En pinsam insats slutade med ett historiskt uselt resultat för Liverpools del. Landslagsuppehållet kunde verkligen inte kommit mer olägligt.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez(61), van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita(46), Jota, Salah, Firmino(68)

Liverpools bänk: Kelleher, Milner(68), Henderson, Jones(61), Minamino(46), Origi, Williams

Aston Villas startelva: Martinez, Cash(80), Konsa, Mings, Targett, Luiz(80), McGinn, Trezeguet(87), Barkley, Grealish, Watkins

Aston Villas bänk: Steer, Hourihane, Traoré(87), Nakamba(80), El Ghazi, Elmohamady(80), Davis

* * *

Matchfakta:

Aston Villa – Liverpool 7-2 (4-1, 3-1)

1-0: Watkins 4′

2-0: Watkins 22′

2-1: Salah 33′

3-1: McGinn 35′

4-1: Watkins 39′

5-1: Barkley 55′

5-2: Salah 60′

6-2: Grealish 66′

7-2: Grealish 75′

Skott på mål: 11 – 8
Totalt antal skott: 18 – 14
Skott utanför: 4 – 1
Bollinnehav: 30,9% – 69,1%
Passningsprocent: 68,3% – 84,5%
Vunna luftdueller: 46,4% – 53,6%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 2 – 7
Gula kort: 2 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Adrian – Inledde kollapsen med en riktig blunder efter några minuter och även fast Adrian inte går lasta för alla sju mål så var det alldeles för flaxigt målvaktsspel som smittade av sig.

Alexander-Arnold – Kunde inte försvara på hela matchen, speciellt mot Grealish som var hal som en ål. Dessutom en statist i offensiven under stora delar av dom 90 minuterna. Skärpning.

Gomez(61) – Hopplös i man mot man. Kunde blivit utbytt redan efter 30 minuter vilket säger det mesta om den horribla insatsen i sin helhet.

van Dijk – Förnedrad med en tunnel och styrde in en boll i eget mål dessutom, hur oturligt det än var. Alldeles för nonchalant i den höga backlinjen.

Robertson – Ständigt ett hot på vänsterkanten. Lämnade dock stora ytor bakom ryggen som ett resultat av den oerhörda attackviljan.

Fabinho – Lyckades inte täppa till gapet mellan mittfält och backlinje. Misstagen fortsatte när han flyttades ner till mittback tyvärr.

Wijnaldum – Sprang runt utan att få tag på vare sig spelare eller boll.

Keita(46) – Inte riktigt på samma våglängd som sina medspelare förutom i uppbyggnaden av ena Salah-målet. Hittade aldrig riktigt rätt i sina defensiva positioner och blev därför ersatt i paus av Minamino.

Jota – Attackerade bra och ofta med Robertson på vänsterkanten. En av få ljusglimtar i den här nattsvarta insatsen. Brister dock lite i kommunikationen med sina medspelare fortsatt. Men vi får ge det lite tid.

Salah – En av få spelare som kan se sig själv i spegeln efter matchen med två mål i tröstprotokollet. Tog chansen när läget dök upp och tog även sitt defensiva ansvar vilket ytterst få gjorde i denna match.

Firmino(68) – Tog sig till flera chanser i första halvlek som han tyvärr inte kunde ta tillvara på. Ytterligare ett bevis på att detta var ”one of those days” när inget riktigt stämde. Näst intill osynlig efter paus och byttes logiskt ut av Klopp.

Inhoppare:

Minamino(46) – Mycket energi men hittade inte mer rätt än Keita.

Jones(61) – Försökte sitt bästa för att ge laget lite gnista offensivt sett. Blödningen bakåt fortsatte dock även med Jones på planen.

Milner(68) – Visade inställning och lite j*vlar anamma. Träffade sällan rätt i sina hårda brytningar däremot.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
  1. Grymt! Vi har handikapp och kör med 12 spelare! 😛

    • Vi hade behövt det i första halvlek, herrejesus vad vi försvarar som krattor.

      Får hoppas vi putsar siffrorna lite, pinsamt detta.

    • Jag orkar inte ens kommentera. God natt.

Kommentarer är stängda.