Efter ett ha fått en drömstart med tidigt mål lyckades Liverpool koppla greppet om matchen mot Southampton tidigt, trots att det inledningsvis var lite darrigt bakåt var matchen punkterad redan i halvtid. 4-0 och tre viktiga poäng i toppstriden

#1 – Skyttekungarna Defensiven har inte riktigt kommit igång än för oss den här säsongen, men i offensiven är det raka motsatsen. Vi producerar mål på löpande band och tittar man i toppen av skytteligan i Premier League nu kan man se att det är stor dominans från våra spelare. Salah leder i stor stil och på delad andra plats hittar vi både Sadio Mané och Diogo Jota, de har tillsammans gjort 25 mål hittills, vilket såklart är oerhört imponerande. I dagens match var det Jota som hittade målet, två gånger om, men hela den offensiva trion stod för fina insatser och var i allra högsta grad bidragande till att det här blev en ganska bekväm eftermiddag. Det pratas väldigt mycket om Mohamed Salah, vilket såklart är fullt rimligt sett till den enorma säsong han gör, men han är långt ifrån ensam om att sätta bollen i nät för oss den här säsongen.


#2 – Mål från mittfältet Ett litet bekymmer vi haft de senaste säsongerna är att mittfältet inte bidragit med mål i någon större utsträckning, men med tanke på hur våra anfallare producerat har det inte gjort så mycket. Nu har vi i alla fall fått se flera av våra mittfältare komma med i målprotokollet, idag var det Thiago som, för andra matchen i rad, gjorde mål och han har på bara en vecka dubblat förra säsongens skörd. Vi har tidigare under säsongen sett både Keita och Henderson göra viktiga mål, att Thiago nu börjat göra samma sak är såklart en styrka för oss, speciellt de gånger då fronttrion kör fast. När det kommer till Thiago börjar vi få se mer av hans kvaliteter nu, han känns mer positionssäker när han har Fabinho med sig och även om han ibland kan bli lite övermodig kring eget straffområde blir han bättre och bättre på att värdera situationerna som uppstår. Idag hade han en aktion tidigt där han räddades av Alisson, men ju längre matchen gick, desto tryggare kändes han i sitt spel. Nu är det bara att hoppas att han får hålla sig frisk ett tag, så att vi får se vilken tillgång en Thiago i fullt matchtempo kan vara.


#3 – Skadelistan kortare Spelare efter spelare har börjat komma tillbaka från sina skador nu, idag kunde både Robertson och Henderson starta och Milner kom in en bit i den andra halvleken. Vi går mot säsongens mest hektiska period och att vi har så många spelare som möjligt i speldugligt skick då är såklart viktigt. Det talas om att både Firmino och Gomez också snart ska vara tillbaka, vilket då skulle ge oss ännu fler alternativ i laguttagningarna. Nästa vecka spelar vi dubbla ligamatcher och veckan därefter är det både Champions League och hemmamöte med Gerrards Aston Villa, just nu ser det ut som att Klopp kommer att ha flera spelare att välja mellan på de flesta positionerna, det kommer att behövas..