Liverpool är VIDARE i Champions League efter en enorm insats på Etihad. Vidare mot semifinal!

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Karius, Alexander-Arnold(81), Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah(89), Firmino(81).

Liverpools bänk:  Mignolet, Clyne(81), Moreno, Klavan(81), Solanke, Ings(89), Woodburn

Man Citys startelva: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Fernandinho, De Bruyne, Silva(66), Sane, Sterling, Bernardo(74), G Jesus

Man Citys bänk: Bravo, Aguero(66), Kompany, Foden, Gundogan(74), Zinchenko, Delph

* * *

Matchfakta:

Man City – Liverpool 1-2 (1-0, 0-2) Totalt 5-1

1-0: Jesus 2′

1-1: Salah 56′

1-2: Firmino 77′

Skott på mål: 3 – 3
Bollinnehav: 68,3% – 31,7%
Passningsprocent: 84,7% – 68,1%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 77,9% – 56%
Vunna luftdueller: 53,5% – 46,5%
Offsides: 8 – 0
Hörnor: 9 – 2
Gula kort: 2 – 4
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Behövde inte göra särskilt många räddningar. Kändes trygg i sina ingripanden och släppte inga onödiga returer. Hade lite flyt med en mindre bra utboxning som med lite oflyt kunder .

Alexander-Arnold(81) – Vann matchen i matchen mot Sane återigen. Det var inte alltid en självklarhet, men med facit i hand var det inget snack.

Lovren – Hade marginalerna på sin sida då han kunde styrt två bollar i eget nät. I övrigt en fin försvarsinsats.

Van Dijk – Får ta på sig baklängesmålet redan efter ett par minuter. Måste göra det bättre. Lite för lugn för sitt eget bästa. Däremot rensade han otaliga inspel med huvudet och lyfte sig generellt i andra.

Robertson – Fick utstå en massiv press inledningsvis och ska ha eloge för att han på något sätt höll lugnet. Erbjöd alltid passningsalternativ i andra halvlek då Liverpool hade bättre bollkontroll inom laget.

Milner – Osynlig i första halvlek. Mer utrymme efter paus och hittade in i fina ytor.

Wijnaldum – Fick utstå en massiv press första halvan av matchen. Hittade bättre fram i luckorna ju längre matchen gick och vann fler dueller.

Oxlade-Chamberlain – Bäst på mittfältet sett till hela matchen. Tog egna initiativ och spelade med självförtroende.

Mane -Hjärnan och hjärtat bakom första målet. Ska ha stor eloge för sin arbetsinsats och var egentligen den enda spelaren som gavs lite större ytor av fronttrion.

Salah(89) – Alltså säsongen han gör är smått otrolig. Kliver fram igen med ett mål när det behövs som allra mest. Mo Salah, the king of Egypt!

Firmino(81) – Maxlöpningar i båda riktningar och satte spiken i kistan med ett ytterst välplacerat avslut.

Inhoppare:

Clyne(81) – Fick köra den avslutande delen mot Sane när tysken redan gett upp hoppet om avancemang.

Klavan(81) – Säkrade upp defensiven i slutskedet av matchen.

Ings(89) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

6 kommentarer
 1. bortamålllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Liverpool och Roma, sååååååååååå fiiiiiiint! Hoppas vi får Roma i nästa… annar kör vi ut Real eller Bayern.

  • Jag hoppas på Bayern. Tror deras spelsätt passar oss bättre 😀

  • Håller med Kingpin angående Bayerns spelstil. Dessutom är de ”mittemellan” utav de tre (förmodligen RM, BM och Roma) vi kan ställas mot i semi. Spelar vi mot Roma så är pressen på oss vilket jag inte tycker är optimalt och RM vill jag gärna undvika att möta över 180 minuter. Bättre att få RM i finalen isf 😉

   På ett annat ämne: noterade ni att City totalt endast fick till tre skott på mål över 180 minuter? M.a.o. om alla deras skott på mål blivit mål så hade de ändå åkt ut. Det kallar jag stabil insats av oss även om första halvlek igår var obehaglig att se som LFC-supporter.

 3. ”Hade marginalerna på sin sida då han kunde styrt två bollar i eget nät”

  Tycker snarare han avvärjande minst ett mål, den i första kunde enkelt gått stolpe in om inte han fick huvudet på den då han stoppade den lilla skruv som va på bollen. Den andra va mot mål men svårt att se om den hade gått på mål eller om Karius hade plockat den, sen va den också minst en meter över ribban efter den tog på Lovren så det va ju inte ens i närheten av att gå in.

  I sin helhet så har ju Lovren varit den bästa av mittbackarna i dubbelmötet. Hade varit helt jämt skägg men då VVD får ta på sig det första målet(även om han borde fått frispark då senast jag kollade så får man inte använda händerna när man ”tacklar” en spelare) så har Lovren halt klart gjort det bäst av dom två.

Kommentarer är stängda.