Hemmamatcher mot Burnley borde vara en mumsbit för Liverpool. Visst är Burnley fint ihopsatt utifrån deras ekonomiska förutsättningar och även andra förväntade topplag har blivit besvikna efter matcher mot Sean Dyches mannar, men de borde inte vara en skräckmotståndare för LFC.

Lördagens matchbild var hur förutsägbar som helst. Ett lågt Burnley stångade sig blodiga i eget straffområde och gjorde inga misstag. De hade i stort sett ingenting offensivt, eftersom de nästan aldrig hade bollen, men deras strategi verkade vara att slå långt och hoppas på misstag från någon eller några av Liverpools notoriskt klantiga backar. Det är förstås Burnleys enda sätt att sno poäng på Anfield, jag tror att alla har full förståelse för deras gameplan. Det som många, inklusive undertecknad, är irriterad på är istället Liverpools agerande.

Liverpools spel på planens sista tredjedel var för dåligt. Man ställde inte tillräckligt svåra frågor till Burnleys försvarsspelare. Det kollektiva anfallsspelet var undermåligt och de individuella prestationerna inte tillräckligt bra, bortsett från Mohamed Salah, som åter igen visade att han är en klasspelare. Philippe Coutinho är förstås också en högklassig lirare, men hans ”ryggskada” gjorde att han missade för mycket av försäsongen för att kunna vara i toppform. Om 1-2 veckor kommer vi nog att få se en helt annan Coutinho än den som spelade för svårt mot Burnley.

Det oroar att Liverpool fortsätter att ha problem mot låga försvar och att de egna försvarsspelarna fortsätter att klanta sig. Alberto Moreno ser visserligen ut som en PL-spelare igen, men istället verkar Dejan Lovren och Ragnar Klavan turas om med att klanta till det i försvarsspelet. Jürgen Klopp valde aktivt att inte värva en mittback när klubben gick bet på Virgil van Dijk, trots att vi bara är några matcher in i säsongen kan vi konstatera att Klopp tog ett felbeslut. Klopp kan bara be till högre makter att Joel Matip förblir förskonad från skador; matcher där Lovren & Klavan bildar mittlås borde nog Viasat vänta med att sända tills klockan slår midnatt på Halloween.

Stora problem mot låga försvar och klantiga försvarsspelare… Det känns igen när vi talar om Liverpool. Same old sh*t, helt enkelt.

4 kommentarer
 1. Som jag ser det idag skulle jag gärna ha ett mittlås bestående av Matip och Can, två bollsäkra spelare med pondus. Visst kan Can slarva och vara ofokuserad i perioder men inte är det sämre än hos Lovren och Klavan. Ett mittfält med Wijnaldum, Henderson och Coutinho känns ju inte som något avbräck ändå.

  • Can gick ner och spelade MB för inte så längesedan (kommer ej ihåg vilka som var motståndare) och då var det rörigt, ännu rörigare än vad vi är vana vid så nej tack, han får gärna hålla sig borta från backlinjen.

   Klopp har varit tydlig med att är våra mål inte tillgängliga så blir blir det inget annat köp , någonstans MÅSTE Klopp inse att det inte fungerar med dagens försvar och svälja stoltheten.

   Den taktiken fungerar i division 2,3,4 osv men inte i toppskiktet.

   Ge oss försvarare i Januari hur jävla dyrt det än må vara!

 2. Får hoppas att detta var en prick i protokollet, att vi med alla spelare tillbaka ska klara av att vinna dessa matcher. Men det är så klart svårt att vinna matcher när man alltid startar på minusmål och måste göra minst 2 mål för att vinna matcherna. Visst vi var väldigt nära med ribbskottet i slutet och med straffen som uteblev, men skapade tillräckligt med chanser innan dess för att göra 2-3 mål till. Känns som att vi är ofokuserade i sista tredjedelen och tar väldigt många felbeslut, skjuter när vi borde passa, passar när vi borde skjuta eller helt enkelt fumlar bort bollen…

  Nu kommer 2 veckor där vi kommer att få känna färg med 4 raka svåra bortamatcher, där vi bör vinna 3 av dom för att inte halka efter i ligan och i vår grupp i CL. Svårast blir väl tyvärr matcherna mot Leicester som verkar jobbiga nu när de gått tillbaka till sitt gamla spel, sen är ju aldrig Newcastle borta nåt som Liverpool har lätt för. Tror vi förlorat där de senaste gångerna som jag kan komma ihåg…

  Men men, säsongen är långt ifrån över. Vi är bara 1 poäng ifrån CL-plats och har klarat av 2 svåra matcher. Nu gäller det att vi kommer in i en skön svit med många segrar för att få lite självförtroende i truppen.

 3. Sedan får man i ärlighetens namn påtala att Matip har väl inte varit så bra han heller.
  Dock är han väl bättre än de andra två clownerna men det säger väl inte så mkt.
  Fattar inte att Klopp inte kan vakna ur sin dvala och inse att defensiven kan ha en viss betydelse i fotboll.

Kommentarer är stängda.