Klopps gäng tog en komfortabel seger mot Saints.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Fina räddningar på luriga lägen från Armstrong och Broja. Var också med och tog några offside calls. Hållen nolla för tredje gången på en dryg vecka. Man tackar.

Trent Alexander-Arnold 8

Fick framförallt visa upp sin kreativitet i offensiven genom att vara inblandad i andra målet och leverera hörnan till sista målet.

Ibrahima Konaté 6

Lite nervig match och hade otur med att halka till vid ett par tillfällen. Ska dock ha kredd för att han tog sig tillbaka och lyckades störa tillräckligt mycket för att inte släppa in baklängesmål i slutändan.

Virgil van Dijk 7

Väldigt stabil matchen igenom och städade upp de chanser som hans mittbackskollega schabblade till. Målskytt på hörna och blev ombedd av The Kop att skjuta från halva planen efter det.

Andrew Robertson 9

En riktig kreatör ute på vänsterkanten och hotade ständigt tillsammans med Mané. Hittade ytan bakom Southamptons backlinje, och i ytterzoner, och levererade den låga krossbollen in till första målet.

Fabinho 8

Bra positionsspel, stod för perfekta brytningar och dammsög upp Southamptons försök till anfallsspel.

Thiago 8

Tog stora risker i passningsspelet initialt vilket höll på att ställa till det. Men visade sin klass ju längre matchen gick och vickade sig förbi på mittfältet. Målskytt för andra matchen i rad med lite hjälp av en styrning. Tog sig dock till läget genom att snurra upp Southampton-försvaret på läktaren innan dess.

Jordan Henderson 8

Grymt samarbete med Trent och Salah och starkt bidragande till ett framåtlutat dominant hemmalag som hade stort övertag på mitten.

Mohamed Salah 7

Ständig batalj mot Salisu som hade lite tur med motläggen emellanåt. Nära att curla in en boll i bortre men kunde levererat mer poäng framåt i några kontringar där sista passningen lämnade mer att önska.

Sadio Mané 8

Full fart framåt och telepatisk förståelse med Robertson. Blev för andra matchen i rad väldigt tight avvinkad för offside efter VAR-granskning. Stark insats återigen.

Diogo Jota 8

Tvåmålsskytt efter att ha löpt in i rätt yta gånger två. Annars fantastisk bra spelförståelse och hittade in i precis rätt ytor för att såra Southamptons backlinje och mittfält gång på gång. Kunde lätt resulterat i minst två mål till från Jotas sida, saknade dock den lilla skärpan efter paus för att utöka målskörden ytterligare.

Alex Oxlade-Chamberlain (in istället för Thiago minut 59) – 7

Skottsugen och spelsugen. Hittade några fina trianglar på mittfältet som kunde resulterat i något mer framåt.

James Milner (in istället för Henderson minut 67) – 7

Drog inte på sig något gult kort och hade bra snurr på mittfältet.

Takumi Minamino (in istället för Jota minut 81) – N/A

Fick visa lite energi sista 10 minuterna.


Vår Man of the Match: Andrew Robertson