. . .

Forumtips:

Vem är egentligen det svarta fåret i Liverpools backlinje? Gå in och diskutera!

https://totaalliverpool.com/forums/?topic=7

. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Gerrard, Henderson, Coutinho(77), Downing, Suarez.

Bänken: Jones, Coates, Skrtel, Shelvey, Sterling(77), Suso, Sturridge.

* * *

Matchfakta:

Aston Villa – Liverpool 1-2 (1-0, 0-2)

1-0: Benteke 31′

1-1: Henderson 47′

1-2: Gerrard 60′ (straff)

Totalt antal skott (även blockade skott): 10 – 23
Skott på mål: 4 – 7
Skottprecision: 57,1% – 58,3%
Bollinnehav: 46,5% – 53,5%
Offsides: 3 – 6
Hörnor: 7 – 8
Totalt antal passningar: 452 – 538
Passningssäkerhet: 79,2% – 82,3%
Totalt antal inlägg: 24 – 15
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Gör flera riktigt bra räddningar i inledningen av matchen, men får släppa förbi sig ett svårt skott där han är påväg åt fel håll.

Johnson – Har ett stolpskott och göra fina offensiva löpningar, men virrig bakåt.

Carragher – Stora problem att hålla koll på Benteke.

Agger – Mer stabil än kollegan, men släpper markering lite väl enkelt emellanåt.

Enrique – En okej insats, men slår bort för många enkla passningar.

Lucas – Ingen särskilt bra insats, kan betydligt bättre.

Gerrard – Sätter straffen och gör dessutom en superräddning på mållinjen. Matchvinnare.

Henderson – Sliter och springer på mitten samt gör mål efter just en fin löpning. Bra!

Coutinho (utbytt 77) – Håller stundtals riktigt hög klass, underbar assist fram till 1-1.

Suarez – Har ingen av sina mer lyckade dagar på jobbet, men fixar ändå en straff och är ett ständigt hot mot Villa-försvaret.

Downing – Blir matchen igenom kallad ”W*nker” av Villa-publiken, i övrigt väldigt osynlig.

Sterling (inbytt 77 min) – Kommer in och håller i bollen när det behövs som mest i slutet av matchen. Ett steg framåt.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Bra 11a. Vi tappade mittfältet totalt mot saints så smart att plocka in Henderson idag. Surarez gör sig dessutom bättre i den ensamma offensiva rollen än släpande 10a. Låser det sig har vi en vass forward i Sturridge att plocka in. I dag blir det 3 poäng! Go reds!

 2. OJ OJ OJ! Helt fenomenal pass av Coutinho! (Ingen dålig löpning och avslut av Hendo heller.)

 3. Coutinho gör mycket bra MEN killen har ju kycklinglungor!

 4. Och han borde verkligen ha gjort mål idag.

  Skön seger!

 5. Enrique har förbättrat sig väldigt mkt den här säsongen, men är han verkligen Liverpool-material? Jag är tveksam.

 6. jesperess: om det är någon av våra ordinarie ytterbackar som ska ifrågasättas så är det väl Johnson. Vet inte när han gjorde en bra match senast – dålig förstatouch, långsam i båda tanke och handling, utstrålar noll pondus och vinnarmentalitet, mängder av markeringsmissar och felpassningar. Därmed inte sagt att Enrique går fri från kritik.

 7. Wow, skojar ni? Glen Johnson är för mig en av PL:s bäst ytterbackar den här säsongen. Har självklart visat brister bakåt men har för mig tillsammans med Gerrard och Suarez varit Liverpools stora glädjeämnen. Så håller verkligen inte med. Verkligen inte.

 8. Sola, Skojar du? 🙂 Offensivt så har han mindre mål/assist än Enrique och defensivt så gör han minst ett stort misstag per match. Jag skulle även vilja tillägga att han är usel på att ta hand om inlägg och en medelmåtta på huvudet.
  Den enda högerbacken i Premier League som i mitt tycke är mer överskattad än Johnson är Kyle Walker.

  Så nu får du ta fram något riktigt fint argument ur din trollerilåda för att jag ska kunna ändra mig!

