Efter en ganska seg tillställning stod till slut Liverpool som segrare i FA-cupens kvartsfinal, Forest bjöd på tufft motstånd, men de räckte inte till för att stoppa oss ifrån ytterligare ett besök på Wembley.

#1 – Trents ersättare Det var på presskonferensen inför matchen som Klopp meddelade att Alexander-Arnold dragit på sig en lättare skada och skulle vara borta i några veckor, även om det kommer ett landslagsuppehåll nu finns det såklart en oro om världens bästa högerback ska missa viktiga matcher i ligaspelet. Det är trots allt inte allt för långt kvar till mötet med City och då vill vi ha vårt bästa lag på planen. Vår trupp är så stark nu att vi ofta har en ersättare redo, oavsett vem som blir skadad, men när det kommer till Trent är så inte fallet. James Milner har tagit platsen tidigare och brukar kunna göra det på ett godkänt sätt, men han är mittfältare och ingen naturlig högerback. Igår var det Joe Gomez som fick chansen, inte heller han har positionen som sin bästa, men kan göra ett godkänt jobb. Mot Forest skötte han sig bra, kom runt på sin kant några gånger och löste oftast defensiven ordentligt. Det går dock inte att komma ifrån vilken enorm skillnad det är i vår offensiv när vi inte har Trents högerfot där ute, att ersätta en så speciell spelare är allt annat än enkelt. Vi kan inte spelat på riktigt samma sätt utan honom, åtminstone med samma effektivitet. Frågan är ändå om inte Gomez är den som är bäst lämpad att täcka upp, när vi hamnar i de här situationerna. Han har snabbheten för att fylla på längs kanten och även om hans inspel inte håller i närheten av samma kvalitet så känns han lite mer naturlig därute än Milner.


#2 – Matchvinnaren Det har varit intressant att följa Diogo Jotas två senaste matcher, för de har varit lite liknande om man ser till hans prestationer. Varken mot Arsenal eller Forest imponerade han i spelet, tvärtom kändes han i båda mötena ganska trubbig och vid flera tillfällen ovän med bollen. När domaren blåst av matcherna har det ändå varit han som stått där som matchvinnare. Han är en otrolig fotbollsspelare och har ett fint register, som gjort att han snabbt tagit sig in i laget och redan från sin ankomst producerat med regelbundenhet. En ytterligare styrka hos honom är just det han visat på sistone, att han är ett hot även i de matcher där han inte är i slag, för när väl bollen är i och kring straffområdet så vet han precis vilka ytor han ska röra sig och han behöver väldigt lite utrymme för att avsluta. En riktig matchvinnartyp.

#3 – Semifinalen Vi var på förhand stora favoriter i den här matchen, semifinalen kommer att bli klart mer oviss. Där väntar nämligen Manchester City, laget som står mellan oss ytterligare en ligatitel, laget som varit varit stora rivaler under de senaste säsongerna. Nu ska vi drabba samman på Wembley för att göra upp en plats i finalen och det kommer bli en häftig match. Guardiolas lag är skrivande stund en poäng före oss i tabellen, så mötet i ligan kommer bli blytungt för toppstriden, men även det här kommer att bli en holmgång. Visst tappat cupen lite tjusning när de där minnesvärda skrällarna uteblir, men det finns också en charm i att det är de stora, tunga lagen som gör upp i slutet av turneringen. Vi går mot månaderna då allt ska avgöras och vi har fortfarande chans att vinna allt. Tänk ändå att vi går in i april som tvåa i ligan, i semifinal i FA-cupen, i kvartsfinal i Champions League och som redan klara vinnare i Ligacupen, det kändes avlägset innan Klopp kom till klubben.