Merseysidederbyt på Anfield och segern som i en liten ask. Då klev Lovren in i handlingarna, knuffade ner Calvert-Lewin i straffområdet och gav en poäng till Everton.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson, Milner, Henderson, Mane, Oxlade-Chamberlain(77), Salah(67), Solanke(82)

Liverpools bänk: Karius, Wijnaldum, Firmino(67), Coutinho(77), Can, Ings(82), Alexander-Arnold

Evertons startelva: Pickford, Kenny, Martina, Holgate, Williams, Gueye, Calvert-Lewin, Davies(46), Rooney(83), Sigurdsson, Niasse(46)

Evertonss bänk: Robles, Schneiderlin(46), Keane, Jagielka(83), Lennon(46), Vlasic, Lookman

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Everton 1-1 (1-0, 0-1)

1-0: Salah 42′

1-1: Rooney (straff) 77′

Skott på mål: 3 – 2
Bollinnehav: 79% – 21%
Passningsprocent: 87,8% – 50,7%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 83,3% – 34,5%
Vunna luftdueller: 51,9% – 48,1%
Offsides: 1 – 0
Hörnor: 12 – 1
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Gjorde en utrusning och plockade två inlägg. Chanslös på straffen.

Gomez – Fantastisk på alla sätt. Förlorade inte en närkamp på hela matchen och bröt ständigt Evertons försök till etablerat anfallsspel. Man of the match.

Lovren – Hjärnsläpp, varför knuffar han överhuvudtaget. Så onödigt och återigen syndabock i LFC-tröjan.

Klavan – Följsam i defensiven och hade full kontroll på alla situationer.

Robertson – Inblandad i mycket och slängde in mycket inlägg från vänsterkanten. Däremot hittade få fram till rätt adress. Det är inte Hull han spelar i längre.

Milner – Förvandlades snabbt till den spelare som skulle vara kreativ på mittfältet. Gjorde det helt okej och fick fram ett fint inlägg till Salah som hetaste chans. Men det kanske inte riktigt var tanken från Klopps sida.

Henderson – Bröt ner Evertons mittfält. Idag behövdes det däremot mer kreativitet, och det är inte Hendos starkaste sida.

Mane – Bra i djupled, men i avsaknaden av brassarna så hamnade han ofta väldigt centralt i banan där det var trångt. Får delvis ta på sig poängtappet efter

Oxlade-Chamberlain(77) – Osynlig inledningsvis. Kom däremot igång ju längre matchen pågick och hans leveranser från fasta situationer och inlägg var i regel mycket bra.

Salah(67) – Individuell briljans med ett mycket vackert mål. Hade ofta 3-4 Evertonspelare emot sig och fick väldigt små ytor att röra sig på. Byttes ut alldeles för tidigt med facit i hand.

Solanke(82) – Fick chansen i Sturridge frånvaro. Vägde ofta väldigt lätt och var alldeles för statisk längst fram.

Inhoppare:

Firmino(67) – Fick aldrig riktigt till det som släpande anfallare.

Coutinho(77) – Hade otroligt mycket boll och drog sånär in en frispark.

Ings(82) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/joel_archie/status/939892699947241475

17 kommentarer
 1. Fy fan va billig straff. Om det där är straff så undrar man varför det inte är 10 straffar per match. Calvert-Lewis känner av Lovren bakom och lägger sig. Lovren lägger högst en fingertopp i ryggen på honom. Om domaren va 30m närmare så hade han garanterat inte blåst.

  Ni kommer säga att det är klumpigt av Lovren bla bla bla. Han kan ju bara inte släppa honom där och kontakt är tillåtet i fotboll. Domaren släppte skitmycket under matchen och Henderson blev stämplad två gånger och endast ett kort. Mané blir nersprungen flera gånger och ibland blev det inte ens frispark. Jävla jojo nivå på dömandet.

  Men det är nästan Mané som kostade Liverpool vinsten. Hur egoistisk kan man vara där. Tre mot ett och med en passning så har Ox eller Salah öppet mål.

  Bra match av Liverpool i övrigt och Big Sam visar att Everton aldrig kommer ta steg framåt med honom vid rodret.

 2. Trippla hjärnsläpp i mina ögon, först beslutet att sätta våra av två absolut starkaste kort på bänken. Coutinho och Firmino har i stort sätt på egen hand fixat segern till Liverpool de 2-3 senaste matcherna. Sedan hjärnsläpp två när Mané skjuter istället för ge medspelare öppet mål. Och den sista, ett kombinerat hjärnsläpp av Lovren och domaren. Lovren att han ger chansen att blåsa för straff och domaren att han ger straffen.

  Tyvärr exakt som det set ut i många år i Liverpool, ju fler chanser man missar desto närmare kommer motståndaren ett mål. Och så här såg det ut efter matchen mot City, onödiga poäng tappas mot sämre lag: Watford, Burnley, Newcastle och nu Everton. 8 poäng som aldrig borde tappats men som gjorde det då vi inte gjorde mål på en otrolig mängd klara chanser.

  • Du har helt rätt. Med lite distans och när känslorna lugnat ner sig lite (läs mycket) så är nyckelsekvenserna fler än bara straffsituationen.

   Kan däremot känna att rotationen fungerade perfekt fram tills straffen. Men Klopp ska såklart ha kritik för att han tog av Salah lite för tidigt och fick jaga segern på slutet. Ledningen var minst sagt skör.

