Liverpool lyckades bara ta en poäng i hemmamatchen mot Burnley, som väntad backade hem och fokuserade på försvarsspel.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Mignolet,

Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson, Milner, Can, Coutinho(78), Salah, Firmino(78), Sturridge.

Liverpools bänk:  Karius, Wijnaldum, Lovren, Henderson, Moreno, Oxlade-Chamberlain(78), Solanke(78).

Burnleys startelva:

Burnleys bänk: –

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Burnley 1-1 (1-1, 0-0)
0-1: Scott Arfield 27′
1-1: Mohamed Salah 30′

Skott på mål: 9 – 4
Bollinnehav: 71,3% – 28,7%
Passningsprocent: 85,9% – 66,1%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 78,1% – 41,4%
Vunna luftdueller: 34,8% – 65,2%
Offsides: 1 – 5
Hörnor: 12 – 2
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Hade inte särskilt mycket att göra, men kom ut bra i luftrummet vid några situationer. Chanslös på målet.

Alexander-Arnold – Slog två bra inlägg på hela matchen och kom till ett vasst avslut. Tog för många touchar i många situationer.

Matip – Helt okej insats och tog en del offensiva initiativ.

Klavan – Gjorde bort sig fullständigt vid Burnleys mål. Fortsätter tyvärr att visa att Liverpools beslut att inte värva en mittback kommer att få stora konsekvenser för lagets resultat.

Robertson – Tog många bra löpningar men alldeles för många av hans inlägg blockades.

Milner – Såg allmänt seg och obekväm ut.

Can – Upp och ner. Bra assist till Salah.

Coutinho(78) – Började svagt men blev bättre och bättre. Såg spelsugen ut. Spelade lite för krångligt.

Salah – Fortsätter att leverera poäng. Målet var en fin prestation. Beslutsfattandet kan dock bli bättre.

Firmino(78) – Ingen av hans bättre matcher. Hade inget samspel med Sturridge.

Sturridge – Såg stundtals vass ut men är långt ifrån sina fornstora dagar.

Inhoppare:
Solanke(78) – Involverad direkt. Stod för en jättemiss.

Oxlade-Chamberlain(78) – Kom in och deltog i spelet, men tog inte en av huvudrollerna.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

14 kommentarer
 1. Inte mycket vi förbättrat vårt spel mot lag som Burnley sedan förra säsongen.

  • Å andra sidan har vi inte ett bättre lag än förra året heller, så det kanske inte är så konstigt. Vi har en bredare offensiv trupp, en trupp som inte är så känslig för skador på vissa offensiva pjäser (Mané kan vi fortfarande inte ersätta, och inte en Coutinho i toppform heller) men den är ju inte bättre sett till vad man kan få ut av laget eftersom alla kan ju ändå inte spela samtidigt.
   När det gäller Southampton och värvningar, den vi borde satsa på att värva därifrån är deras scout. Det skulle göra vårt jobb mycket enklare att få in nya spelare, då skulle vi ju inte behöva förhandla med sydklubben, utan då kunde ju spelarna komma till oss direkt. Vår scouting känns som att den håller en något sämre klass, om man säger så (särskilt om den gruppen hade svårt att hitta någon i fotbollsvärlden som är bättre än Klavan, eller Lovren)

  • Nej, bortsett från anfallare/of mittfältare så är truppen inte speciellt mycket bättre och det är just det som får mig att tänka att om man inte värvar kvalitet (exempelvis en bra mittback) så måste man träna på spelet för att kunna gå vinnande ur sådana här matcher. Det känns inte som att det har gjorts. Bara att hoppas att vi snart bättrar oss då alla turneringar vi deltar i är långt ifrån över så detta kan vi allt ta igen. Hur vet jag dock inte…

  • Tycker du fortfarande att Klopps allt eller inget på VVD var ett beslut av kvalité? När vi egentligen behövt VVD och en till mb?

