Laget:

Startelvan: Mignolet, Johnson, Can, Sakho, Manquillo(67), Allen(67), Henderson, Enrique(46), Coutinho, Lallana, Sterling.

Bänken: Ward, Lovren, Lambert, Lucas(67), Borini(67), Rossiter, Markovic(46).

* * *

Motståndarlaget:

Boltons startelva: Bogdan, Moxey(83), Mills(73), Ream, Dervite, Vela, Danns, Pratley, Feeney, Gudjohnsen, Heskey(56).

Boltons bänk: Lonergan, McNaughton, Spearing(73), Hall, Trotter, Wheater(83), Wilkinson(56).

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Bolton 0-0 (0-0, 0-0)

Totalt antal skott: 24 – 7
Skott på mål: 9 – 0
Bollinnehav: 68% – 32%
Totalt antal passningar: 627 – 285
Passningsprocent: 86% – 60%
Totalt antal inlägg: 27 – 19
Vunna luftdueller: 16 – 18
Offsides: 0 – 1
Hörnor: 6 – 4
Gula kort: 0 – 4
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Det var en frustrerande insats vi fick se av Liverpool under lördagskvällen där det var hemmalaget som förde matchen och tryckte på för ett ledningsmål i 90 minuter. Dock slarvades det i sista passningen där passen antingen var för hård/lös och sedan enkelt kunde tas om hand av ett för dagen utmärkt Bolton-försvar, eller den storspelande målvakten Bogdan mellan stolparna. Brendan Rodgers gjorde allt i sin makt för att slippa ett returmöte på Reebok Stadium och bytte in de mer ordinarie spelarna Lazar Markovic, Lucas Leiva och Fabio Borini för att få fart på målfabrikationen. Den förstnämnde borde fått med sig en frilägesutvisning i andra halvlek efter att ha tagit med sig bollen förbi den redan varnade Bolton-kaptenen Mills som sista gubbe klippte benen på Markovic precis utanför straffområdet, men Friend (som var dålig åt båda håll) valde till Anfields stora förvåning att fria situationen helt. På reprisen blev det än mer tydligt att Mills var ”a lucky boy” att undvika det röda kortet och det går givetvis att spekulera kring hur matchen hade slutat mot ett reducerat Bolton. Men men…

Den som var närmast att skjuta Liverpool vidare var tveklöst Fabio Borini som fick ett vasst skottläge där han valde att skjuta i bortre istället för att skjuta in bollen vid första stolpen. Bogdan stod för en mäktig räddning på det annars vassa skottet och höll Bolton kvar i matchen. Samme italienare fick även en het nick i de absoluta slutminuterna av matchen då Liverpool fick hörna och en fri Borini fick chansen att nicka, men nicken kom tyvärr inte på mål. Detta innebar att matchen slutade oavgjort och att det blir ett returmöte i ett annars hektiskt spelschema – inte optimalt kanske. Men vi får ta med oss att de röda i alla fall inte är ute ur tävlingen som sina Premier League-kollegor Manchester City, Chelsea och Tottenham. Bring on the replay. YNWA

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Behövde inte mota ett skott på hela matchen. Agerade dock förtroendeingivande och dominerade sitt utrymme vid alla hörnor.

Johnson – Fick spela på en något ovan position och skötte sin uppgift okej.

Can – Spelade lugnt och sansat. Imponerade med sin spelförståelse och förmåga att ta sig ur småkniviga situationer som sista gubbe i backlinjen.

Sakho – I förra omgången mötte Liverpoolförsvaret ”The Beast”…idag var Mama besten som tog hand om både Gudjohnsen och Heskey på egen hand. Även utmärkt i passningsspelet. Fin insats.

Manquillo(67) – Fick chansen från start, men lyckades åstadkomma väldigt lite i anfallsväg och blev sedermera utbytt.

Allen(67) – Hade väldigt lite inflytande på mittfältet och såg ringrostig ut, inte så konstigt kanske.

Henderson – Mycket fin match, framförallt passningsspelet övertygade från kaptenen. Tyvärr kunde han inte sätta pricken över i:et.

Enrique(46) – Hade ingen lyckad dag på jobbet. Såg inte vass ut som offensiv winger, men det är han ju å andra sidan inte heller.

Coutinho – Hittade fina ytor som vanligt med lyckades inte få fram den sista avgörande passen idag.

Lallana – Något ringrostig och duttade lite för mycket med bollen.

Sterling – Såg bra ut i första halvlek, men fick inte till det i sista passningen eller avslutet idag.

Inhoppare:

Markovic(46) – Kom in som en frisk fläkt i andra halvlek och hade inte domaren hetat Kevin Friend hade han skickat ut Mills med rött kort efter en fin aktion.

Lucas(67) – Fick en dryg halvtimme på sig att lugna ned Boltons tillfälliga offensiv och även passa igång Coutinho i slutskedet av matchen. Gjorde detta bra.

Borini(67) – Hade två superchanser att göra mål, men lyckades inte få dit bollen tyvärr.

* * *

Highlights:

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

12 kommentarer
  • Ändå bra att vila spelare som Moreno och Markovic som löper väldigt mycket, även Lucas kan behöva hållas pigg. Förhoppningsvis kan Sterling och Coutinho plockas av tidigt också. Vet ej om Henderson någonsin behöver vila, men det känns som han också har sprungit en och annan meter sista tiden. 🙂

 1. Grymt spännande att se Can som mittback i en fyrbackslinje!

 2. Hade hellre sett Rossiter på mittfältet istället för Allen!

  • Samma här. Har tappat allt förtroende för Allen.

 3. Nu känns vi tama, kommer inte riktigt framåt.

  • Dom backar hem med hela laget i straffområdet. Det är inte lätt då oavsett vem man möter. Och kom ihåg att den gode Neil kan dedär med att spela mot mycket bättre motstånd.

 4. Fattar verkligen inte grejen med att försöka lansera ”Mama” som smeknamn för Sakho. Är det så roligt att att ordet ’Mama’ finns i Mamadou?
  Är Sakho för långt eller komplicerat för att skriva?
  Är Sakho för vanligt? Blandar man ihop det med någon annan?

  Kolo Toure – Ko eller?

  • Mama sitter bättre i mun än Sakho helt enkelt.

  • Jag håller helt med dig, Sakho, vart är svårigheten i ordet? Dumma jävla tandlösa/bleka britter…..

Kommentarer är stängda.