 3. Tycker att Klopp coacha bort oss i den här matchen. Visst, klantigt av Lovren och Mane men att mönstra det här laget mot ett så oerhört svagt Everton? Att byta ut Salah? Mittgältet var uselt och i det stora hela var det Salah som ägde matchen åt oss, Mane var direkt svag och Solankr är helt enkelt för dålig än så länge. Vi måste så klart rotera, men det kanske genom tidiga byten när vi stängt matchen och inte sena byten för att vinna matchen..

  • Firmino och Salah har spelat väldigt mycket och där måste det roteras. Coutinho har missat flera träningspass sedan senaste CL-matchen så han kanske inte är i 100-procentig form.

   Men säg att vi mönstrar den starkaste tänkbara elvan och vinner 1-0 eller 2-1 och sedan tvingas göra många ändringar i startelvan mot West Brom för att sedan kryssa eller förlora. Då blir Klopp syndabock i vilket fall. Dessutom tror jag att vi alla är överens om att den nödvändiga rotationen fungerat fint de senaste veckorna men ibland går man på en mina, även bättre lag än oss som City i veckan mot Schaktar.

   Sedan är det riskabelt som du föreslår att rotera enbart genom att byta ut viktiga spelare i matchens slutskede om man leder tryggt för ingen av oss kan förutspå exakt hur matcherna ska bli.

  • Då kunde han ha lugnat sig mot spartak när det stod 4-0…

   …och Everton är en svårare match än west brom.

   Jag är övertygad om att vi hade avgjort den här matchen tidigt, eller åtminstone gjort 2/3-0 och sedan kunnat börja ta av spelare. Firminio hade verkligen behövts med sitt presspel och Coutinhos rörelse.

  • Jag vinner hällre derbyt än mot W B på onsdag …

  • 1) Everton är inte svårare motstånd än West Brom. Vilket av de två lagen har snott flest poäng från oss senaste 3-4 säsongerna?
   2) Målet i seriespel är att ta sp många poäng totalt som möjligt. Ett derby kan inte ge fler poäng än någon annan match och Everton är inte en direkt rival till oss då de inte kämpar om CL-platser.
   3) Vad hjälper det att vila typ alla spelare (och således förlora!) mot west brom när det var för fyra dagar sedan vi spelade med kanske starkaste möjliga elvan?

   Folk har så förbannat kort minne. Förra säsongen var vi helt slutkörda i januari efter att knappt ha kunnat rotera i december. Nu har vi fler matcher och bättre trupp så det är klart vi ska rotera.

   Men visst, kanske ska vi testa att inte rotera, sälja halva truppen och sparka tränaren varenda gång vi inte vinner som många LFC-fans förespråkar.

  • Dave, hela ditt resonemang faller i vilket fall om vi torskar mot WBA. Klopp hade kunnat höra mycket annorlunda om rotationsbehovet just nu är så stort aty flera spelare behöver vila.. inte minst kunde han ha plockat av spelare tidigt i onsdags.

   Everton är ett bättre lag än WBA och om det är i någon typ av match de höjer sig så är det i ett derby.

  • Hela ert resonemang föll i startfållan då vi var överlägsna även utan Cou mfl. Laguttagningen påverkade inte resultatet, ibland får man inte med sig 3 poäng trots dominans.

   Förresten, jag skulle kunna använda samma argument som dig fast omvänt: om vi skulle spelat starkaste elvan mot Everton och sedan tappar poäng mot west brom så skulle jag anklaga er för att vara naiva genom att förespråka att ställa upp med en svag elva mot west brom.

  • Överlägset bollinnehav är rätt ointressant när det inte leder någonstans.

   Nej du kan inte använda omvänt resonemang, speciellt inte när du inte löper hela linan ut.

  • OS: Fast Liverpool dominerade ju totalt mot Everton, visst hade man stort bollinnehav men det var inte utan att skapa chanser. Liverpool skapade 3-4 riktigt bra målchanser och borde ha gjort mer än 1 mål.

 4. Hjärnsläpp? Om du syftar på domaren så håller jag med. Lovren gjorde inte ett skit och förväntar mig bättre än att TL också börjar jaga syndabock. Även dom största ”Lovrenhatarna” säger att det va ett skämt till domslut och att han inte gjorde någonting fel. Calvert-Lewis hoppade in i Lovren och föll. Att Lovrens händer va uppe har mer att göra med att en spelare kommer flygande. Kolla på videon framifrån och kom tillbaks och hävda att Lovren knuffa till honom. Då vet jag vilkas åsikter jag kan ignorera från och med nu.

  • Att i det läget där Lovren befinner sig, med en spelare på väg ut ur straffområdet, är det väl ändå ganska svagt att överhuvudtaget behöva frambringa någon kontakt och därigenom riskera att spelaren slänger sig. Så pass rutinerad borde Lovren vara att han inte utsätter sig för den risken, men det har han många gånger visat att han inte är. Hjärnsläpp eller inte, det var ett typiskt agerande av Lovren som ännu en gång kostade oss ett baklängesmål.

  • 1892: Exakt. Lovren är en bra back men han tar ofta felbeslut. Att frambringa den kontakten var definitivt ett felbeslut.

  • Faint: Vilka objektiva personer, som inte hejar på Liverpool, tycker att domslutet var ett skämt? Har sett & läst en del kommentarer efter matchen, nästan alla ”experter” tycker ju att det är straff, de flesta tycker t.om att den är solklar.

Kommentarer är stängda.