 2. Samma gamla Liverpool… Blir svårare att nå fjärdeplatsen i år, vi har inte råd att tappa sådana matcher samtidigt som vi har många fler matcher än förra säsongen.

  Jaja, framåt nästa vecka där vi inte har råd att tappa poäng i den svåra bortamatchen mot Leicester.

 3. ASS skog två bra inlägg men ack vilka problem han hade i försvarspelet när inläggen kom.. sköldpaddehuvudet gång på gång och försökte valpigt lämna över ansvaret till sina kollegor!
  Underkänd

 4. Tycker det är så otroligt tröttsamt att se så många önska en avgång utav vår käre Klopp. Jag förstår inte hur man inte kan se hur han har förvandlat vårt lag. Ja, han har haft några säsonger och laget är inte ännu redo, men snälla ha lite tålamod känner jag.
  Vi är på gränsen till att bli ett lag som verkligen kämpar om titeln. I år handlar det om att behålla en plats i champions league, för att sedan nästa sommar ta nästa steg. Jag vet att det är rätt sjukt att tänka så långt fram, men det är det vi behöver göra, särskilt med denna förändring klopp faktiskt lyckats göra.

  Vi har nu ett lag, som dessutom har en bra bredd för en gångs skull. Folk hänvisar till Rodgers statistik, men det han hade var en målgalen Suarez, en hel Sturridge och en ledare i Gerrard. Men det fanns inte någon organisation eller samspel i detta lag. Vi har fortfarande samma problem i defensiven som med Rodgers, ja. Men jag tror att detta är något som kommer förbättras om vi får in bättre spelare tills nästa säsong. För jag tror verkligen är det som kommer vara prio för klopp nästa säsong. Han bör vara ganska nöjd med resten av delarna, särskilt när keita kommer in.

  Jag har däremot svårt att se att klopp ska kunna lösa alla våra problem, då det både finns brister i taktiken vi använder samt hur pass klopp prioriterar offensivt spel och rolig fotboll. Men jag tror att han ändå kan ta oss så långt att vi kan kämpa om titeln på allvar, det gör jag verkligen.

  • Det är väl ingen som önskar att Klopp försvinner? Däremot ställs frågan om hur han funderade kring försvarssidan i år, men det är ju inte samma sak som att man önskar att han avgår/blir kickad.

  • Har inte hört någon som pratat om att de vill att Klopp ska avgå. Vart har du hört/läst det?

  • Både på LFC.nu och på sociala medier har jag läst detta. Så inget här. Men iom att man inte har ett konto på lfc.nu så får man ta ut sin frustration här. Sen om dom menar det är en sak. Men det är alltid oroande när det börjar dyka upp sakta men säkert.

 5. Funderar på om vår viktigaste värvning framöver skulle kunna vara att försöka locka över Zorc som sportchef så Klopp får fokusera på laget. De har jobbat bra ihop tidigare. Ser gärna att vi får in någon med koll på andra marknader(Southampton) och slippa lägga 60+ miljoner pund på spelare av Lovrens kvalité..

  • Och vem är han som kostar £60m+ och är av Lovrens kavlité? Lovren kostade £20m och Matip, Gomez och Klavan gick alla för sammanlagt under £5m.
   Om du syftar på van Dijk så är jag lite förvånad då ALLA såg honom som en mesia som skulle ficka alla problem och bjuda på en bira i puben på samma gång. Att han nu är sämre än Lovren ställer jag mig väldigt frågande till.

  • Jag ser inte van dijk som någon messias, klavan håller inte det kan du ju inte säga emot? Gomez gillar jag skarpt men han behöver spela mer och kanske först på en kant. När jag säger lovrens kvalité så menar jag att vi gärna får ta in någon sportsligt som kan hitta spelare utanför Southampton. Tycker van dijk är svår att bedömma då försvarare uppenbarligen ser väldigt bra ut i deras system. Inte många försvarare vad jag kan komma på i modern tid som lämnat Southampton och blivit mycket bättre?

Kommentarer är stängda.