En dominant insats på Anfield förde Liverpool vidare till nästa runda i FA-cupen. Där väntar Norwich på hemmaplan.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caoimhin Kelleher 6

En åskådare under stora delar av matchen. Knep dock ett skott mot första stolpen och var ute från sin linje för att plocka undan några bollar. Hade tur som klarade sig med gult kort i början av andra efter en helt feltajmad bryning.

Trent Alexander-Arnold 7

Lite ojämn i kvalitén när bollen låg still och hade lite svårt att få igång samarbetet med Minamino. Det var dock innan han slog en helt perfekt frispark till Jota som öppnade upp matchen.

Ibrahima Konate 6

Illa ute efter en liten knuff i ryggen på Cardiff-spelare i straffområdet inledningsvis. Mixade upp stabilt passningsspel med en och annan chanspassning som inte gick fram, och kunde kanske varit lite kyligare vid baklängesmålet. Dock tillräckligt stabil sett över 90 minuter.

Virgil van Dijk 7

Försökte få igång tempot i passningsspelet och mana på sina medspelare. Löste också några luriga situationer med bollen som sista gubbe på ett lugnt och förtroendeingivande sätt.

Kostas Tsimikas 7

Hög adrenalinnivå matchen igenom och stod upp när han tyckte att Cardiff-spelarna gick över gränsen. Försvarade sig väl och löpte sig fram till att kunna pegga upp inlägg ute på vänsterkanten, som dessutom höll god kvalité.

Naby Keita 6

Befann sig ofta på motsatt sida där bollen var. Största höjdpunkten i matchen var en smart passning till Jota i början som vände runt och kom till skott.

Jordan Henderson 6

Fick ta den defensiva mittfältsrollen i Fabinhos frånvaro. Försökte spela enkelt och vara spelbar. Kunde dock inte riktigt diktera eller driva upp tempot i matchen.

Curtis Jones 6

Bra samspel med Tsimikas. Något lättläst emellanåt när han ofta ville lägga över bollen på högerfoten och gå inåt i planen istället för att utmana mot kortlinjen. Utbytt tidigt i andra.

Takumi Minamino 6

Svårt att komma med i matchen ute på högerflanken. Klev in mer centralt i andra och det ledde bland annat till att han sin vana trogen gjorde mål även denna match. ”Takis” sjunde mål för säsongen.

Diogo Jota 7

Lysande snurrfint mellan benen på Cardiff-försvararen gav en het chans i början av matchen. Jobbade hårt med att visa sig spelbar och satte en alldeles perfekt nick för att öppna målskyttet. Hade bud på mer och kändes vass trots att han fick nöja sig med ett mål idag.

Roberto Firmino 6

Vann en frispark i bra läge till Trent men gjorde inte så mycket mer i första halvlek. Flyttade ner på mittfältet en sväng vilket gjorde brassen mer involverad i spelet.

Harvey Elliott (in istället för Keita minut 58) – 8

Oerhört positiv och energifylld insats. Visade klass som i en och samma sekvens sög ner bollen och avslutade bollen distinkt i mål framför The Kop. Vilken comeback!

Luis Diaz (in istället för Jones minut 58) – 7

Visade upp sig direkt genom att vinna bollen upp vid Cardiffs kortlinje och satte upp ett assist genom en snabb tvåfotsdribbling. Skrämde dock upp oss lite genom att bli liggande efter några stygga och olyckliga 50/50 situationer.

James Milner (in istället för Minamino minut 69) – 6

Hade inga problem med att sätta hårt mot hårt i närkampsspelet mot det utpräglade Championship-motståndet.

Andrew Robertson (in istället för Tsimikas minut 70) – 7

Energisk i vanlig ordning och stod för det svepande inlägget som Elliott kunde ta tillvara på.

Thiago (in istället för Henderson minut 78) – N/A

Vi välkomnar även spanjoren tillbaka efter en längre frånvaro. Levererade några ’no-look’ passningar bland annat.


Vår Man of the Match: Harvey Elliott