Liverpool och Arsenal skapade en hel del målchanser, men lyckades bara göra ett mål vardera. Matchen slutade därmed 1-1.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum, Mane, Salah(90), Firmino(81).

Liverpools bänk:  Mignolet, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri(81), Origi, Matip(90).

Arsenals startelva: Leno, Bellerin, Mustafi, Holding, Kolasinac, Xhaka, Torreira, Mkhitaryan, Ozil, Aubameyang, Lacazette

Arsenals bänk: Cech, Ramsey, Lichtsteiner, Maitland-Niles, Iwobi, Welbeck, Smith-Rowe.

* * *

Matchfakta:

Arsenal – Liverpool 1-1 (0-0, 1-1)

Skott på mål: 4 – 4
Bollinnehav: 61,8% – 38,2%
Passningsprocent: 85,3% – 77,7%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 72,5% – 69,6%
Vunna luftdueller: 53,8% – 46,2%
Offsides: 7 – 1
Hörnor: 5 – 8
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alissons – Hade ett svagt ingripande i luftrummet, men annars magnifik. Räddningen på Lacazettes tidiga avslut var världsklass. Bra i passningsspelet och iscensättandet av spelvändningar.

Alexander-Arnold – Några slarviga ingripanden i passningsspelet, annars en väl genomförd insats. Kvalité i de offensiva initiativen.

Gomez – Ställdes mot ytterst högkvalificerade motståndarna och hanterade situationen på ett bra sätt. Blev kanske lite stillastående, passiv vid målet, då han kunde ha gjort mer för att skära av skottvinkeln, men det var å andra sidan en svårbemästrad situation.

van Dijk – Fullständigt lysande! Världsklass. Enough said.

Robertson – Stark i båda riktningarna. Tog kraftfulla offensiva löpningar in i det sista. Vilken kondition skotten har.

Fabinho – Hade stundtals problem med tempot, men gjorde också bra brytningar och slog flera fina passningar. Lite oturligt varnad när han råkade få upp armbåge i ansiktet på den betydligt kortare Torreira.

Wijnaldum – Hade en tuff match i det höga tempot. Inte dålig men kom inte upp i sin maxnivå.

Milner – Den innermittfältaren som hanterade tempot bäst. Målskytt när han hittade bra position i andravågen.

Salah – Hittade bra positioner och stod för flera fina passningar, men kom inte riktigt loss till egna avslut.

Firmino – Inte hans bästa insats, dock ytterst nära att bli målskytt när han avslutade i stolpen.

Mané – Gjorde ett mål som blev felaktigt bortdömt. Fanastisk i andra halvlek där han låg bakom mycket, så som bland annat Liverpools mål.

Inhoppare:
Shaqiri(81) – Helt okej utan att briljera. Såklart svårt att hoppa in så sent, särskilt i en match som spelas i så högt tempo.

Matip(90) – Byttes förmodligen in för att befästa oavgjort i och med att Arsenal hade massa offensiva spelare på planen i slutskedet.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Otroligt. Glenn kan inte offsideregeln. Helt tyst var det efter målet. Offsiden räknas ju från bollen i det läget

  2. Va lite av en ”Brendan Rodgers”-toppmöte. Under honom spelade Liverpool ofta riktigt underhållande matcher mot topplagen men med mycket bristande kvalité. Högt tempo, fram och tillbaka, misstag över hela plan.

    Visst är man bitter över resultatet men underhållningsvärdet på matchen får 5/5 toast.

  3. Tycker vi gör en bra match mot ett tufft motstånd, helt klar med en poäng. Det syns mer och mer att vi saknar en kreativ mittfältare… En Toni Kross som kan styra tempot och kontrollen i i en match och dessutom leverera precisa passningar. Jag vet att våra anfallare hade älskat det… nu blir det mycket anfall via kanterna mot lilla Salaha som förväntas nicka in bollar…vi fyller på för dåligt i boxen. Men förstår samtidigt att det var dagens game plan att rulla på kontringar. Men återigen vi hade hittat fler vägar om vi haft en Coutinho, Scholes, eller en Kroos på mitten!

Kommentarer är stängda.