Efter en trög inledning väcktes Liverpool av ett baklängesmål, när man väl varvade upp kom det två mål med kort mellanrum och innan domaren blåste av hade ytterligare ett ramlat in bakom Norwich målvakt.

#1 – Toppen mot botten Det här var en match som på förhand bara kunde sluta på ett sätt, de första fem minuterna pekade i samma riktning. Tsimikas missade ett jätteläge i inledningen av matchen och strax därefter hade Salah en bra chans, där han tyvärr inte fick till avslutet alls. Sedan var det som att vi slappnade av och tänkte att det skulle lösa sig av självt, det blev lite nonchalant i försvarsspelet och det saknades noggrannhet i offensiven. Pukki fick ett fint läge att straffa oss, men träffade inte målet. Den där rätta glöden saknades lite hos oss i det läget, vi hade mycket boll, men var alldeles för bekväma. Ledningsmålet för Norwich i början av den andra halvleken var kanske inte var någon önskade, men det var uppenbarligen vad vi behövde.


#2 – Truppspelarna Vi roterade en del till matchen och det gjorde att några av de spelare som inte fått lika mycket speltid på sistone fick en chans att visa upp sig. En av dem var Joe Gomez, som efter ett skadehelvete äntligen börjar få någon slags ordning på sin kropp. Att kliva in för Trent Alexander-Arnold är dock ingen enkel uppgift och det är tyvärr ofta så att vårt spel blir väldigt lidande av att världens bästa högerback inte finns med i startelvan, så även igår. Någon större skugga ska dock inte falla över Gomez, han är en mittback i grunden och att sköta uppspel och inläggsspel är inte hans starkaste sidor. Efter en skakig första halva av matchen spelade han upp sig i den andra halvleken och kunde till slut kvittera ut ett godkänt betyg, sett till vilka förväntningar vi kan ha på honom. Han är en mittback i grunden, ingen högerback. En annan av truppspelarna som fick chansen var Oxlade-Chamberlain, han hade ingen lysande eftermiddag och skillnaden när Thiago kom in blev enorm. Det är dock även där lite orättvist att jämföra de två spelarnas inverkan, då de är helt olika spelartyper. Ox är en av spelarna som får mest kritik från supportrar, men de senaste gångerna han varit med har han bidragit en hel del och dessutom gjort en del poäng. Frågan är hur höga krav man kan ställa på en spelare som är sjunde-, åttondeval på mitten?


#3 – Premiärmålet Det fanns en hel del att lyfta från offensiven, Manés konstmål, Salahs jubileumsmål, men jag fastnar ändå vid Diaz första mål för Liverpool. Han har redan från början visat att han är som gjord för att spela i ett Klopp-lag och fortsätter att imponera varje gång han får chansen. En sak jag gillade med hans insats igår var inställningen, där han inledde ganska svagt, men fortsatte att spela sitt spel, utmana och ta avslut. Till slut belönades han med ett vackert mål, efter en behärskad lyftning över Norwich-målvakten. Hendersons passning fram till målet var magnifik och det är en annan sak att med, Hendo får kritik för att han inte har den rätta kreativiteten, men ibland kan det också handla om att de rätta löpningarna saknas. Det räcker inte med en bra passningsfot, det krävs någon som springer i luckorna också. Luis Diaz kommer att göra många fler mål för Liverpool, det kan vi vara säkra på.