Galen premiärmatch mot Leeds med två lag som bjöd på en bländande fotbollsunderhållning.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold(89), Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson(66), Wijnaldum, Keita(58), Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Fabinho(58), Milner, Jones(66), Minamino, Origi, Matip(89)

Leeds startelva: Meslier, Ayling, Koch, Struijk, Dallas, Costa, Hernández(62), Klich(81), Harrison, Bamford(62)

Leeds bänk: Casilla, Rodrigo(62), Poveda-Ocampo, Alioski, Roberts(62), Shackleton(81), Casey

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Leeds 4-3 (3-2, 1-1)

1-0: Salah (straff) 4′

1-1: Harrison 12′

2-1: Van Dijk 20′

2-2: Bamford 30′

3-2: Salah 33′

3-3: Klich 66′

4-3: Salah (straff) 88′

Skott på mål: 6 – 3
Totalt antal skott: 22 – 6
Skott utanför: 3 – 1
Bollinnehav: 48,4% – 51,6%
Passningsprocent: 76,1% – 75,7%
Vunna luftdueller: 60% – 40%
Offsides: 2 – 5
Hörnor: 9 – 0
Gula kort: 1 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Inte lätt att få händerna på några av baklängesmålen förutom möjligtvis det första. Däremot kanske man hade hoppats att han skulle vara på alerten och vara lite mer där åtminstone. Sisådär även i distributionen framåt. Finns rum för förbättring kan vi väl säga.

Alexander-Arnold(89) – Lite tagen på sängen och märktes att Trent inte var helt i matchform efter en sönderryckt försäsong. Blev upprullad flera gånger på sin kant och inte lika inflytelserik offensivt som vi är vana vid. Hade även tur som inte blev självmålskytt.

Gomez – Ojämn. Passerades alldeles för enkelt emellanåt men var även bra att kliva upp och sätta press. Täckte även upp för Van Dijk när kollegan var fel ute några gånger.

Van Dijk – Grovt misstag som ledde till mål. Riktigt arrogant och nonchalant försvarsspel. Det enda plus vi fick se var i målkolumnen. Riktigt svag premiär av holländaren.

Robertson – Liverpools bästa försvarare utan tvekan. Prickade pannan på Van Dijk genom flera fina hörnsparkar, varav ett resulterade i mål. Alltid en tillgång på vänsterkanten.

Henderson(66) – Påslagen men inte riktigt i matchform av förklarliga skäl. Passade bollen bra men hängde inte riktigt med i Leeds intensiva spel försvarsmässigt.

Wijnaldum – Hade enorma ytor att fylla på Liverpools röriga positionsspel på mittfältet. Befann sig i några lägen på offensiv planhalva som kunde resulterat i något mer med lite bättre skärpa.

Keita(58) – Gav Liverpool en offensiv närvaro men glömde också av sina uppgifter för att hålla ihop mittfältet som enhet emellanåt. Tog kanske inte riktigt chansen och visade det positiva vi sett under den korta försäsongen.

Mane – Väldigt snabb, rörlig och skapade oreda med sin fart och irrationella spelstil. Såg för en gång skull lite trött ut i andra halvlek. Men efter denna högintensiva match så var det fler än Sadio som gick på knäna mot slutet.

Salah – Tre mål i premiären. Mo vann massvis med dueller, visade oerhörd styrka för att täcka boll och var stundtals ostoppbar för Leeds med sin fart och dribblingsförmåga. Man of the match utan tvekan.

Firmino – Snabb i tanken och var involverad i både uppbyggnadsspel och i den sista tredjedelen. Tog dock felbeslut i avgörande lägen. Kunde också kostat ett mål i baken efter en väldigt slarvig passning som gav Phillips ett lysande frisparksläge sent i matchen.

Inhoppare:

Fabinho(58) – Bidrog med lite mer defensivt tänk och kunde störa Leeds anfallsspel med några viktiga brytningar. Vann straff i slutet av matchen genom en riktigt smart aktion i straffområdet, som inte gav domaren något annat val än att peka på straffpunkten.

Jones(66) – Väldigt mycket boll vid fötterna och kom in och gav laget mycket rörelse i offensiven. Ett inhopp med riktig härlig ”swagger” av Jones.

Matip(89) – Hann dra på sig en onödig frispark.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
 1. Tur som inte blev självmålskytt? Var ju klar offside? Varför ens nämna 😄

 2. Kul men inte oväntat att Salah exploderade så fort det blev dags för tävlingsmatch. Helt klart matchens bästa spelare 🙂

 3. Detta var ju en av de mest underhållande matcherna på ett bra tag 😁

  Härligt tempo och kändes som mittfält och anfall pressade likt början av klopps era, när hela laget anfaller. Var kul att se!

  Sen var väl defensiven på en liknande nivå som i början av klopp eran meen tror det blir bättre när spelarna har hunnit återhämta sig och kommit i form!

 4. Underhållande om man är opartisk vilket jag inte är. Så fort Leeds kom på Liverpools planhalva höll jag andan för satan i gatan vilket hönshus.
  Trent går bort sig gång på gång, Gomez svårt att täcka upp vilket leder till misstag och VVD våran klippa där bak som var lite väl nonchalant. Robertsson gjorde det ok men inte mer.

  Alison borde kanske tagit Leeds tredje mål men jag litar på att han kommer i form och rädda oss när det väl behövs.

  Mittfältet försökte men var ur fokus och kändes som att de spelade var för sig.

  Mane försökte men kändes ofokuserad och visste inte riktigt vad han skulle göra. Firmino kändes ur slag men oprecisa passningar. Salah gjorde väldigt mycket bra och jag håller med om självklar man of the match.

Kommentarer är stängda.