Efter en svag insats mot West Ham åkte Liverpool på säsongens första förlust och tappade mark i toppstriden.

#1 – Domsluten Det var två domslut under matchinledningen som hade stor inverkan på matchen, först West Hams hörnmål och sedan Cresswells möjliga utvisning. Att diskutera domslut i matcher där man inte är neutral är såklart inte helt enkelt, men jag tycker vi ändå kan slå fast att domaren hade kunnat döma åt båda håll i båda de här situationerna. Till att börja med så skulle jag säga att Alisson får frispark av nio av tio domare i situationen vid det första målet, speciellt med tanke på att West Ham-spelaren är uppe med armen, men den här gången blev det i stället godkänt. Jag tyckte målet skulle dömas bort, men i studion verkade man tycka annorlunda. Satsningen på Henderson av Cresswell är, för mig, ett rött. Hans satsning är inte så ful som den i slutändan blir, men han har båda fötterna i luften och träffar Hendersons ben med dobbarna. Att domaren inte uppfattade den kan jag köpa, men att de som sitter i VAR-rummet inte går in och ändrar beslutet tycker jag är konstigt. Båda de här domsluten har stor inverkan på resten av matchen och den här gången gick de emot oss.


#2 – Försvarsspelet Vårt en gång så starka försvarsspel är som bortblåst, det här var inte första gången den här säsongen som vi släppte fram målchanser ur nästan ingenting. Jag var inne på det redan förra omgången mot Brighton, men det tål att upprepas att vi har svårt att kontrollera matcherna. Titelvinnande Liverpool var sylvassa framåt, men kunde också stänga igen alla möjligheter för motståndarna att komma in i matcherna igen. De två senaste ligamatcherna har det känts farligt var och varannan gång vi tappat bollen och det håller såklart inte i längden. Vår höga backlinje såras för enkelt, om det är mittfältets oförmåga att stoppa upp anfallen eller försvarets dåliga samspel som är den stora boven i dramat tycker jag är svårt att säga, men vi är just nu helt enkelt inte tillräckligt bra i vår defensiv. Den här gången släppte vi dessutom in två mål på hörna, det ska inte behöva ske med de starka huvudspelare vi har i laget. Utöver målen hade West Ham en nick i ribban på en annan av sina hörnor, helt enkelt inte bra nog. Om vi inte kan få laget att sitta ihop bättre framöver får vi nog finna oss i att titta på toppstriden på håll.


#3 – Målen I ett försök att vara lite positiv måste jag ändå lyfta de två mål som vi gör, för där visar två av våra spelare upp en hög kvalitet. Trents frispark var av den finaste sorten, en enorm precision och helt otagbar för Fabianski i målet. Origis mottagning, vändning och avslut imponerade också. Hans inhopp var ett av få glädjeämnen idag, med tanke på att vi kommer vara utan både Salah och Mané längre fram den här säsongen är det viktigt att han är igång och det går inte att klaga på målproduktionen från belgaren sett till hur lite han spelat. På tal om inhopp, om vi ska återgå till det negativa, så var Thiagos tid på planen oroväckande svag.

1 kommentar
  1. Skulle nog vilja säga att domarna missar offsiden på WH andra mål också. Nu är jag osäker på vem det var som var offside, inte han som gjorde målet, men i och med sin position springer han i vägen för VvD och därmed hindrar han en försvarsinsats. Att det inte räknas som att påverka spelet måste vara fel.

Kommentarer är stängda.