Liverpool kliver in i Carabao Cup mot Chelsea, med Fabinho från start. Avspark 20:45.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Moreno, Fabinho, Milner, Keita, Shaqiri, Mane, Sturridge

Liverpools bänk:  Grabara, Gomez, Henderson, Jones, Firmino, Solanke, Salah

Chelseas startelva: Caballero, Azpilicueta, Christensen, Cahill, Emerson, Fabregas, Kovacic, Barkley, Moses, Willian, Morata

Chelseas bänk: Bulka, Luiz, Zappacosta, Kante, Jorginho, Hazard, Hudson-Odoi

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Chelsea 1-2 (0-0, 1-2)

Skott på mål: 7 – 7
Bollinnehav: 46,3% – 53,7%
Passningsprocent: 82,8% – 86,7%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 74,1% – 74,5%
Vunna luftdueller: 45,8% – 54,2%
Offsides: 3 – 5
Hörnor: 4 – 3
Gula kort: 5 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Två fina räddningar inledningsvis, som hindrar Morata från att spräcka nollan. Räddar fint innan Chelseas kvittering, men det hjälpte föga.

Clyne – Stabil insats ute på sin kant, inte lika delaktig offensivt som vår ordinarie högerback, men gör det han ska. Inte inblandad i något av baklängesmålen.

Matip – Tidigt varnad, vissa problem med positionsspelet. Spelar upp sig.

Lovren – Tillbaka efter skadan, spelade enkelt och visade pondus i försvarsspelet. Märktes inte så mycket, men ställdes inte heller på jättestora prov.

Moreno – Matchoträningen lyste igenom tidigt, hade problem mot Moses på sin kant. Går lite på chans när han bryter, när han misslyckas blir det stora ytor.

Fabinho – Vissa problem med tempot, men lyckas med några fina brytningar. En bit kvar till formen. Bättre i andra halvlek, spelar enkelt.

Milner – Jobbade hårt, som vanligt, men lite slarvigare i passningsspelet än vi vant oss vid den senaste tiden. Delaktig i målet, utbytt strax efter.

Keita – Delaktig i anfallen, bättre fart och försökte hitta bra ytor. Bra i presspelet under inledningen av andra, skjuter skottet som föranleder 1-0.

Shaqiri – Växer in i matchen, gör det jobbigt för Chelseas backlinje. Bakom de bästa chanserna i den första halvleken. Farlig framåt även i den andra halvleken, halkar när han själv får läge, men serverar lagkamraterna på ett bra sätt.

Sturridge – Tekniken svek honom i slutet av första halvlek då han var på väg igenom, bitvis ganska osynlig. Missar helt öppet mål i början av andra, måste givetvis sätta den chansen. Fick dock utdelning till slut, efter en tjusig avslutning.

Mané – Hotar med sin fart, hjälper Keita med defensiven några gånger. Borde gjort något mer av nickläget i den första halvleken. Som helhet dock en bra match, saknade kanske den sista spetsen i avsluten.

Inhoppare:

Henderson – Kommer in och gör det inledningsvis bra på mitten, spelar Shaqiri fri med fin djupledsboll. Hade en del problem med Hazard, men det skulle de flesta ha. Stressat passningsspel i slutskedet av matchen.

Firmino – Gjorde inget större avtryck.

Salah – Spelade för kort tid.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
 1. Oeffektiviteten kan bli väldigt kostsam denna säsong, vi har sett prov på det tidigare under säsongen men då klarat av det pga vårt stabila försvar. Idag när vi spelar med vår b-uppställning så släpper vi istället in två och förlorar matchen.

  Vi måste börja göra mål på våra heta lägen, gör vi det kan det gå väldigt bra. Men fortsätter vi att missa så kommer det komma fler matcher som kvällens.

  Liten notis, visst är väl Barkley offside på kvitteringen? Inte mycket men med VAR så borde man sett det?

  • Jag tycker det ser ut på VAR bilderna att det är offside trotts att dom dragit linjen på Lovrens hand och into kropp/fot som det ska vara.
   Jag tror vi kommer se VAR svika många gånger den närmsta framtiden. Dom vill helst undvika ta beslut och håller till domarens beslut om det inte är 100% tydligt att han gör fel. I den här situationen så kan dom gömma sig bakom det att Morota skymmer Barkley tillräckligt mycket så man inte ser tydligt.
   Sen undrar jag vart VAR va när Fabregas plockar bollen med händerna i straffområdet (andra gången, första kan jag acceptera att det inte blev något.)
   Med en tydlig rörelse mot bollen. Får man inte använda VAR för straffar längre? Tycker det borde funka som i VM om det är en tydlig straff så ska dom komma in och stoppa spelet.

   Men det ändrar inte på att Friend va värdelös och det inte ens borde blivit frispark i första början för 1-1 målet. Moses och Keita går in i en duell. Keita plockar bollen före och klipper till Moses på benet när han sträcker sig efter bollen. Borde aldrig vara frispark.

Kommentarer är stängda.