Det blev delad pott för Liverpool på Elland Road. Ett rättvist resultat sett till matchen i stort.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson, Milner, Wijnaldum, Thiago, Mane(71), Jota(81), Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Keita, Salah(71), Oxlade-Chamberlain(81), Tsimikas, Shaqiri, Davies, R.Williams, N.Williams

Leeds startelva: Meslier, Ayling, Struijk, Llorente Alioski(79), Phillips, Dallas, Harrison, Roberts(86), Costa(67), Bamford

Leeds bänk: Casilla, Berardi, Davis, Koch, Shackleton, Klich(79), Poveda(67), Hernandez(86), Gelhardt

* * *

Matchfakta:

Leeds – Liverpool 1-1 (0-1, 1-0)

0-1: Mané 31′

1-1: Llorente 87′

Skott på mål: 5 – 7
Totalt antal skott: 12 – 17
Skott utanför: 4 – 6
Bollinnehav: 61,2% – 38,8%
Passningsprocent: 83% – 77,4%
Vunna luftdueller: 52,4% – 47,6%
Offsides: 0 – 4
Hörnor: 10 – 8
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Matchens bäste spelare. Räddade Liverpool gång efter annan men kunde till slut inte stå emot efter en markeringsmiss på hörna som gjorde att han fick kapitulera.

Alexander-Arnold – Fanns hela tiden tillgängligt både i djupled och överlapp på högerkanten. Hans individuella aktion gav Mané öppet mål. Tillräckligt stabil defensivt även fast man blev lite orolig för VAR när en boll studsade upp på handen.

Fabinho – Snappade upp bollen i rätt tid, stod dock för flertalet individuella misstag som ledde till vassa målchanser för Leeds. Inte helt hundra i markeringsspelet och verkade stundtals glömma av att han var mittback när han vandrade upp i planen. Till brassens försvar så har han ju å andra sidan inte spelat mittback en hel match på länge.

Kabak – Läste av och kunde bryta Leeds rakare bollar vid flera tillfällen. Vandrade dessutom upp i planen några gånger vilket vi inte sett prov på tidigare, gjorde detta med varierat resultat ska sägas. Syndabock vid Leeds kvittering på hörna när han förlorade nickduellen mot Llorente.

Robertson – Bra framförallt defensivt. Sumpade ett omställningsläge åt andra som kunde gett Liverpool ett komfortabelt och välbehövligt andramål, istället fick man nöja sig med en pinne.

Milner – Ställdes mot sitt gamla lag. Bra på att visa sig spelbar i en ledig yta på vänsterkanten. Bra fart och många maxlöp i båda riktningar. Tröttnade likt laget i övrigt mot slutet.

Wijnaldum – Sprang sig ur flera situationer när han var under press med en finfin förstatouch. Hängde lite på repen mot slutet av matchen när mittfältet föll väldigt lågt.

Thiago – Lite överallt och tvekade inte att slänga sig in i tacklingar. Bra tempo i passningsspelet och bäst på mittfältet.

Mane(71) – Krigade, sprang och slet. Dök upp på rätt plats vid rätt tillfälle för att bryta måltorkan. Inte lika inflytelserik efter paus och borde kanske varit kvar på planen, det är dock lätt att vara efterklok.

Jota(81) – I händelsernas centrum. Inte alltid vän med bollen och körde ibland fast i motståndarförsvaret. Dock alltid rörlig och borde nog ha knoppat in en vass chans på hörna.

Firmino – Hittade fickor att plocka upp boll i och tog sig till några lägen på egen hand. Lite ojämn i passningsspelet, dock otroligt nyttig i presspelet vilket han inte varit och gjort såhär bra på ett tag.

Inhoppare:

Salah(71) – Fick någon bjudning som han inte kunde ta tillvara på och hotade med sin fart från bänken. Lite som I Real-matchen så behövdes det däremot ett mål för att avgöra den här tillställningen, och det fick vi tyvärr inte se.

Oxlade-Chamberlain(81) – Fällde krokben på sig själv efter att ha fått ett drömläge att avgöra matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
  1. Trodde aldrig jag skulle vara likgiltig inför ett resultat när det handlar om att jaga CL-plats. Men igår kände jag ingenting..

    Jag hoppas verkligen att vi drar oss ur den tänkta superligan.

    • Håller med, skäms över att LFC är med på detta. Och så ska Florention Perez hålla försvarstalet? Faktum är att många av dessa toppklubbar inte hade varit toppklubbar om de skött ekonomin – då förtjänar man inte heller att nå positionen som toppklubb. LFC har kämpat på ett bra sätt, vi kommer inte alls gynnas av det här. Det här kommer ju bara få transfersummorna att fortsätta stiga, varför skulle någon toppspelare vilja spela i något annat lag än de 15 låsta?

Kommentarer är stängda.