Norwich kämpade tappert och fick med sig ett slumpmål. Liverpools fronttrion drog dock det längsta strået med tre snabba mål därefter.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Alisson Becker 7

Hanterade Norwich fasta situationer mot straffområdet på ett bra sätt. Helt chanslös på Matips sneträff i eget mål och assisterade senare till Salahs friläge som satte Liverpool tillbaka i förarsätet.

Joe Gomez 6

Tillräckligt stabil defensivt mot Rashica men inte lika vass offensivt som Trent, av naturliga skäl. Många inlägg kom in med lite väl mycket snö på från högerkanten.

Joel Matip 6

Gick ut på några offensiva utflykter och var ibland uppe i offensivt straffområde(!) för att sätta in Liverpools förstapress. Annars olycksgubbe som styrde in en täckning i eget mål och nära att bjuda Norwich på ett friläge innan 3-1 målet.

Virgil van Dijk 7

Fick några lösa passningar att ta hand om som gjorde honom noterbart irriterad. Annars en klassisk van Dijk-insats, felfri och näst intill oberörd defensivt.

Kostas Tsimikas 6

Missade en superchans i början från nära håll. Det hindrade honom dock inte från att fortsätta pumpa på ute längs vänsterkanten med överlappande löpningar. Täckte upp i defensiven på ett godkänt vis och tog ofta det säkra före det osäkra.

Jordan Henderson 7

Spelmotorn på mittfältet även fast det kanske blev något lättläst emellanåt. Återtog kontrollen över mittfältet i med hjälp av Thiagos intåg och satte upp 3-1 målet till Diaz med en vacker perfekt avvägd passning.

Alex Oxlade-Chamberlain 5

Inte tillräckligt bra med bollen vid fötterna och kom inte riktigt in i någon bra rytm i matchen. Beslutsfattandet lämnade mer att önska och att bytet en bit in i andra kom, ja det kom inte direkt som någon överraskning.

Naby Keita 6

Letade ständigt efter luckor att få in bollen i. Bra på att hålla bollen inom laget och vara i ständig rörelse. Kom dock inte närmre mål än ett blockat skott.

Mohamed Salah 8

Klart påkopplad från start och snurrade upp stackars Brandon Williams på läktaren några gånger. Kom till flera lägen att curla in bollen med sin vänsterfot men dessa smet tätt utanför stolpen. Stod för ett riktigt klassmål när han plockade ner Alissons höjdboll, lurade bort tre Norwich-försvarare och lade in bollen retfullt enkelt med högerfoten.

Sadio Mané 7

Fick chansen att spela centralt i Firmino och Jotas skadefrånvaro. Kom både ner djupt för att möta bollen och rörde sig över stora ytor. Kvitterade matchen med en kreativ cykelspark som var så viktigt i det skedet av matchen.

Luis Diaz 7

Inte helt på samma våglängd som Tsimikas i deras första match tillsammans. Fortsatte däremot på egen hand att försöka utmana sin försvarare och visade intensitet och vilja att ta tillbaka bollen. Den viljan att försöka gav till slut resultat när han på Hendersons smörpass kunde chippa in sitt första mål för Liverpool.

Thiago (in istället för Oxlade-Chamberlain minut 62) – 8

Visade ren och skär klass. Hans spelintelligens och smarta passningar gav hemmalaget både momentum och tyngd över hela planen.

Divock Origi (in istället för Keita minut 62) – 7

Välkommen tyngd och närvaro i straffområdet vilket ställde till ytterligare problem för Norwich att hålla koll på Liverpools offensiva hot.

Takumi Minamino (in istället för Diaz minut 90) – N/A

Fick springa av sig på tilläggstid.


Vår Man of the Match: Mohamed Salah

5 kommentarer
  1. I min bedömning skulle både Gomez och Diaz upp ett hack och Hendo ner ett från Jespers betyg. Äntligen hade vi en HB som båda vill och kan försvara och definitivt inte fuskar i jobbet hem. Luis Diaz ,vad säger man. Det kändes som att han var överallt på planen. Sen är det otroligt skönt att se en sydamerikansk spelare som inte dör om han får en tackling utan tar smällen och spelar vidare. Vad som händer med Hendo blir jag inte riktigt klok på, snacka om alibi spelare han blivit. Det kan väll ändå inte räcka med att slå 1 passning framåt för att anses göra en bra match.

    • Hendo var ganska dominant skulle jag vilja säga och klart ett av lagets bästa spelare. Han har vart lite trög på det senaste, men har gått o känna igen efter Inter matchen. Riktigt viktig!

  2. Så otroligt tröttsamt med alla Hendo-belackare. Kollar ni ens matcherna eller? Pinsamma fans är ni!

  3. Så du tror alltså att det var hendos uppgift att va kreativ i den här matchen? Hade du sagt det om fabinho? Åndå en assist. Suck och fint så;)

Kommentarer är stängda.