hade inte Coutinho varit så överjävligt bra hade Firmino lekt hem priset som man of the match.

Inhoppare:

Oxlade-Chamberlain(80) – Efter Salah mattats av så fick Ox gå in och bidra med energi i det defensiva arbetet och öppna upp ytor i djupled. Fint inhopp

Solanke(88) – Spelade för kort tid för att bedömas.

Grujic(90) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
  1. Fantastiskt kul att se rotationen funkar så bra, alla gubbar tar chansen när de får den. Viktigt att hålla gubbarna varma och viktigt att alla presterar när de får chansen. Kan bli ett väldigt trevligt jul och nyår om denna form håller i sig.

    Nu är det bara att ladda om till onsdag, bara vinst som gäller!

  2. Det ser på väldigt många håll väldigt bra ut. När det flyter på så är vi oerhört svårslagna. Att utan Mané (och Lallana) framåt prestera det vi gör är så klart magiskt. Salah är en galet bra värvning, sanslöst bra.
    Samtidigt går det inte att bortse från att det känns lite som att vi plockar in folk till backlinjen från busshållplatser längs vägen till matcherna, och det håller så klart inte om vi ska ta nästa steg uppåt. Ingen skugga ska falla över Can och Wijnaldum igår (eller någon annan heller), de gjorde det bra, men inte kan det vara meningen att de ska hålla till där bak i försvaret? Skador kan alla råka ut för, men jag kan bara inte tänka mig något annat än att fokus måste vara att få in en rad nya försvarare till nästa säsong, eller förhoppningsvis redan i januarifönstret.

Kommentarer är stängda.