. . .

Laget:

Startelvan: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Wisdom, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge(71).

Bänken: Jones, Enrique(71), Skrtel, Shelvey, Allen, Borini, Sterling.

* * *

Matchfakta:

Arsenal – Liverpool 2-2 (0-1, 2-1)
0-1: Luis Suarez 5′
0-2: Jordan Henderson 60′
1-2: Olivier Giroud 65′
2-2: Theo Walcott 67′

Skott på mål: 6 – 5
Bollinnehav: 61,8% – 38,2%
Vunna dueller: 50% – 50%
Vunna luftdueller: 54,8% – 45,2%
Offsides: 1 – 3
Hörnor: 8 – 6
Totalt antal passningar: 599 – 373
Långa passningar: 6,7% – 12,3%
Rätt slagna passningar: 87,5% – 80,4%
Inlägg: 31 – 12
Tacklingar: 23 – 28
Rensningar: 19 – 40
Gula kort: 3 – 1
Röda kort: 0 – 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Bara jag som tycker om de engelska kommentatorerna mer än de svenska?

 2. Hoppas Reina får göra en kanonmatch och vi vinner med 3-0!

 3. Jag njuter av varje sekund Gerrard spelar, blir nästan tårögd!!!
  Min idol är tillbaka, som jag har längtat!!:)

 4. Dålig markering av Agger vid 2-1 målet, och Reina är ju inte med för fem öre vid 2-2 målet….

 5. Agger, de finns en vi ska markera på fasta situationer, nej de är inte Wilkshare, de Giroud!
  Reina, du ska ta den vita runda saken som kallas boll speciellt från kanten, fi fan vilket antiklimax!

 6. Suck!!!
  Hur många spelare har vi som klarar denna så kallade ”tiki taka” fotboll som BR vill att vi ska spela???……3-4 st kanske….vi har en lång väg att vandra!!!

  • Kribba: Wenger lyckades tyvärr med mycket taktiskt mot Rodgers efter 2-2-målet. Sagna slet Suarez trött av defensiva uppgifter, som han dessutom inte behärskade särskilt bra. Bytet Sturridge-Enrique kom några minuter för sent och det givna bytet Downing-Sterling kom ju aldrig.

 7. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta faktiskt! Så fruktansvärt pinsamt att se sitt kära lag spela för tillfället.
  Jag menar, hur kan man åka till Emirates och tror att man ska kunna backa hem i 90 min??
  Så fort vi får bollen så känner vi oss ju livrädda! Nej i dag är de svart på vitt att vi inte har nått med topp 4 att göra. Arsenal var värd 3p i dag enligt mitt tycke.

 8. Saknar Benitez tider då vi kunde stänga en match hur lätt som helst. Tror dock på rodgers filosofi, men han måste sluta spela wisdom han är för osäker i sina beslut. Dessa bakåt passar till Reina hela tiden måste vi sluta med. YNWA

 9. Givna bytet? Downing var en av våra bättre i dag. Sterling är helt ur form.

  Ramsey hade 117 passningar. Gerrard slog mest passningar för oss i dag. Antal? 48. Tiki-Taka.

  Fortfarande utan vinst mot topp 10 lag.
  Ny chans borta mot City på söndag, som inte imponerade sist mot QPR.

  • Joakim: Ja, det hade varit givet för många managers att få in pigga ben mot Santos. Downing orkade bara ta ett fåtal rejäla löpningar sista kvarten, men ja han gjorde en bra match sett till helheten.

 10. Även om Liverpool var dåliga efter 2-0 så var det ju enligt mig mer Arsenals overkliga bra spel som gjorde att blev som det blev.
  När man lyckats distansera sig lite från matchen så kommer man nog ändå inse att Liverpool är på gång. Kommit en lång bit från vart vi var i början av säsongen.

 11. Suarez var väl snarare det givna bytet med kvarten kvar, Downing såg ju ut dom Gunde Svan i jämförelse med Suarez sista 15.

  Sen att Suarez nästan målar på stopptid, ptjaa, så trött som han var hade jag iaf sett Borini in.

  Sen är det rätt intressant att Henderson gör en i mitt tycke rätt dålig match men ändå ligger bakom bägge målen samt skapar flest chanser för LFC.

  Han slog bort många passningar, väntade till t ex Wisdom stannat sitt löp med att passa osv. Bra tecken att spelare kan ha en dålig dag men ändå vara högst bidragande i densamma.

  Sturridge visade sekunden innan 1-0 varför jag var emot värvningen av honom när han skjuter ist för att spela Hendo i ”slottet”.

  Hendo hör senare samma sak när han lobbskjuter ist för att lira Suarez.

  Sista reflektionen är att vi nog ska vara missnöjda med att Walcott inte anslöt, sjukt vad bra han är denna säsong.

  2-2 innan matchen fullt godkänt, nu med viss bitter eftersmak.

 12. Crippa: Helt klart var Arsenal värde 3 poäng med tanke på chanserna på slutet. Men om du tror att vi kan åka till Emirates och dominera tycker jag du är fel ute. Anser att vi fick med oss ett bra resultat borta mot ett starkt lag. Vi behöver plocka poäng och tar vi ett borta mot ett top 6 lag är jag nöjd. Inte lika nöjd när vi förlorar hemma mot Aston Villa.

