Liverpool tog hem Ligacupen på Wembley efter 11-10 i straffsparkar. Kelleher stor matchhjälte i mål.

Betygskala

10Världsklass
9Lysande
8Väldigt bra
7Bra
6Genomsnittlig
5Underkänd
4Väldigt underkänd
0-3Extremt underkänd

Caoimhin Kelleher 8

Klev fram direkt och räddade en jättechans från Pulisic och avslutade med att stoppa Lukaku i en av ordinarie tids sista sparkar. Osade av lugn och självförtroende.

Trent Alexander-Arnold 6

Kämpade defensivt och var tydligt utpekad av Chelsea som en svag punkt att anfalla mot. Däremot ett lika vasst hot i den andra offensiva riktningen och varnad efter en personlig uppgörelse med Havertz.

Joel Matip 6

Gick som vanligt på offensiva utflykter och hade en boll i nät som blev bortdömt av VAR. Kändes relativt solid även fast Chelsea smet förbi offsidefällan vid flertalet tillfällen.

Virgil van Dijk 7

Inblandad i det bortdömda målet efter en taktisk block. Nära på att bli målskytt själv men Mendy stod för en vass räddning. Imponerade annars med sina långa svepande passningar.

Andrew Robertson 6

Tog ett tag på sig att komma in i matchen. Men när nerverna försvann så vågade skotten att ta mer och fler risker offensivt.

Fabinho 8

En av de bättre spelarna på en tuff mittfältskamp som pendlade fram och tillbaka. Utmärkt positionsspel både offensivt och defensivt. Panenka-straff.

Jordan Henderson 6

Stor närvaro i finalen och visade vägen genom många uppoffrande löpningar för laget. Utbytt när krutet tog slut.

Naby Keita 6

Hoppade in istället för Thiago som gick sönder på värmningen. Lite svårt att komma in i matchen initialt men växte in i det hela och hade en av matchens hetaste lägen som Mendy lyckades avvärja.

Mohamed Salah 7

Tuff kamp mot Rüdiger men lyckades verkligen hota Chelsea regelbundet med sin vänsterfot. Bara det sista lilla som saknades – ett mål.

Sadio Mané 7

Fick se den omöjlige landsmannen Mendy rädda sin egen retur från nära håll med matchens svettigaste räddning. Återigen riktigt nyttig som nummer 9 och visade både fart och kraft.

Luis Diaz 8

Hade stor dribblingsshow mot Chalobah och visade stor hunger att vinna alla motlägg och närkamper. Gav allt kort å gott, och visade vilken fin spelare Liverpool fått in.

Harvey Elliott (in istället för Henderson minut 79) – 7

Mycket självförtroende från ynglingen som var väldigt ivrig att få upp bollen till de offensiva spelarna. Rycktes med i matchen och hjälpte till defensivt när det behövdes. Yngsta spelaren på Wembley för Liverpool dessutom.

James Milner (in istället för Keita minut 80) – 6

Såg till att skriva in sig i historieböckerna som Liverpools äldsta spelare på Wembley. En stor arbetsinsats framförallt även fast han fick skottläge tätt inpå sitt inhopp. Skottet landade dock högt över.

Diogo Jota (in istället för Mané minut 80) – 6

Lyckades mirakulöst komma tillbaka från skada för att sätta fotbollsskorna på Wembley. Satte inget större avtryck på matchen.

Ibrahima Konate (in istället för Matip minut 90) – 6

Ivrig att ta upp kampen med Romelu Lukaku i löpdueller och höjddueller. Tillräckligt bra straff för att överlista Kepa.

Divock Origi (in istället för Diaz minut 97) – 6

Ingen trofé utan Origi på planen såklart. Sprang, sprang, sprang och satte sin straff hur säkert som helst.


Vår Man of the Match: Caoimhin Kelleher

1 kommentar
  1. Svingött med seger! Att Elliot får en 7a i betyg är dock ett mysterium! 😅 4-5 kanske, klart sämst på plan. Hendo en enkel 8, var tillsammans med Diaz viktigast på planen.

Kommentarer är stängda.