Senaste nytt

Matchkrönika: YNWA, Loris

Karius blev syndabockarnas syndabock efter tavlorna mot Real Madrid. Nu ställs LFC-fansen inför sin största prövning på väldigt länge. 

Det är en mänsklig reaktion att leta efter syndabockar vid motgång. Inom fotbollen är det oftast domaren eller någon spelare i det egna laget. Efter nederlaget mot Real Madrid behövde ingen fundera särskilt länge över vem som skulle bli syndabock – eller vem som var syndabock. Det var uppenbarligen Loris Karius som gjorde sig själv till syndabock med två enorma tavlor.

Det är skillnad på misstag och misstag.

Misstag i en ligacupmatch mot Bolton glöms efter en stark insats i efterföljande match. Detsamma kan dessvärre inte sägas om misstag i en Champions League-final mot Real Madrid.

Karius misstag kommer att känneteckna hans karriär. Han kommer att bli ihågkommen för misstagen, även om han skulle storspela i nästa säsongs CL-final. Varje gång någon söker på Karius namn kommer dessa misstag att komma upp. Det får han helt enkelt lära sig att leva med, det finns trots allt inget annat alternativ.

Med sina blott 24 år är Karius fortfarande att betrakta som en ung & utvecklingsbar målvakt. Kanske kan han studsa tillbaka efter detta, kanske inte. Det är omöjligt att säga eftersom han aldrig har varit i den här situationen tidigare.

Jag har ingen aning om han kommer att bli kvar i Liverpool efter detta, men konstaterar att han var fullständigt knäckt efter slutsignalen i Kiev. Han är en Liverpool-spelare som, trots sina uppenbara brister, självklart inte förtjänar att få skit av de egna fansen.

Det blir en stor prövning för oss LFC-fans att fortsätta stötta Karius. Jag har redan sett flera uppmuntrande meddelanden till honom på sociala medier och det glädjer mig.

Därmed inte sagt att Karius bör vara lagets förstamålvakt nästa säsong, men det tycker jag är en annan diskussion. Just nu måste vi tänka på människan Loris Karius.

YNWA, Loris.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Kommentarer

 1. Vahlgren

  Väldigt bra skrivet! Hoppas och tror att Lfc kommer visa övriga världen att man tar hand om de sina egna och att Karius blir kvar.
  Usch, har mått dåligt hela dagen av tankarna på hur han måste må och känna sig :/

 2. Coutinho

  Han kommer bli så påmind om den här matchen under nästa säsong och vi vet ju alla att han har ett svagt psyke. Känns rent korkat att ha kvar honom.
  Det kanske är läge för han att dra till kina och komma bort från allt det här.

  1. Toyen

   Rättelse, har haft ett dåligt psyke. Det som sker efter slutsignalen, att gå i ”våran” kurva och be om ursäkt i sin ensamhet kräver inte bara stort mod utan ett psyke och målsättning, ett enormt bra sådant.

   Det vore dessutom extremt korkat att skeppa iväg en målvakt som växt under denna säsong, som gjorde riktigt bra räddningar och insatser inte bara under finalen igår men även under denna helt jävla fantastiska resa som Klopps lagbygge gjort, det är korkat och extremt dumt.

   Hur många av oss fans tänkte pp Lovrens genomplask emot Spurs under gårdagens match, hur många var nervösa att Robertson inte skulle hålla måttet, att Hendo kanske inte var i sin bästa form, att Salah/Mane/Firminho haft för mycket vila för att hitta matchtempo igen, håller Milner, är Gini rätt man?

   Det enda jag såg och var ett LAG som kämpat emot en pengaindustri där spelare som kostar 800 miljoner och uppåt alltid når framgång men där ändrade vi historieböckerna återigen.

   Besvikelsen är inte stor, hos mig, men jag förstår att den finns i stugorna och det går att hitta mycket som var fel med matchen i sig men varför ska vi välja att se det negativa när vi har en säsong bakom oss som är helt jävla magisk och fantastisk (med alla aspekter inräknade)!

   Nästa år tar vi ligan och CL-Finalen, detta var bara uppvärmning!

  2. Cdouf

   Väldigt fint skrivet Pelle och Toyen. Är med er och har även gett mitt stöd till Karius på twitter.

   Som Toyen är inne på så presterade hela laget på topp igår och även Karius gjorde ett gäng bra räddningar. Såklart man blir besviken på honom vid misstagen, men vi måste stödja honom och låta han lära sig av detta.

   Utöver den här matchen har Karius flest hållna nollor tillsammans med De Gea i årets CL. Så tycker det är för tidigt att räkna ut honom nu. Hoppas bara han själv klarar av trycket.

   YNWA Karius

  3. Faint

   You’ll never walk alone… betyder tydligen ingenting för vissa Liverpool fans längre. Alla skriver det på Facebook, Twitter och andra sociala medier, det är ju trotts allt Liverpools motto. Men många verkar inte inse att dom orden har en betydelse och är något klubben står för.
   United har GGMU, Spurs har COYS osv. Dom betyder inget, det är bara en hejaramsa för dom.
   YNWA betyder att ingen går ensam. Vi är där för varandra, vi är en familj. Vi stöttar varandra när de är tufft och höjer varandra när det går bra.
   Det betyder inte att vi stödjer en spelare när det går bra men ber dom dra till Kina efter en dålig match.

   Liverpool är en familj, man ska kunna säga till när någon har gjort fel och kritisera. Lösningen är dock inte att vända ryggen till utan att lägga armen över axeln och ge stöd.

   Jag får väldigt ofta skit på sociala medier för att jag står upp för Liverpoolspelare efter en dålig match. Jag kritiser dom när dom gjorde en dålig match men jag står upp för dom när vissa tar sig an personangrepp eller ger oförtjänt mycket kritik. Det kan jag inte acceptera.
   Henderson, Lovren, Karius. Ja, listan kan göras lång på visa Liverpoolfans hatobjekt.
   Alla dom spelarna bär Liverpools färger ut i stridens hetta. Så länge som dom gör det kommer jag alltid stötta dom. Jag kommer aldrig att skämmas över att stå bakom våra spelare även om dom gör misstag. Alla gör misstag, alla är mänskliga.

  4. pelle2x

   Faint: Ärligt talat, det är en väldigt liten andel fans som sysslar med dessa personangrepp på egna spelare. Vet inte vilka du följer på twitter men i vårt twitter-flöde var det ytterst få, om ens någon, som yttrade personangrepp mot Karius efter matchen. Tvärtom ett överväldigande stöd till Karius. Tycker inte att skitstövlarna förtjänar vår uppmärksamhet.

  5. Jaha

   Coutinho, kan inte du ta din plastfans attityd och dra till Spanien!. Med den
   attityden och det nicket hör du inte hemma här.

  6. Coutinho

   Herregud vad folk är känsliga, man får inte kritisera en spelare för då står man inte bakom YNWA. Här har vi en spelare som inte bara gjort en tavla utan två i vår viktigaste match på 10 år och folk börja gnälla över att han får kritik. Snacka om lågt i tak.

   Det är inte konstigt att vi inte vunnit något på bra länge med den looser mentalitet vi har, tredje raka finalförlusten. Det här att vi är sämst när det gäller det har börjat sätta sig på väggarna på anfield. Frågan är hur vi tar oss ur den här negativa spiralen…

Laddar...