  Björn: Håller med. Är otroligt lättläst när Reina rullar ut bollen på Carra eller Agger. Arsenal pressar sönder oss och plockar bollen för högt upp i plan. Bättre då att på bortaplan variera spelet med lite längre uppspel.

 13. Jag vill inte se Suarez så defensiv – han måste ha ork till sina slalomåkningar och inte till tungt hemjobb. Var överlycklig vid 0-2 och trodde på seger men varför måste Liverpool alltid släppa in mål precis när de själva målat???

 14. 1p på Emirates hade varit godkänt på förhand, men nu blev det lite bittert kanske.

  Det som ser bra ut är att bänken ser konkurrenskraftigt ut, med reservation för Jones. Imorgon plockar vi in en stark mittback som är bra i luften.
  Sedan är det bara vänta och hålla tummarna.

 15. @John Barnes

  Dominera när de gäller Liverpool för tillfället ligger rätt långt borta i mitt tänkande just nu men de jag kan tycka är att man kan bjuda upp till dans.
  Visst Arsenal var bra men vi hjälper dom så fruktansvärt mycket i de hela.
  Trodde ett tag att de var hockey jag kolla på, för de var ju som ett powerplay hela andra halvlek där vi lägger ut bollen till en vilsen Wisdom som skickar långt.
  Nää så de där med dominera de skulle aldrig komma från mig 😉

 16. Hendo slet som en gris och gjorde sitt jobb hela matchen igenom. Lucas däremot lyckades inte med sitt enligt mig. Andra målet tycker jag inte vi kan skylla på reina, walcotts skott är stenhårt och välplacerat, han hade ingen chans. Sturridge å suarez var osynliga alldeles för stora stunder andra halvlek pga att vi inte kunde hålla något i bollen, tycker vi borde bytt ut Lucas å tagit in Allen efter 2-0 målet.

  Hendo man of the match enligt mig, dock var Carra väldigt bra också (överglänste Agger defensivt).

 17. Håller med om att pressen på bollhållaren var för dålig. Wilshere fick oceaner framför sig varje gång han hade bollen eftersom vi bara backade hemåt.

  Att Lucas inte är i toppform ännu och det märks på hela laget, han vinner inte tillbaka bollarna på samma sätt som innan skadan.

  Varför tar vi överhuvudtaget inkast? Det finns ingen som vill ha bollen och ingen som helst plan vid inkast. Vi förlorar bollen i 90% av fallen efter egna inkast, inte bara mot Arsenal.

  Att det bara blev ett byte på 90 minuter med tröttkörda spelare på slutet är också ett mysterium.

  Många får ändå godkänt för sin insats, jag tycker att det är det ideliga hembackandet som är boven i dramat.

  COYR!!!

 18. Jag tycker Suarez gör det bättre i mitten, inte kanten, han var på tok för långt ner i planen idag – och där har han inget att göra! Försvarsspel är väl inte Suarez starka sida.

 19. Bederhof
  förstår inte hur du kan klaga på Wisdom, spelar ju helt otroligt stabilt.

  Förövrigt var både carra och agger bra idag, dock en miss att lämna Giroud så ensam vid 1-2 målet

 20. Carra spelar mot City sa Rodgers i intervjun efter matchen. Håller Skrtel utanför elvan alltså. Kanske kan det få honom att vakna upp, samtidigt som Carra får några fler matcher och håller honom lite nöjd också. Win-win?

 21. #Bederhof
  Hahah stänga matcherna som vi gjorde under BeniteZ tid, gick ju bra för Chelsea igår mot Reading 91 och 94…

 22. DeZ du har verkligen levererat! Som under Benitez tid står det, inte som Benitez gör. Du klanka förut på Reina som faktiskt till stor del var anledningen till att vi överhuvudtaget kunde ta poäng i den här matchen.

  Arsenal ska ha mycket credd för att de ständigt pumpa på och inte börja hänga med huvudet efter 2-0 till oss. I en perfekt match för oss hade vi gjort fem mål men i en perfekt för arsenal hade det varit närmare tvåsiffrigt.

  Den stora missen av BR igår var att Suarez blev så lågt sittande. Jag hade gärna sett skrtel in istället för downing, vi spelade med en fembackslinje ändå men med suarez på kanten och GJ mer centralt än normalt. De som hävdar att Downing, som enligt mig var osynlig, får gärna utveckla sig.

  Tycker det är skrattretande att Carra blev man of the match när det var Gerrards hemjobb som rädda honom, inte minst i ett läge när han tack vare Gerrard inte gjorde ytterligare ett mål på oss..

 23. Reina var faktiskt riktigt bra igår, gjorde dom där räddningarna som han gjorde förr nu, sen såg inte 2-2 målet helt otagbart ut men såg ut att vara ett bra avslut av walcott

 24. Exakt Mille, ett stebhårt skruvande skott ifrån nära håll i knähöjd.

 25. Är samma sak OS i mina öron och ögon!
  Tycker han tar de han ska helt enkelt, men ser gärna att han försöker iaf! Men smaken är som baken, delad!

 26. Trots att det är 2013 och Chelse han coachar och det var 2004-2010 Liverpool som åsyftades?