Liverpools ligapremiär slutade i ett mindre smickrande 2-2-resultat mot Fulham.

* * *

Matchreferat:

Man brukar säga att nykomlingar är de svåraste premiärmotståndarna, i synnerhet på bortaplan. Den skrönan såg onekligen ut att stämma när Liverpool kryssade mot Fulham, som är tillbaka i Premier League efter en dominant säsong i Championship.

Fulham spelade med mycket energi, var orädda och respektlösa mot de betydligt mer namnkunniga motståndarna. Liverpool, å sin sida, verkade tro att detta skulle bli en ”walk in the park”. Efteråt kritiserades lagets insats av Jürgen Klopp, vilket var helt riktigt.

Matchens två stora anfallare – Mitrovic och Nunez – blev de som stack ut mest, trots att den sistnämnda inte startade matchen. Mitrovic, som tidigare har haft problem med att leverera i PL, gjorde två mål varav ett på en straff som han själv ordnade. Nunez kom in den 51:a minuten men hann göra både mål och assist. Ska vi gissa på att uruguayanen startar i nästa match?

Värt att notera är att Henderson prickade ribban under matchens slutskede. Med mer flyt där hade Liverpool kunnat tagit tre (oförtjänta) poäng, men samtidigt hade båda lagen ramträffar även tidigare i matchen och kanske hade resultatet blivit för bra för att vara sant om Hendo hade satt det skottet.

Mer reflektioner om matchen kommer imorgon.

* * *

Matchfakta:

Fulham – Liverpool 2-2 (1-0, 1-2)
1-0: A.Mitrovic 32′
1-1: D.Nunez 64′
2-1: A.Mitrovic 72′ (straff)
2-2: M.Salah 80′

Skott på mål: 3 – 4
Bollinnehav: 33% – 67%
Passningsprocent: 61,6% – 77,3%
Vunna luftdueller: 63,9% – 36,1%
Offsides: 4 – 4
Hörnor: 4 – 4
Gula kort: 2 – 0
Röda kort: 0 – 0

2 kommentarer
  1. Mitrović och Núñez.
    Slött och drygt att skriva Mitrovic och Nunez

Kommentarer är stängda.