Liverpool är vidare till kvartsfinal efter att Klopps b-lag slagit Pochettinos dito i en underhållande match på Anfield.

Sätt en slant på matchen hos Coolbet: Liverpool 1.85 – Oavgjort 3.60 – Tottenham 4.50

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Alexander-Arnold(68), Lucas, Klavan, Moreno, Stewart, Wijnaldum, Grujic(89), Ejaria, Origi(68), Sturridge

Liverpools bänk: Karius, Clyne(68), Lovren, Can(89), Lallana, Mane, Ings(68)

Spurs startelva: Vorm, Trippier, Carter-Vickers, Wimmer, Davies; Dier(67), Winks; Onomah, Carroll(61), Nkoudou(83); Janssen

Spurs bänk: Lopez, Walkes, Vertonghen, Amos, Lamela(61), Wanyama(67), Harrison(83)

Matchreferat:

En match med två ansikten brukar man säga när det visas upp två olika halvlekar. Den här gången berodde det dock inte så mycket på spelet utan snarare på att det i första halvlek blev helt kolsvart i tv-rutan ända fram tills det bara återstod 5 minuter av halvleken. Shame on you Viasat.

Dessförinnan hade vi dock hunnit se Daniel Sturridge öppna målskyttet i matchen. Detta efter att Grujic lite turligt fått fram bollen till nummer 15 som hann fram någon hundradel före Vorm och kunde raka in 1-0. I den andra halvleken var det Origi och Sturridge show när anfallarna turades om att hota den lysande Vorm i Spurs-målet som gjorde reflexräddningar på löpande band. Liverpool såg hela tiden ut att vara närmare att utöka ledningen än en Spurs-kvittering. Därför kom det inte som en överraskning när Wijnaldum frispelade Sturridge med en perfekt avvägd passning och denne stått för en säker avslutning mellan benen på Vorm, och därefter dansat robotdans. 2-0 LFC.

Anfallsspelet fortsatte och Danny Ings fick chansen igen på Anfield efter att stekhete Origi fått gå av planen med kramp. Det luktade både 3-0 och 4-0 i chansväg, men istället för en kassaskåpssäker seger beslutade sig domaren i den 76:e minuten att ge bort en rekordbillig straff. Detta efter att Lucas på sin höjd nafsat i Lamelas bakhasor och denne fallit som en vinglös svan i straffområdet. Onödigt av Lucas att ge domaren chansen att blåsa men samtidigt uselt av domaren att falla för det billiga tricket. Nåväl.

Straffen satte Janssen enkelt bakom Mignolet som chansade åt fel håll och vips så hade gästerna fått en fribiljett tillbaka i matchen. Liverpoolspelarna visade upp lite nerver och hade med lite mer skärpa från Spurs ha blivit straffade i baken. Framförallt när unge inhopparen Harrison var fri med Mignolet, men som tur var höll mottaget för alldeles för dåig kvalité och chansen uppe i rök. I det stora hela kändes dock segern given för Klopps b-uppställning och en kvartsfinal-plats var därför ett faktum.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Vaken och alert i målet med minst ett par helt matchavgörande räddningar. Hade gjort sig förtjänt av en hållen nolla men en billig straff satte stopp för det.

Alexander-Arnold(68) – En riktigt lovande debut. Trygg med boll och tog varje tillfälle att fylla på i offensiven.

Lucas – Läste spelet bra och hade bra kontroll på Janssen. Drog onödigt ned Lamela i straffområdet även fast den var oerhört billig.

Klavan – Helt okej match även fast det var lite väl mycket att tjonga iväg bollen högt upp i luften under perioder. Behöver fortfarande anpassa sig till Liverpools spelsätt.

Moreno – En klassisk Alberto Moreno-match. Flög in i några tacklingar och gav sig iväg på offensiva utflykter även när det var 5 minuter kvar. Man blir aldrig riktig klok på Moreno, men underhållande är det!

Stewart – Man vet alltid vad man får av Stewart. En stabil defensiv insats utan att glänsa åt något håll. Räcker så.

Wijnaldum – Inflytelserik i anfallsspelet och exemplarisk arbetsinsats. Gjorde sig förtjänt av en startplats i nästa match. Hans assist till Sturridge var grym split vision och i slutändan matchavgörande.

Grujic(89) -Trots sin ringa ålder visar Marko upp moget spel. Tog en smart taktisk varning och klarade det fysiska spelet mycket bra.

Ejaria – Kan liksom de andra ynglingarna vara stolt över sin insats. Såg inte ut som en debut och kombinationsspelade säkert med sina medspelare.

Origi(68) -Imponerande touch, lika imponerande dribblingar och en riktigt schysst speed på det. Imponerade mycket fram tills han fick kramp och blev utbytt. The Kop sjöng Divock Origi när han klev av. Mycket fin insats.

Sturridge – Back with a bang med två mål. Involverad i väldigt mycket och borde kanske ha gjort ett par baljor till. Men vem klagar nu när den gamle Sturridge var tillbaka.

Inhoppare:

Clyne(68) -Tightade till bakåt och gjorde det bra.

Ings(68) – Energi i överflöd. Hade ett par chanser att stänga matchen men tajmingen i avsluten var inte riktigt där. Trots detta ett fint inhopp när samtliga anfallare visade att dom är redo för mer speltid.

Can(89) – Spelade egentligen för kort tid för att bedömas. Men hjälpte faktiskt laget att stänga matchen med några fina individuella prestationer.