 9. Dålig i luften indeed! Men det är ju heller inte något han behöver vara super på. Rena fakta kan jag inte ta fram, bara hävda att han passar in mycket bättre i Liverpool än t.ex. Enrique som fortfarande ger mig ett par hjärtklappningar varje match med sitt långa tafflande med boll, även om det blivit bättre. Jag tycker bara Johnson passar bra tillsammans med Downing och t.ex. Gerrard i ett slags triangelspel som funkar betydligt bättre än på vänsterkanten där spelet blir mer ”direkt” mot Coutinho eller långa bollar på Suarez (vilket visst kan ses som positivt och varierande). Johnson är trygg med boll åh följer mycket mycket bra upp i offensiven och tar smarta löpningar och hittar smarta instick mot Suarez gång på gång i stort sett varje match (som idag när Suarez efter pass från Johnson får en straff).
  Sen kan jag väl också tillägga att han enligt Kalle Karlssons ”lista” rankades som höstens 13:e bästa spelare i Premier League och har varit med i densammes ”omgångens lag” fler gånger än det normala bland ytterbackar.
  Det här är ju också hans egna åsikter likt mina, men jag håller helt enkelt inte med dig Jesper, hehe. 🙂

 10. Johnson har väll inte varit särskilt bra defensivt och lite ojämn offensivt men jag tycker att både han och enrique har varit helt okej. Jag vill att båda spelar vidare nästa säsong, mittbackspositionerna är ett större problem.

 11. Tycker Johnson var bättre mot början av säsong än nu på senare tid. Hade hellre haft en stabil spelartyp som Zabaleta på högerbacken än GJ. Gissa vem det var som helt feltajmade upphopp/nick så Gerrard fick rädda på mållinjen? Jepp, GJ.

  Det är ju flertalet gånger han missar sina gubbar, eller helt enkelt bara skiter i att följa med och chansar hej vilt, både på hörnor och inlägg. Visst är det kul med en offensiv back, men en back måste ju kunna försvara först och främst eller? Dessutom vet jag inte om GJ har bidragit så värst mycket till offensiven i år?

  Vad Kalle Karlsson som kollar på 5 matcher samtidigt tycker ger jag inte mycket för 🙂 Vi på siten här kan nog bedöma det bättre som detaljstuderar våra spelare varje match.

  Men som någon skrev, mittbackarna är ett större problem och jag vill behålla både GJ och Enrique, men se en rejäl uppstraming av hela försvaret. Hönsgård varje match nu för tiden.

 12. Ingen kritik mot dig jesperess men du hänvisar till att vi ska diskutera i forumet men sen när diskussionen fortsätter här så fortsätter även du att diskutera här. Borde du inte fortsätta hänvisa till forumet så folk till slut lär sig vart och vad man ska diskutera?
  Genom att du fortsätter diskutera här är inte konsekvent och går emot hela idén med forumet :p

 13. kingpin, Mycket riktigt uppfattat. Skulle skrivit ett inlägg i forumet direkt efter egentligen, men tiden flög (tyvärr) iväg till annat. Sen är ju givetvis inte forumets idé att döda diskussioner som finns under inläggen, men i det här fallet så blev det lite fel. 🙂

 14. Jesper,

  Hittade du något att skriva tillbaka mot det jag skrev, eller handlar det bara om ord mot ord? 🙂 För det är svårt att kolla på fakta ytterbackar emellan jämfört med anfallare emellan, och när jag läser era andras ord så blir inte jag övertygad. För mig är han en av Liverpools bästa spelare den här säsongen.

 15. Vet inte vad man ska gilla mest efter den här matchen, Gerrards räddning på mållinjen eller Coutinhos pass?

  Hur som borde Hendo efter den här matchen visat att han är tredjeman på mittfältet nu.

  Att GJ är slarvig i det defensiva och ofta sen kan väl knappast varit något folk upptäckte igår? När han spela på vänsterkanten var det ett öppet hål där. Enrique må vara hafsig men defensivt tycker jag han reder ut sina misstag rätt ofta iaf.

  Reina, börjar han hitta tillbaks? Jag tycker det.

 16. Sola, Nja, jag fortsatte min diskussion i forumet istället. Men håller väl delvis med dig. Johnson är betydligt säkrare med boll än Enrique och han är ju absolut ingen spelare som bör säljas i sommar. Men man borde kunna kräva mer helt enkelt, även i huvudspelet.

  OS, Går det att ge ett delat förstapris eller? Och nej, att Johnson är slarvig upptäckte vi inte igår. Men igår hade vi inget forum att diskutera i. 🙂