Siffrorna talar sitt tydliga språk, Liverpool slog Leeds med 6-0 och det var ett resultat som var i underkant. Med lite mer skärpa hade segern blivit större och det säger en hel del om klasskillnaden på Anfield igår.

#1 – Genrepet På söndag är det final i ligacupen och det här blev ett bekvämt genrep. Det viktiga med den här matchen var att ta tre poäng och slippa skador, för att kunna ha en så pass frisk trupp som möjligt på söndag. Man får nog säga att det blev ett perfekt genrep, vi säkrade segern tidigt och kunde göra en del byten för att spara krafterna. Tittar vi på gårdagens elva skulle jag gissa att den till tio elftedelar kommer att se likadan ut på söndag, där Jones antagligen kommer att vara den som flyttar på sig, för att göra plats för vår kapten. Matchen i sig blev ingen riktig värdemätare, då ett skadedrabbat Leeds spelade oss i händerna med sitt naiva försvarsspel, men det var säkert bra för självförtroendet hos våra anfallare att de fick göra mål och Luis Diaz fick ytterligare tid tillsammans med Salah och Mané.


#2 – Matips mål Vi har väntat, vi har längtat, igår fick Joel Matip äntligen utdelning på en av sina patenterade framstötar. Några långa kliv, ett samspel med Salah och en behärskad chip över Meslier, sedan låg bollen i maskorna och det gick verkligen att se på glädjen hos övriga spelare att de också sett fram emot att få se vår mittbackskugge i målprotokollet. Allra gladast verkade van Dijk vara och sättet som han höll upp sin försvarskumpans tröja mot publiken var fint att se. Han gör en fantastiskt fin säsong Joel Matip och går från klarhet till klarhet, främst defensivt såklart, men även offensivt.


#3 – Toppstriden Det som kändes avgjort för några veckor sedan känns nu helt öppet, vi är tre poäng bakom City och det är fortfarande mycket fotboll som ska spelas. Bara en sån sak att vi är kvar i alla turneringar så här långt in på säsongen är något som vi verkligen inte varit bortskämda med de senaste decennierna. Sedan Klopp kom in har mycket ändras, hoppet om titlar och spänningen det innebär att vara med i kampen om den är en sådan sak. City är såklart fortfarande favoriter, men faktum är att om vi skulle slå dem på Etihad behöver deras övriga resultat under resten av säsongen vara bättre än våra och att vi står i den situationen nu, efter några svaga veckor innan årsskiftet är häftigt. Vi har vår starkaste trupp på evigheter, vi har topp tre i båda skytteligan och assistligan i vår startelva och vi har ett mittfält och ett försvar som blir mer och mer samspelt. Skador, formsvackor, sjukdomar och annat kan såklart sätter käppar i hjulen för vår titelkamp, men fortsätter vi på den här vägen kommer det att bli en spännande vår.